MHP'li Kılıç'la ilgili yeni iddia

MHP'li Kılıç'la ilgili yeni iddia
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit düştüğü olayda kullanılan aracın sahibi MHP'li Bestami Kılıç hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Teröristler tarafından kaçırıldığını öne süren Kılınç'ın polise gitmeden önce kışlada üst rütbeli askerlerle gör

Hatay Dörtyol'da 4 polisin şehit edildiği saldırıda kullanılan aracın sahibi Payas Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Bestami Kılıç'ın ilişkileri konusunda çarpıcı bilgiler geliyor. Çelişkili açıklamalarıyla şüphe uyandıran Kılıç'ın, saldırının hemen ardından rehin tutulduğu yayladan jandarmanın gönderdiği bir araçla aldırıldığı ortaya çıktı. Dörtyol ve Payas arasındaki Karahasan Kışlası'na getirilen Kılıç, burada yüksek rütbeli askerlerle görüşmüş. İddialara göre, kışlada bir korgeneral ve albayla yapılan bu ilginç görüşme, Kılıç polis tarafından gözaltına alınmadan önce yapıldı. Bestami Kılıç, daha önce yaptığı açıklamalarda sivil giyimli jandarma istihbarat elemanları ile yolda giderken karşılaştığını ifade etmişti. Çok sayıda telefon hattı kullandığı tespit edilen ve elinde birçok araç bulunan Kılıç'ın bu araçları sivil jandarma elemanlarına tahsis ettiği de gelen bilgiler arasında. 

Alınan bilgilere göre teröristler tarafından kaçırıldığını öne süren Bestami Kılınç, bırakıldıktan hemen sonra bilgi vermek üzere emniyet yerine jandarma istihbarat elemanlarını arıyor. Payas'a bağlı bir yayla yolunda bulunan Kılınç'ı almak üzere jandarma bir araç gönderiyor. Dörtyol ve Payas arasındaki Karahasan Kışlası'na getirilen Bestami Kılınç, burada uzun bir süre kalıyor. Adana'daki 6. Kolordu Komutanlığı'ndan üst rütbeli iki komutan kışlaya gelerek Bestami Kılınç'la görüşüyor. Kılınç'ın, birinin korgeneral düzeyinde olduğu iddia edilen komutanlarla ne konuştuğu ve neden önce jandarmayı aradığı bilinmiyor.

Diğer yandan olay günü tutulan jandarma raporu ile saldırıda aracı kullanılan MHP'li Bestami Kılınç'ın açıklamaları da birbiri ile çelişiyor. Bestami Kılınç, sivil giyimli jandarma istihbarat elemanları ile yolda giderken karşılaştığını ifade ediyor. Oysa jandarma raporunda istihbarat elemanları ile Kılınç'ın bir maden ocağında buluştuğu kaydediliyor. Kılınç'ın bu açıklaması ve buluşmadan 5 dakika sonra yolunun kesilerek aracının gasp edildiği iddiası, soru işaretlerini artırıyor. Bestami Kılınç'ın gazetecilere yaptığı farklı açıklamalar da bu tutarsızlığı güçlendiriyor. Bir açıklamasında "Saldırıyı telefon açtığım jandarmadan öğrendim." derken, diğerinde, "Yoldan çevirdiğim araçtakilerden öğrendim." diyor.

Bestami Kılınç'la ilgili farklı iddialar da gündeme geliyor. Çok sayıda telefon hattı kullanan ve elinde çok sayıda araç bulunan Kılınç'ın bu araçları çoğu zaman kendisi ile ilişki halinde bulunan sivil jandarma elemanlarına da tahsis ediyor. Bestami Kılınç'ın ehliyetine 3 defa alkollü araç kullanmaktan el konulmuş. Kılınç'ın ehliyeti halen 17.11.2010 tarihine kadar alkollü araç kullanmaktan iptal edilmiş durumda.

Jandarma: İstihbarat elemanı değil, zaman zaman bilgi alırız

Bestami Kılınç üzerindeki tartışmalar sürerken Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ilginç bir açıklama geldi. İnternet sitesinden yapılan açıklamada "Saldırı olayında teröristler tarafından gasp edilerek aracı kullanılan Bestami Kılıç, Jandarma istihbarat elemanı olmayıp, bölgede zaman zaman bilgisine başvurulan vatandaşlardan birisidir." denildi.

Olaylarla ilgili dün 3 kişi daha gözaltına alınırken vatandaşları yönlendirdiği ileri sürülen Uzman Çavuş A.B. de savcılıkta ifade verdi. Bingöl'deki 49. Motorlu Piyade Tugayı'nda görevli Uzman Çavuş A.B.'nin, savcılıktaki ifadesinde, 19 Haziran'da Dörtyol'a ailesinin yanına izne geldiğini, olaylar sırasında tesadüfen caddede bulunduğunu, yanlış anlaşılmadan dolayı adının olaya karıştığını söylediği öğrenildi. Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.