CHP'den BDP'ye iltifatlar

CHP'den BDP'ye iltifatlar
CHP Van İl Başkanı, BDP'li Belediye Başkanı'nın sorunların çözümü konusunda başarılı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Halil Kartal, Van'ın en önemli sorunlarının çözümü konusunda Hükümet'in çok başarısız kaldığını belirterek, BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve kutladıklarını açıkladı. Kartal, "Sayın Belediye Başkanı ve ekibinin olağanüstü borca rağmen gayretlerini ilgi ve takdirle karşılıyoruz'' dedi.

CHP Van İl Başkanı Halil Kartal ve Eğitim Sekreteri Nesim Akkol, 8 yıllık AK Parti iktidarı boyunca sorunların çözülmediğini belirtti. Van'ın en önemli sorunlarının çözümü konusunda Hükümet'in çok başarısız kaldığını belirtti. Halil Kartal ve Nesim Akkol, BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya övgüler yağdırdı.

29 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den Van Belediyesi'ni alan BDP'li Bekir Kaya'yı çalışmalarından dolayı kutlayan Kartal ve Akkol, "Sayın Belediye Başkanı ve ekibinin olağanüstü borca rağmen gayretlerini ilgi ve takdirle karşılıyoruz. Kısıtlı imkanlar içerisinde bile hizmet üretmeye devam etmelerinden dolayı kendilerini kutluyoruz. Ancak bazı konularındaki beklentilerimizi de ifade etmek istiyoruz. Geçmiş döneme yani AKP'li belediye dönemindeki iddia edilen 200 milyon TL borcun birikimini sağlayan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin açıklanmasını talep ediyoruz. Özelikle Mavi Kent üzerindeki denetim sonuçları merakla beklenmektedir. Bu konudaki bilgi ve belgelerin bir an önce Van kamuoyuyla paylaşılması, bırakılan devasa borcun anlaşılmasına önemli katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.