PKK'lıdan şok İsrail itirafı

PKK'lıdan şok İsrail itirafı
PKK’nın kamplarından kaçarak teslim olan teröristin itirafları, şok etkisi oluşturdu: İsrail’den gelen askerler, bize bomba ve ağır silah eğitimi verdi.

Habur Sınır Kapısı’ndan gelerek güvenlik güçlerine teslim olan ve silahlı eylemlere katılmadığı için ceza verilmeden serbest bırakılan 24 yaşındaki PKK’lı M.S., 3 ay önce verdiği ifadesiyle şaşkınlık yaşattı!

İşsizlik sonucu bunalıma girdiğini, bunalımdan kurtulmak için bir arkadaşıyla birlikte örgüte katılmaya karar verdiğini belirten M.S., her an ölüm korkusuyla yaşadıklarını ve buna dayanamadıklarını söyledi.
Ancak M.S.’nin ifadesinde en dikkat çeken kısım, İsrail ve ABD ile ilgili söyledikleriydi…

Kandil Dağı’ndaki Surede Kampı’nda kaldığını belirten M.S., şunları anlattı: “ABD’li askeri temsilciler gelerek burada örgütün üst düzey yöneticileriyle gizli görüşmeler yapıyordu.

ABD, silah ve mühimmat yönünden PKK’ya destek veriyor. Özellikle de örgütün İran’daki kolu olan PJAK’ın silahlanmasına önemli destek veriliyor.

İsrail de bir grup askeri temsilci gönderdi. Bu kişiler ağır silah kullanımı ve patlayıcı madde konusunda bize eğitim verdi. Örgüte katıldığım için çok pişmanım…”

‘Ormanları yakacaklar’

PKK’lı itirafçı M.S., hava harekatları artınca örgüt kamplarının boşaltıldığını, terörist eylemlerin metropollere kaydırılmasının planlandığını söyledi.

M.S., “Örgüt, batıda orman yangınları ve turistik bölgeleri de hedef alacaktır” dedi. Gazeteport

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.