Filistinli olsaydım direnişçi...

Filistinli olsaydım direnişçi...
İsrail tarafından kanlı bir baskınla saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan Ken O'Keefe, Eylül ayında Gazze'ye gerçekleştirmeyi planladıkları Özgürlük Filosu'nda Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile apartheid rejimini yıkan Güney Afrika

Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail komandolarından ikisini etkisiz hale getiren eski Amerikan askeri O'Keefe, Eylül ayındaki filoda dünyanın her tarafından adaletsizliğe karşı çıkan insanların olacağını kaydederek, filoda Kızılderililerden ve Avustralya'daki Aborjinlerden de temsilciler bulunacağını kaydetti. 

MEHMET NEDİM ASLAN'IN HABERİ...
Gazze'ye yardım götürürken İsrail tarafından saldırıya uğrayan barış gönüllüsü Ken O'Keefe, Eylül ayında Gazze'ye daha çok gemiyle ve binlerce insanla birlikte tekrar gideceklerini belirterek, gemilerde tarih boyunca adaletsizliğe uğramış halklar olan Kızılderililerden Avustralyalı Aborjinlere kadar insanların temsilci bulunduracağını söyledi. O'Keefe, Eylül ayındaki yardım gemilerinde Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın da bulunmasını istediğini bunun gerçekleşeceğini söyledi.

FİLİSTİNLİ OLARAK DOĞSAYDIM, DİRENİŞÇİ OLURDUM
Londra İslam Merkezi'nde Gazze Filosu'na yapılan İsrail saldırısıyla ilgili olarak bir konuşma yapan eski Amerikan askeri ve insan hakları aktivisti Ken O'Keefe çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2004 yılında Amerikan pasaportunu yakarak ABD vatandaşlığından çıkan, İrlanda ve Filistin vatandaşlığı alan O'Keefe, Mavi Marmara gemisinde iki İsrail askerini etkisiz hale getirerek silahlarını ellerinden almıştı. “Eğer bir Filistinli olarak doğsaydım, onurumu korumak için direnişçi olurdum” diyen O'Keefe, “Hergün aşağılanan kadın ve çocukların durumuna dayanamazdım herhalde. Filistinliler sabırlı ve şiddet karşıtı bir halk. İnsanlar diyor ki 'Filistinlilerin Gandisi nerede?”. Filistinlilerin hepsi Gandi ama kimse onları görmüyor. Onca zulme rağmen yine de sabır gösteriyorlar. İsrail kontrolsüz bir şiddet uyguluyor ve bu şiddetten zevk alıyor. Yıllardır Filistinliler üzerine devlet tereröü uyguluyor”dedi.

TÜRK HÜKÜMETİ HALKINDAN KORKUYOR
İsrail'in 2006'da Lübnan'a, geçen yıl da Gazze'ye saldırarak büyük bir yanlış yaptığını söyleyen O'Keefe, “Birçoğu çocuk ve kadın 1500 kişi öldü ama bu Filistinlilerin lehine oldu. Çünkü bu olay hepimizi harekete geçirdi. Dünyadaki insanları ayağa kaldırdı. İsrail'e sessiz kalan Avrupa ve Batı'ya karşı halkların sesleri yükseldi. Bugün Türk hükümeti neden onurlu bir şey yapıyor? Çünkü halkından korkuyor. Eğer halkından korkmasaydı, bu onurlu davranışı gösteremezdi. Ama Batı'daki hükümetler halklarından korkmuyor. Oysa asıl değişiklikleri yapan halkların gücüdür. Bu hükümetler halkların temsilcisi olamazlar. Dünyadaki değişimi de insanların gücü gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİLER BENİM AİLEM
“Filistinliler benim ailem, kardeşim, bacım, annem, babam. Bu insanların her gün işkence görmesine dayanamıyorum” diyen Ken O'Keefe, “Bizler 2008'de gemilerle gitmiştik ama İsrail bizi durdurmamıştı. Bu sefer 800 insan ve 6 gemiyle gittik ve İsrail'in bize saldıracak kadar aptal olmadığını düşündüm. Ama büyük bir yanlış yaptılar ve gemiye saldırdılar. Bugün ben İsrail'in hedefindeyim. Benim bir kaza geçirerek ölmemi istiyorlar en iyisinden. Gemi saldırısından sonra birçok insan bana kahraman muamelesi yaptı. Hayır ben de normal bir insan gibi davrandım. Orada bir ölüm-kalım meselesi durumu vardı. İki İsraillinin silahlarını elinden alarak onları esir ettik. Diğer İsrailli komandolar beni arıyorlardı. Ben o silahları tutarak elimizde delil olarak bulundurmak istedim. Bunun için de mermileri boşaltım. Beni neden öldürmediler ben de bilmiyorum. Sanırım beyazları öldürme korkuları var. Ama beyaz olmayanları çok rahatlıkla öldürüyorlar. Çünkü beyazlardan destek alıyorlar” dedi.

