Org. Işık'a böyle baskı yapmışlar!

Org. Işık'a böyle baskı yapmışlar!
“Eğer Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı kabul ederseniz AKP’li olmuş olursunuz bu da sizi de, bizi de bitirir.”

HABERVAKTİM ÖZEL-

Atilla Işık’ın Başbuğ, Iğsız ve Güner’in baskısı sonucunda emekliliğini istediği belirtilirken, Habervaktim bu konuda önemli bir detay bilgiye daha ulaştı. Edindiğimiz bilgilere göre, Başbuğ, Iğsız ve Güner üçlüsü Işık’a “Eğer Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı kabul ederseniz AKP’li olmuş olursunuz bu da sizi de, bizi de bitirir” argümanıyla baskı yaptı, Işık’ın emeklilik dilekçesinde bu baskı etkili oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanı olmasına kesin gözüyle bakılan Org. Atilla Işık’ın sürpriz bir kararla emekliliğini istemesinin yankıları sürüyor. Işık'ın emekliliğini istemesi sadece kendisini ilgilendiren sonuçlar doğurmuyor. Org. Işık’ın emekli olması 3 yıl sonra Genelkurmay Başkanı olacak ve bu koltukta 4 yıl boyunca oturacak olan Org. Necdet Özel’in bitirilmesi demek olduğu gibi, normal şartlarda Genelkurmay Başkanı olması mümkün olmayan Org. Aslan Güner’in yolunun açılması anlamına geliyor.

ÖZEL’E KAPANAN YOL, GÜNER’E AÇILIYOR
Emeklilik dilekçesini veren Org. Atilla Işık, şu gerekçeyi ileri sürmüştü: “Yasal yükümlülük süremi tamamlamış olduğumdan, 5 Ağustos’ta kendi istek ve arzumla emekliliğimi istedim. Diğer yorumlar doğru değildir.” Ancak Org. Işık’ın Kara Kuvvetleri Komutanı olacakken emeklilik dilekçesi vermesi sadece kendini ilgilendiren sonuçlar doğurmuyor. Org. Işık’ın emekli olması 3 yıl sonra Genelkurmay Başkanı olacak ve bu koltukta 4 yıl boyunca oturacak olan Org. Necdet Özel’in bitirilmesi demek olduğu gibi, normal şartlarda Genelkurmay Başkanı olması mümkün olmayan Org. Aslan Güner’in yolunun açılması anlamına geliyor.

NECDET ÖZEL’E HAKSIZLIK!
Org. Atilla Işık’ın Kara Kuvvetleri Komutanı olması gerekirken emekliliğine 1 yıl kala emekli olmasıyla, Org. Necdet Özel’in 4 yıllık Genelkurmay Başkanlığı’nın haksız yere elinden alınması anlamı taşıdığı belirtiliyor.

Nazik, polemiklerden uzak ve saygılı kişiliğiyle bilinen Org. Atilla Işık’ın yaşanan süreçte, gerilimlerden uzak kalmak için, üzerine kurulan baskıların da etkisiyle emekliliğini istediği basında yer almıştı.

Bu noktada akıllara şu soru geliyor: “Normal şartlarda 2013’te Genelkurmay Başkanı olacak olan ve TSK’nın en başarılı subaylarından olan Necdet Özel’e kim nezaket gösterecek?”

Org. Aslan Güner’in önünü açmaktan başka bir şeye hizmet etmeyeceği ifade edilen “erken emeklilik dilekçesi”nin bireysel ve insani kabul edilmesi halinde, “Org. Özel’in daha büyük hakkını elinden alan, önünü kesen bu durumun insani yönü yok mu?” sorusuna ne cevap verileceği sorgulanıyor.

AKP’Lİ OLMUŞ OLURSUNUZ, BU DA HEPİMİZİ BİTİRİR
YAŞ'ın 2. gününde Org. Başbuğ’un, Org. Iğsız ve Org. Güner'le çok gizli bir toplantı yaptığı bilgisi basına yansımıştı. Bu toplantıda ‘toplu istifa kararı’ alındığı, ancak bu kararın Kuvvet Komutanları'nın bir kısmı tarafından riskli bulunduğu ve sonuç vermeyeceği gerekçesiyle kabul görmediği ifade edilmişti.Bunun üzerine nazik kişiliğiyle tanınan Org. Atilla Işık'tan sonuç alınması için girişimde bulunulduğu ve emeklilik dilekçesi baskısının devreye sokulduğu kaydediliyordu. Atilla Işık’ın Başbuğ, Iğsız ve Güner’in baskısı sonucunda emekliliğini istediği belirtilirken, Habervaktim bu konuda bir detay bilgiye daha ulaştı. Edindiğimiz bilgilere göre, Başbuğ, Iğsız ve Güner üçlüsü Işık’a “Eğer Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı kabul ederseniz AKP’li olmuş olursunuz bu da sizi, bizi bitirir” telkininde bulundu, emeklilik dilekçesinde bu telkin etkili oldu.

Başkent kulislerinde emekliliğin sırrını çözmek için kime yaradığına, kimin önünü açtığına bakmak gerektiği konuşuluyor.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.