Cindoruk bakın kimin damadı

Cindoruk bakın kimin damadı
'Hayır'cı cephenin bir numaralı öncüsü Hüsamettin Cindoruk'un 27 Mayıs cuntasının idam ettiği Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın damadı olduğunu biliyor muydunuz?

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 12 Eylül Anayasası'nın kendi meclis başkanlığı döneminde değiştirildiğini belirterek bugün halkoyuna sunulacak olan anayasa değişikliği paketinin kadavra olduğunu söyledi. Cindoruk, referandumun ise milletin sırtına yüklenmiş bir angarya olarak değerlendirdi.

Kendisinin Meclis Başkanlığı döneminde 12 Eylül Anayasasının değiştirildiğini belirten Cindoruk, "12 Eylül anayasası zaten değişmiştir. Şimdi burada değiştirilmesi istenen kadavradır. Anayasanın iskeleti kalmıştır. Referandum ise milletin sırtına yüklenmiş bir angaryadır." dedi. Hasan Polotkan'ın hem avukatı hem de damadı olan Cindoruk, Başbakan Erdoğan'ın Polatkan'ın adını kullanarak, istismar ederek halktan "evet" oyu istemesine de tepki gösterdi.

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Eskişehir'e gelen DP Genel Başkanı Cindoruk, partisinin il binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 12 Eylül'de DP olarak 'hayır' oyu vermeye karar verdiklerini dile getiren Cindoruk, Türkiye'de ne 12 Eylül, ne de 27 Mayıs Anayasa'nın artık olmadığını savundu. 12 Eylül Anayasasında en kapsamlı değişikliğin kendisinin Meclis Başkanlığı yaptığı sırada yapıldığını belirten Cindoruk, artık Türkiye'de 12 Eylül ve 27 Mayıs hadiselerinden bir sonuç çıkarılmamasını istedi.

"12 Eylül Anayasası 17 kez ve 80 maddesi değişmiştir." diyen Cindoruk, şöyle devam etti: "Bakın şimdi burada zaten burada bir kadavra vardır. Değiştirilmesi istenen bu kadavradır. Anayasasın iskeleti kalmıştır.12 Eylül Anayasasını en kapsamlı bir şekilde ben Meclis Başkanlığı yaptığım sırada gerçekleştirdik. 1995 yılında ortaya çıkan Anayasa değişikliği bütün siyasel partilerin ortak çalışmaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Bir referanduma gerek kalmadan ortak kararlarımızı yasalaştırdık. Türkiye nefes almıştır. 12 Eylül Anayasasının önündeki tartışmalar o zaman son bulmuştur."

Anayasa değişikliğine değil, asıl böyle bir değişikliğe karşı olduklarının altını çizen Cindoruk, "Böyle bir anayasa değişikliği halk arasında sıkıntı oluşturur. Siyasi partilerin ve Meclis'in tamamının desteği alınmamıştır. Referandum sürecinde olduğu gibi. Bakın bu referandum Türk halkının sırtında eklenmiş bir angaryadır. Durduk yerde bir seçim kadar önemli kampanyalar süreci başlamıştır. Bu sürecin ne kadar ağır olduğunu başbakanın Eskişehir'e gelişi ile gördük." diye konuştu.


"BAŞBAKAN REFERANDUM YERİNE YAŞ KARARLARIYLA İLGİLENSİN"

YAŞ kararları konusundaki belirsizlik sürerken Başbakan Erdoğan'ın referandum için mitinglere katılmasını da eleştiren Cindoruk, "Başbakan Türkiye'nin en önemli meseleleri arasında yer alan YAŞ müzakerelerinde belirsizlik sürerken Ankara'yı bırakıp Eskişehir'e gelmiştir. Anayasa değişikliği ile ilgili olarak propaganda yapmıştır. Türkiye'nin en önemli büyük meselesi çıkmazdaydı. Oysa devletin Genel Kurmay ve Kara Kuvvetleri gibi iki kurumunun durumu çıkmazdaydı." ifadesini kullandı.


"POLATKAN'A YAKINLIĞIMI BU KAMPANYA DA KULLANMAYACAĞIM"

Hasan Polotkan'ın hem avukatı hem de damadı olan Cindoruk, Başbakan Erdoğan'ın Polatkanın adını kullanarak, istismar ederek halktan "evet" oyu istemesini de sert bir dille eleştirdi. Cindoruk, sözlerini şöyle devam etti. "Başbakan, Eskişehir'de Hasan Polatkan ile ilgili bazı şeyler söyledi. Ben rahmetli Polatkan'ın avukatıydım. Vefat etmeden önce en son görüşenlerdenim. Polatkan ailesinin de yakınıyım. Başbakan'ın Eskişehir'de Polatkan'ı istismar ederek, onun hakkında yanlış bilgiler vererek, tevatürler ortaya koyarak, oy almak istemesini ayıplıyorum. Onun ruhundan faydalalarak, Anayasaya evet kampanyası için oy istemesi Başbakan'ın sıkıntıda olduğunu gösteriyor. Demek ki, evet kampanyasında Polatkan'ın ruhaniyetinden de faydalanmak istemiştir. Ben onu yapmayacağım. Polatkan'a yakınlığımı bu kampanya da kullanmayacağım. Sayın başbakanı ayıplıyorum. Bana sorsaydı, o doğru bilgileri söyledim."


"BAŞBAKAN'IN MENDERES İLE İLGİLİ OKUDUĞU SÖZLER UYDURMA"

Başbakan'ın bir Aydın'da Menderes ile ilgili yaptığı bir yanlışı da düzeltmek istediğini vurgulayan Cindoruk, şöyle konuştu: "Başbakan, Aydın'da Adnan Menderes'e ile ilgili bir şey okudu. Orada Menderes'in son sözleri diye okuduğu O sözler, uydurma olup, Menderes'e ait değildir. Bu sözler zaten tekzip edilmiştir. Menderes'in söyledikleri idam tutanağında vardır. Menderes orada şöyle söylüyor:( Hayata veda ettiğim şu anda devlete ve millete saadetler diliyorum. Karımı ve çocuklarımı şefkatle andığımı bildiririm. Şerefle yaşadığımı ve suçsuz olduğumun bilinmesini isterim.) Menderes'in bunun dışında bir vasiyeti yoktur. Başbakan'ın okudukları ise uydurulmuştur."

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.