Tarhan'in eşi eylemci çıktı

Tarhan'in eşi eylemci çıktı
Başkanı olduğu YARSAV isminin örgütlerle aynı cümlede anılmasına tepki göstererek, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunan Emine Ülker Tarhan'ın 27 yıllık eşi Mehmet Umur Tarhan DEV-YOL eylemcisi çıktı.

FATİH AKKAYA’nın haberi 

YARSAV isminin örgütlerle aynı cümlede anılmasına tepki gösteren Emine Ülker Tarhan'ın eşinin DEV-YOL sempatizanı olduğu iddia ediliyor. Yargıtay 4. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi olan Emine Ülker Tarhan, Başbakan Erdoğan'ın "CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü hepsi bir araya toplanmışlar" demesine tepki göstererek, suç duyurusunda bulunmuştu.

Ancak YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın eşi Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi Mehmet Umur Tarhan’ın üniversite yıllarında Dev-Yol sempatizanı olduğu ileri sürülüyor.
Mehmet Umur Tarhan’ın 1980'de Dev-Yol sempatizanı olduğu, polise silah sıkma ve bombalı pankart asma suçlarından Ankara Sıkıyönetim Komutanlığına sevk edildiği ileri sürülüyor.

27 YILLIK EVLİLER
Emine Ülker Tarhan, Dev-Yol sempatizanı olduğu ileri sürülen ve pankart asmaktan ve polise silah sıkmaktan gözaltına alındığı iddia edilen Mehmet Umur Tarhan ile 27 yıllık evli. YARSAV isminin terör örgütleri ile aynı cümlede anılmasına tepki gösteren Emine Ülker Tarhan, Mehmet Umur Tarhan ile 27 yıldır aynı evde yaşıyor.

TARHAN: GÖZALTINA ALINDIM AMA TUTUKLANMADIM
Hakkındaki iddiaları sorduğumuz Mehmet Umur Tarhan, 12 Eylül döneminde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi iken gözaltına alındığını doğruladı, ancak bunun Dev Yol’la ilgisi olmadığını söyledi. Tarhan “Öğrenciydim, gözaltına alındığım doğru. Ama tutuklanmadım. Polise silah sıkmaktan, yasa dışı pankart asmaktan falan değil. Bunlar kesinlikle gerçek dışı. Okulun önünde provokatif bir eylem vardı. Polis müdahale etti. Silah falan sıkılmıştı. Orada bulunan herkes gibi beni de gözaltına aldılar. Olay bundan ibaret” diye konuştu. Tarhan, “Dev Yol’la bir bağınız var mıydı?” şeklindeki sorumuza ise “Doğrudan bir bağım yoktu” cevabını verdi. “Dolaylı mı vardı” diye sorduğumuzda ise “Elbette ki benim de fikirlerim vardı, memlekette olup bitenlerle ilgili. Ama bunu bir örgüt çatısı altında dillendirmedim” diye konuştu.

Vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.