MHP'li Kılıç JİTEM elemanı çıktı

MHP'li Kılıç JİTEM elemanı çıktı
Dört polisin şehit olduğu saldırıda aracı kullanılan MHP'li meclis üyesi Bestami Kılıç’ın Jandarma’nın haber elamanı olduğu ortaya çıktı.

Olay günü saldırganların izine ulaşan polisin ise 'yanlış ihbarlar ve halkın provoke edilmesiyle' engellendiği belirlendi. 

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde dört polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili şok edici bilgilere ulaşıldı. Saldırıda kullanılan aracın sahibi, Payas Belediyesi MHP’li meclis üyesi Bestami Kılıç’ın Jandarma’nın haber elamanı olduğu belirlendi. Kılıç’ın saldırıdan önce de Jandarma İstihbarat elemanları ile görüştüğü ortaya çıktı.

Hatay İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından hazırlanan ve 2. Ordu Komutanlığı’na gönderilen istihbarat raporunda çarpıcı bilgiler yer alıyor.

BULUŞMA MADEN OCAĞINDA

Rapora göre olay şu şekilde gerçekleşti: Kozludere yakınlarındaki Bestami Kılıç’a ait maden ocağına saat 14’te plakası belli olmayan ISUZU marka bir kamyonetle Jandarma İstihbaratta çalışan 1’i astsubay, 2’si uzman çavuş üç asker geldi. Yarım saat boyunca Bestami Kılıç ile görüşen askerler daha sonra ayrıldı. Bu olaydan kısa bir süre sonra 14:30’da Bestami Kılıç, 06 AY 5785 plakalı ve gri renkli Volkswagen Passat aracıyla madenden ayrıldı. Kısa bir süre sonra üçü sivil, ikisi terörist kıyafetli 5 kişi tarafından durduruldu. Cep telefonu ve arabası alınan Kılıç, teröristlerce rehin alındı. Saat 18:30’da TOKİ konutları polis noktasına saldıran 3 sivil kıyafetli terörist, 4 polis memurunu şehit etti. Bu olaydan bir saat sonra da Dörtyol’da içinde üç sivil kıyafetli şahsın olduğu 63 ZN 134 plakalı Renault Broadway araç polisin dur ihtarına uymadığı için durduruldu.

1 SAATTE 5 BİN KİŞİ TOPLANDI

Polisin ateşi sonucu Mehmet Bozkurt yaralanırken diğer iki şahısla birlikte ele geçirildi. Şahıslar Dörtyol ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. Bir, bir buçuk saat içinde 5 bin kişi emniyet müdürlüğü önüne toplanıp karakolun kapılarını zorlamaya başladı. 'Teröristleri bize verin' diyen grup polise zor anlar yaşattı.

TERÖRİSTLER YAKALANACAKKEN...

Bu nokta da çok kritik bir telefon ihbarı geldi. 155 ihbar hattını arayan ve halen kimliği tespit edilemeyen bir şahıs Brodway'deki üç kişiyi ihbar etti. Aynı anda da çok sayıda kişi aranarak ‘teröristler karakolda’ söylemi yayıldı.

Oysa o anda polis saldırıda kullanılan Passat’ı tespit etmiş ve takibe başlamıştı. Hatta araç Çağlık Mevkii’nde kaza yapmış halde bulundu. Araçtan inen teröristler ormanlık alana kaçınca polis ormanlık alanda operasyon hazırlığındayken telsizden ‘5 bin kişi karakolu kuşattı. Tüm ekipler merkeze gelsin’ anonsu yapıldı. Böylece teröristlere kaçış için zaman sağlandı. Uzmanlar bu gelişmelerin önceden planlandığı görüşünde.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR ?

* Mermer Ocağı’nda Bestami Kılıç ile görüşen üç istihbarat personeli neden oradaydı ? Hangi amaçla görevlendirilmişlerdi ? Görev emirleri var mıydı?

*Görüşmeye sivil kıyafetle mi gittiler ve görüşme bittikten sonra 19.30’a kadar ne yaptılar ?

*İstihbarat personelinin , Kılıç ile görüşmeye gittiği Isuzu kamyonet kimin, bu kişilerin İl Jandarma ile ne tür ilişkisi var?

*Edinilen bilgiye göre polis bu kamyonetle ilgili herhangi bir ipucuna ulaşamadı. Bu kamyonet kimin ve neden jandarma daydı ?

*Teröristlerce rehin alınan Bestami Kılıç’ı kim ve ne zaman rehin aldı? Rehin alındığı sürede ne oldu ve nasıl kurtarıldı? Kılıç basına yaptığı açıklamada çelişkili ifadeler kullandı. ‘Yaylaya çıkarken’, ‘yayladan dönerken’ ve ‘madene giderken’ gibi çelişkili açıklamaları var. Bu nokta da ‘Kılıç’ın nasıl kurtarıldığı’ çok önemli.

ARAÇ ÜZERİNE KAYITLI DEĞİL

Bestami Kılıç ile kanlı eylem sonrasında ilk teması da bölgede bulunan iki jandarma istihbarat elemanı yaptı. Kılıç, daha sonra Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Olaydaki ilginç ayrıntılardan biri şu: Olayda kullanılan Passat Kılıç üzerine kayıtlı değil. Muhtemelen aracın izi sürüldüğünde Kılıç’a ulaşılamayacak.Kılıç bu çelişkiyle ilgili olarak “aracı yeni aldığım için henüz üzerime alamadım” savunmasını yaptı.

HER YERDE 'SİVİL ÜÇ KİŞİ'

Güvenlik birimlerinin üzerinde durduğu konulardan biri de her olayda yer alan ‘sivil üç kişi’ ayrıntısı. Bestami Kılıç ile görüşmeye giden istihbarat personeli ‘sivil üçkişi’ydi. Eylemi gerçekleştiren teröristler ‘sivil üç kişi.’ Ters yöne girip polisin dur ihtarına uymayan ve sonrasında yakalananlar da ‘sivil ve üç kişi’. Bu kişilerin aynı kişiler olup olmadığı araştırılıyor. Ayrıca polisin saldırganlara ulaşmasının engellendiği öne sürülüyor. Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.