Artist'in devrimci ruhu depreşti

Artist'in devrimci ruhu depreşti
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Adnan Menderes'in asılmasının trajik bir olay olduğunu belirterek, ''Ben rahmetle anıyorum. Ben onu rahmetle andığım kadar Deniz Gezmiş'i de özlemle anıyorum, Yusuf'u ve Hüseyin'i de özlemle anıyorum'' dedi.

Berhan Şimşek: Adnan Menderes'i rahmetle anıyorum
CHP Eyüp Gültepe Mahalle Temsilciliğinin açılışında konuşan Şimşek, partililerden anayasa değişikliği referandumuna 'hayır' oyu vermelerini istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurdun her tarafına gittiğini, her gittikleri yerde halkın sevgisiyle karşılaştıklarını dile getiren Şimşek, 12 Eylülde yapılacak referandumun gençlere, memura, emekliye, işçiye ve çiftçiye bir faydasının olmadığını öne sürdü.

Yeni anayasanın eski anayasaya 'kat çıkılması' anlamına geldiğini ileri süren Şimşek, eskisinin ''Evren Paşa Anayasası'' olduğunu, yeni anayasanın da ''Recep Paşa Anayasası'' olacağını söyledi.

-''BİR ÜLKE, BAŞBAKANINI ASMAZ''-

Berhan Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın Aydın'daki konuşmasını da hatırlatarak, şöyle dedi:

''Bir ülke, Başbakanını asmaz arkadaşlar. Gencini de asmaz. Bir ülke, insanını asmaz arkadaşlar. Adnan Menderes'in asılması trajik olaydır. Ben rahmetle anıyorum. Ben onu rahmetle andığım kadar Deniz Gezmiş'i de özlemle anıyorum. Yusuf'u (Aslan) ve Hüseyin'i (İnan) de özlemle anıyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.