İngilizler Müslümanlara negatif bakıyor

İngilizler Müslümanlara negatif bakıyor
İngiltere'de İslami Eğitim ve Araştırma Akademisi (iERA) tarafından yapılan bir araştırmada İngilizlerin İslam'la ilgili negatif görüşlere ve önyargılara sahip olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 94'ü İslam'ın kadınlara baskı uygul

İslam ve Müslümanlara bakış açısının nortaya konulması için yapılan araştırmada istatistiki sonuçların yanısıra, katılımcıların İslam'la ilgili düşünceleri de ortaya kondu. Araştırmaya katılan bir katılımcı, “Eğer elimde olsa tüm Müslümanları buradan atardım” dedi. 

MEHMET NEDİM ASLAN/LONDRA
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, İngilizlerin dörtte üçü (yüzde 75) İslam'in İngiliz toplumuna negatif bir katkı sağladığına inanıyor. İslami Eğitim ve Araştırma Akademisi (iERA) tarafından İngilizlerin İslam ve Müslümanlarla ilgili düşüncelerini ortaya koymak için yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar elde edildi. Araştırmaya katılanların yüzde 63'ü “Müslümanlar teröristtir” ifadesine katılırken, yüzde 94'ü de İslam'ın kadınlara baskı uyguladığını düşünüyor. Araştırmada istatistiki sonuçların yanısıra, katılımcıların İslam ve Müslümanlarla ilgili görüşleri de ortaya kondu. Araştırmaya katılan bir kişi, “Eğer benim elimde olsaydı tüm Müslümanları buradan atardım” dedi.

İSLAM'LA İLGİLİ BİLGİ EDİNMEK İSTEMİYORLAR
İngiliz toplumunun İslam ve Müslümanlarla ilgili olarak mevcut önyargılar dışında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını ortaya çıkaran iERA araştırmasında, araştırmaya katılanların beşte dördü İslam'la ilgili çok az bir bilgiye sahip olduğunu belirtirken, yüzde 40'ı Allah'ın kim olduğu ve neye tekabül ettiğini, yüzde 36'sı ise Hazreti Muhammed'in kim olduğunu bilmediğini söyledi. Müslüman olmayan 500 kişinin rast gele seçilmesiyle yüz yüze gerçekleştirilen araştırmada ayrıca, katılımcıların büyük çoğunluğunun İslam'la ilgili bilgi edinmek istemediğini de ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 62'si dinle ilgili bilgi almak istemediklerini belirtirken, yüzde 77'si de Müslümanların dinlerini başka insanlara öğretmek için daha fazla çalışması gerektiğini düşünmüyor.

MÜSLÜMANLARIN NEFRET AŞILADIĞINA İNANIYORLAR
Araştırmaya göre ayrıca, katılımcıların yüzde 76'sı Müslüman biriyle İslam'la ilgili hiç konuşmadığını söylerken, yüzde 32'si de toplumsal bütünlüğün sağlanmasında Müslümanların bir engel olduğunu düşünüyor. Araştırmada dikkat çeken diğer sonuçlar ise şöyle: Yüzde 71'i medyanın İslam'a karşı negatif yayın yaptığına dair düşünceye katılmıyor. Yüzde 70'i Müslümanların nefret aşıladığına inanıyor. Yüzde 71'i medyanın Müslümanlara karşı negatif yayın yaptığına inanmıyor. Yüzde 72'si Müslümanların kanunlara uyduğuna dair düşünceye katılmıyor. Yüzde 85'i İslam'ın rasyonel olmadığına dair görüşe katılıyor. Yüzde 71'i Müslümanların barışçıl olduğuna dair düşünceye inanmıyor. Yüzde 73'ü Müslümanların modern topluma pozitif bir katkı sağlamayacağına dair görüşü onaylıyor.

İSLAM'I KADINLAR ANLATACAK
Araştırmayla ilgili olarak konuşan iERA'dan Hamza Tzortzis, sonuçları 'üzücü' olarak nitelemektense, bu sonuçların nasıl değiştirileceğine dair çalışmalar yapmaları gerektiğini belirterek, İslam'ın insanlarca iyi anlaşılması ve saygı görmesi için eğitim çalışmalarında bulunacaklarını kaydetti. Öte yandan iERA, İslam'ın kadınları baskıladığına dair önyargıyı kırmak için Müslüman kadınların elçilik görevi görevi görebileceği tavsiyesinde bulundu. Araştırma sonuçlarından sonra neler yapılması konusunda tavsiyeler sunan iERA, İslam anlatılırken yeni bir dil kullanılması gerektiğini de bildirdi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.