Dikkat çeken 'mason' ağırlığı

Dikkat çeken 'mason' ağırlığı
Camileri bombalayıp Ege'de uçaklarımızı düşürmeyi hedefleyen Balyoz darbe planında mason derneklerinden yararlanılacaktı. Balyoz iddianamesinin eklerine giren 'Plana destek verecek ve ortak çalışılacak dernekler'in sıralandığı belgede 321 kuruluştan 253'ü

Balyoz davası iddianamesinin ekleri, başını dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Emekli Çetin Doğan'ın çektiği yapılanmanın, darbe sürecinde mason dernekleriyle ortak çalışma yapmayı planladığını ortaya koydu. Dönemin Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Albay Kubilay Aktaş'ın 1. Ordu Komutanlığı'nın görev sahasındaki illerde, darbeden sonra ele geçirilecek resmi kuruluşları, kapatılacak dernek ve okulları listeleyip, üniversite öğrencilerini 'sağcı', 'solcu', 'bölücü' diyerek fişlediği ve ilişiği kesilecek sağ görüşlü öğrencileri tek tek belirlediği tespit edildi. Aktaş'ın hazırladığı 'Plana destek verecek dernekler' raporununun 'Desteklenecek ve ortak çalışılacak dernekler' başlığı altında sıralanan derneklerin çoğunun ise mason fraksiyonlu olması dikkat çekti. 

CAMİ BOMBALAYACAK ZİHNİYET

Balyoz'un hazırlık aşaması, uygulaması ve sonrasında yapılacak faaliyetlerle ilgili Albay Aktaş'ın hazırladığı belgeler 11 numaralı CD'den çıktı. İddianame eklerinin 184. klasöründe yer verilen belgelerden en dikkat çekeni, camileri bombalayıp Ege'de uçaklarımızı düşürmeyi bile göze alan darbe yapılanmasının masonlarla işbirliği yapmayı planladığını gösteren 'İstanbul'da plana destek verecek dernekler' başlığını taşıyor.

253 MASON DERNEĞİYLE İLİŞKİ

Belgenin, 'Desteklenecek ve ortak çalışılacak' bölümünde sıralanan derneklerin bazıları 'Atatürkçü, Cumhuriyetçi', 'Atatürkü sol' şeklinde sınıflandırılıyor. Kuruluşlar arasında Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile şubeleri önemli bir yer tutu-yor. Bu derneklerin İstanbul'daki toplam 49 şubesi darbede yararlanılacak dernekler olarak belgede yeralıyor. Balyoz'a destek verecek 321 derneğin sıralandığı belgede mason fraksiyonlu olanlar önemli bir yer tutuyor. Belgede 253 mason derneği darbe sürecinde 'desteklenecek ve ortak çalışılacak dernekler' arasında yeralıyor.


İlk tutuklama

'Balyoz Planı' davasında haklarında yakalama emri çıkartılan 102 sanık arasında bulunan emekli Kurmay Albay Ahmet Şentürk tutuklandı. 'Balyoz Planı' davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan 102 sanık arasında bulunan emekli Kurmay Albay Ahmet Şentürk, Afyonkarahisar'da yakalanmıştı. İstanbul'a getirilen Şentürk, dün sabah Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı. Şentürk, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Mahkeme heyeti, Şentürk'ün avukatının reddihakim talebinin reddine karar verdi. Heyet, daha sonra, Ahmet Şentürk hakkında uygulanan 'yol tutuklaması' kararını normal tutukluluğa çevirdi. Şentürk, işlemlerin ardından jandarma eşliğinde cezaevi ring aracıyla Metris Cezaevine geri götürüldü.


'Balyoz'un sırrı kozmik odada

Balyoz davasına bakan Cumhuriyet savcıları, Genelkurmay ve 1. Ordu'da bulunmayan seminer sonuç raporunun izini buldu. Savcıların, Mart 2003'te düzenlenen seminere ilişkin yazdığı yazıya 1. Ordu ve Genelkurmay kendilerinde belge olmadığı cevabını verdi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan gönderilen 19 Nisan 2010 tarihli ve KKK Adli Müşaviri Hakim Albay Ahmet Vurucu imzalı cevabi yazıda ise seminere ilişkin sonuç raporunun kozmik odada saklandığı ancak devlet sırrı olduğu için yalnızca hakim ve mahkeme heyetine gönderilebileceği ifade edildi. Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.