Bahçeli yine 'gözyaşı' üzerinden çattı!

Bahçeli yine 'gözyaşı' üzerinden çattı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül 2010'da yapılacak olan referandumun bir anayasa değişikliğinin ötesinde, Türkiye'nin geleceğini belirleyecek önemli bir referandum olduğunu söyledi. Bahçeli, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Manisa'dak

Yapılacak olan referandumun, 8 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti'nin, ülke yönetimine devamına ilişkin bir yorumu beraberinde getireceğini iddia eden Bahçeli, konuşmasında medya organlarına da yüklendi. Medyanın, MHP'nin çalışmalarını birçok yönüyle ihmal ettiğini ileri süren Bahçeli, "Referandum sürecinde medya iki partiye kilitlendi. Sanki birisi evet'i, birisi de hayır'ı temsil ediyor gibi tüm faaliyetleri bu iki partinin etrafında yoğunlaştırarak akıllarınca Türkiye'yi bir farklı siyasal yapıya doğru sürüklemek istiyorlar. Ama bunun yanında yoğun bir şekilde MHP'nin faaliyetlerini ise gözardı etme gayreti içindeler" dedi.

Anayasa değişikliği paketinin Türkiye'nin anayasası olmaktan çıktığını, sadece AK Parti'nin özellikle de Başbakan Erdoğan'ın çıkarları doğrultusunda hazırlandığını savunan Bahçeli, "MHP olarak bu metne mecliste nasıl hayır dediysek, referandumda da hayır diyeceğiz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında gözyaşı dökmesini hatırlatan Bahçeli, "Grup toplantısında rahmetli ülküdaşlarımız üzerinden sahte gözyaşlarıyla içinden bazı bölümlerini çıkardığı metni okuyarak, onları istismar ederek, 12 Eylül'den hesap sorulacak olan bir anayasa değişikliğine ülkücüler neden destek vermiyor diyerek aklınca ülkücüleri aldatmaya çalışıyor. Ülkücüler içinden evet'çi yandaşlar üretmeye çalışıyor. AKP genel merkezinin üçüncü katında sol tarafta dip odada bir eski ülkücü üretim merkezi kurmuşlar. Birkaç tane de televizyona çıkartarak konuşturarak, 12 Eylül'den neden hesap sorulmuyor, bizim parti neden sormuyor diye AKP'ye yandaş, MHP'ye düşman hale geliyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Arkadaşım, televizyona çıkıp evet denilmesi için gayret gösterdiğin kadar MHP'nin iktidarı için gayret gösterseydin bunun hesabı kökten sorulurdu. Sayın Başbakan benim ülküdaşım idam edildiği gün sen ne yapıyordun? Acaba İstanbul İETT'de futbol mu oynuyordun yoksa o gün idam edildiklerinde gece karanlığında hüngür hüngür ağladın mı? Ne yaptın sen? Bunları sorgulamayı bileceksiniz. Bundan sonra hiçbir şart altında bu tür konuşmaları yapan arkadaşlarımıza iltifat etmeyeceksiniz" dedi.

"Evet" çileri iyi tahlil etmek gerektiğine değinen Bahçeli, "Bunların ikisi okyanus ötesinde, biri Avrupa kıtasında, birisi Kuzey Irak'ta birisi de 8 yıldan beri iktidar olan AKP'dir. Önünüzde iki tane terazi var. Birinde 'evet' var, diğerinde ise 'hayır'. Bunu kullanırken seçici olacaksınız, hem kendinizin, hem çocuklarınızın hem de Türkiye'nin geleceğini düşüneceksiniz" diye konuştu.

Birilerinin çıkıp özerk cumhuriyetin ve demokratik özerkliğin işaretlerini verdiğini ifade eden Bahçeli, "Diyor ki bölgesel özerklikler oluşmalı, orada meclisler olmalı. Türk bayrağının yanında şu şu şu bayraklar olması lazım gibi konuşmalar yapılıyor. Bunların hepsi de açılım süreci içinde hızlanarak tekrar ediliyor. Sayın Başbakan'ın ağzından bunlara karşı bir cevap çıkmıyor. Bu açılım neyin nesidir bir türlü anlatmıyorlar. Bunu anlatan yine MHP. Bu açılım değil bu milli yıkımdır. Ülkeyi felakete götürür. Önümüzde hayırlı bir gün var. Hayırlı günün hayırlı olması hayır oylarına bağlıdır" şeklinde konuştu.

cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.