İSTESEYDİK İSRAİLLİ ASKERLERİ ÖLDÜRÜRDÜK
Tutukladıkları İsrail askerlerine istediklerini yapabilecekleri halde, serbest bıraktıklarını söyleyen O'Keefe, “Gemide, dört çocuğu ve karısı İsrail tarafından öldürülmüş bir Lübnanlı da vardı. Ama hiçbirşey yapmadı İsrail askerlerine. Oysa onlar bizim elimizdeydi, çünkü bizden insanlar öldürmüşlerdi. Ben şiddet karşıtı bir insanım. Çünkü şiddet trajedi getiriyor. Şiddet uygulayanlar ruhlarını şeytana satıyorlar. Ama nefsi müdafaa benim için önemli. Uluslararası sularda saldırıya uğruyorsunuz ve neden direniyorsunuz deniliyor. Bizim İsrail'i çay içmeye davet etmemiz mi gerekiyordu” dedi.

SAĞ DA SOL DA PİYONLUK YAPIYOR
İsrail'i Güney Afrika'daki apartheid rejimine benzeten O'Keefe, “Apartheid rejimi isteyerek çekilmedi. Nelson Mandela bir dönem Thatcher ve Raegan tarafından terörist olarak görülüyordu. Çünkü başka seçeneği yoktu. Bizler de bugünkü Siyonist apartheid rejimine karşı mücadele veriyoruz. Bugün artık sağ sol beni ilgilendirmiyor. İsrailli ve Batı'daki hükümetlerin sağı da solu da aynı. Hepsi kukla ve başkalarının piyonluğunu yapıyorlar. Eğer biz direnmezsek hiçbirşey değişmez. Değişimi ancak insanlar yapabilir. Filodan önce Mısır yer altında 40 metrelik duvar ördü. Bu duvarın parasını Amerika ödedi. Amaç, Filistinlileri iyice hapsettirmek. Ama Özgürlük Filosu'ndan sonra Refah kapısını açmak zorunda kaldı. AB ve BM bir anda ambargonun kaldırılmasını istiyor. Bu insanların gücünü gösteriyor. Bugün Filistin'deki sorunu BM meydan agetirdi ve bizler BM'den çözüm bekliyoruz. AB, kendisini medeni, insan haklarına saygılı saygılı olarak tanımlanıyor. Oysa AB iğrenc bir organizasyon. İnsanları öldüren, topraklarını elinden İsrail'le işbirliği yapıyor. ” dedi.

HUGO CHAVEZ VE NELSON MANDELA OLACAK
“İsrail patalojik bir yalancı. Bizlere anti-Semitik diyorlar. Bize anti-Semitik diyen İsraillilere göre hepimiz değersiz köpekleriz. İsraillilerin büyük bir bölümü için Arapların hiçbir değeri yok. Yahudiler en üstün ırkı temsil ediyor. Bunlar açık bir şekilde ırkçılık yapıyorlar ve bunu dile getirmekten de çekinmiyorlar” diyen O'Keefe, “Eylül ayında Gazze'ye tekrar gidiyoruz. Bu kez dünyanın her tarafından binlerce insan olacak. Gemilerde Kızılderililer, Avustralya'daki Aborjinler olacak. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen adaletsizliğe bu insanlar karşı çıkacak. Benim eşim ve bir oğlum var. Onları çok seviyorum ama adalet için ölürsem de gam yemem. Bu kez gemide Hugo Chavez, Nelson Mandela'nın olmasını istiyorum. İrlandalı Cumhuriyetçiler olacak. Adaletsizliğe karşı çıkan Amerikan ve İngiliz askerleri olacak. Ve bunun olacağına inanıyorum. Çünkü Filistin problemi tüm adaletsizliklerin kaynağı. Eğer bu problem çözülürse, dünyadaki tüm sorunları çözeriz. Dünya liderleri Siyonist İsrail'i seviyor. Bizler gemilerle yol alırken Gazze'deki 800 bin çocuğu koruyorduk” şeklinde konuştu.

TÜM AMERİKALILAR ÖLSEYDİ, MISIR'A ATOM BOMBASI ATILACAKTI
O'Keefe, 1967'de İsrail'in bombaladığı ABD'nin USS Liberty gemisiyle ilgili olarak da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mısır'a yakın uluslararası sularda bulunan geminin İsrail tarafından hem denizden hem de havadan saatlerce vurulduğunu kaydeden O'Keefe, “Bu saldırıda 34 Amerikan askeri öldürüldü. Başkan Lyndon Johnson 6. Filo'yu yardıma göndermedi. İsrail, bu saldırıyı bilerek gerçekleştirdi. Gemide Amerika bayrağı ve Amerikan askerleri olduğunu biliyorlardı. Bu saldırıyı Mısır'ın üzerine atıp, Mısır'a nükleer bomba atmak istiyorlardı. Ancak gemiden sağ kurtulunlar olunca ve ne olduğunu anlatınca bu plan suya düştü. Sağ kalanlara da, 'Eğer ağzınızı açarsanız, bir kazaya kurban gidebilirsiniz' denildi” dedi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.