Güngören ve Halkalı bombalarıyla aynı

Güngören ve Halkalı bombalarıyla aynı
Diyarbakır Ergani'de yakalanan 60 kilo patlayıcı, jammer'a karşı üç ayrı düzenekle güçlendirildiği belirlendi. 10 katlı binayı yıkacak güçteki bomba, Güngören ve Halkalı'dakilerle aynı...

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir kamyonet içine gizlenmiş 60 kilo patlayıcıyla ilgili soruşturma devam ederken, tahrip gücü çok yüksek olan bombanın çivi ve bilye ile güçlendirildiği belirtildi. Trafik Denetleme Bölge Müdürlüğü yakınında bir kamyonet içinde ele geçirilen patlayıcı ile ilgili araçta yakalanan ve kimlikleri gizli tutulan iki kişinin sorgusu Terörle Mücadele Şubesi'nde devam ediyor. Bomba yüklü kamyonete Toros marka bir aracın yol gösterdiği belirlendi. 

C-4 VE A-4 KARIŞIMI
Bombanın 3 ayrı düzeneğe bağlandığı, düzeneğin birinin harekete geçmemesi halinde ikinci veya üçüncünün devreye sokulması için cep telefonu, oto alarm ve telsiz düzeneğine bağlanarak uzaktan kumanda ile fünye ateşleme özelliğine sahip olduğu belirlendi. 60 kilo ağırlığındaki bombanın 5 kilosunun C-4 ve A-4 tipi patlayıcı olduğu bildirildi. Bombanın tahrip gücünü artırmak için TNT parçaları, B-7 roketatar mühimmatı, RDX, şeker, amonyum nitratın toz haline getirildikten sonra potasyum klorat, potasyum permanganat maddesi, çivi, bilye, kuru kahve, nitrik asit, sülfürik asit, etil alkol, barut, havai fişek yapımında kullanılan proteknik maddeler, metal artıkları, 0.5 mm çapında içinde kortayt adı verilen hassas barut, formünayt, tetril kullanıldığı belirlendi.

SANİYEDEKİ HIZI 7 KM
Kriminal incelemede patlayıcının saniyedeki hızının 7 kilometre olduğu, PKK'nın bu güne kadar genellikle köprü ayakları uçurmak ve paletli tanklara karşı kullandığı bir bomba türü olduğu tespit edildi. Telsiz ve cep telefonu sinyalini kesen jammerların da etkisini kırmak için bomba düzeneğine ayrıca bir elektronik devre yerleştirildiği belirlendi. Bombanın 10 katlı bir binayı yerle bir edecek güçte olduğu bildirildi. Bombanın 3 kilometre uzaklıktan komuta edilebilen sekiz büyük pille çalışan bir düzenekten oluştuğu tespit edildi. Koli bandıyla sabitlendiği belirlenen bombanın araçla havaya uçurulmak istendiği tahmin ediliyor. Bombanın teknik özelliklerinin Ankara Ulus'taki Zafer Çarşısı önünde meydana gelen ve 6 kişinin ölümü, 100 kişinin yaralandığı olay, İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına yönelik eylemde ve yine İstanbul Güngören'de 17 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan bomba ile aynı nitelikte olduğu belirlendi. Sorgudaki 2 kişinin 48 saatlik gözaltı süresinin dolmasından sonra 2 gün daha ek gözaltı süresi alınacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.