Ülkücülerden 'köpek'e dava

Ülkücülerden 'köpek'e dava
Referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan ülkücüler, kendilerine ağır hakaretlerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'a dava açmaya hazırlanıyor.

Yıldırım, Adana İl Başkanlığı'ndaki konuşmasında söz konusu isimleri 'dönek' olarak nitelendirmiş, "İçimize fitne sokmak isteyen Tayyip Erdoğan'a bunlar köpeklik yapıyorlar." ifadelerini kullanmıştı. 12 Eylül döneminde Adana Ülkü Ocakları başkanı olan ve 5 yıl hapis yatan Şahin Bilgiç, Yıldırım'ın sözlerinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Yıldırım'ın bir dönem Anavatan Partisi'ne geçtiğini hatırlatan Bilgiç, "Kendisine o zaman kimse 'dönek' demedi. Yıldırım, kendi seviyesini ortaya koymuştur." dedi. 

Recai Yıldırım'ın sözlerine tepki gösterenlerden biri de eski Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Ulu. Referandumun partiler üstü olduğunu söyleyen Ulu, milletin menfaatleri doğrultusunda karar vereceklerini belirtti. Ulu, "Kötü söz şahsa aittir. Yıldırım'ın aynaya bakarak konuştuğunu tahmin ediyorum." diye konuştu. Yıldırım hakkında hukuki mücadele başlatacaklarını dile getiren Yusufiyeliler Derneği Başkanı Hasan İlter de şu ifadeleri kullandı: "Bizim gayemiz, 12 Eylül 1980'de toplumunu ikiye bölerek bu ülke insanlarına birbirini kırdıran, PKK'yı başımıza bela eden, 12 Eylül zalimlerine karşı yargı yolunu kapayan geçici 15. maddesinin kaldırılmasıdır. Elimize bir fırsat geçmiştir. Bunu kullanacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.