Balyoz'cular teröristlerle işbirliği yapmış

Balyoz'cular teröristlerle işbirliği yapmış
Camilerin bombalanması ve Türk jetinin düşürülmesi gibi kanlı eylemler içeren Balyoz darbe planının ek delil klasörlerinde şok bir liste bulunuyor.

Bu listeye göre halka yönelik eylemleri gerçekleştirmeleri için 843 isim belirlenmiş. Bu kişilerden 183'ü ise El Kaide, Hizbullah ve Hizbuttahrir üyesi. Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan tespit tutanağında söz konusu belgede adı geçen gayri resmi şahısların örgütsel bağlantılarının tespit edildiğine işaret ediliyor ve şu çarpıcı bilgiler veriliyor: "Soruşturma kapsamında incelenen veriler arasında 1. ve 2. öncelikli olarak belirlenmiş toplam 843 şahsın iltisaklı şahıs olarak belirlendiği, bu şahıslardan onlarcasının halka yönelik eylemlerini gözlerini kırpmadan gerçekleştirecek kanlı terör örgütleri üyeleri oldukları tespit edilmiştir." 

Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Balyoz Güvenlik Harekât Planı, Oraj ve Şuga eylem planlarıyla ilgili 3 Ocak 2010 tarihli tespit tutanağında çarpıcı bilgilere yer verildi. İddianamenin 20. klasöründe yer alan tutanaklarda Balyoz planını içeren 11 ve 17 No'lu CD'lerle ilgili inceleme raporlarıyla ilgili 843 kişinin halka yönelik eylemlerde bulunması için görevlendirildiği ve bunların bir kısmının kanlı terör örgütü mensubu oldukları anlatıldı. Tespit tutanağında planlarda yer alan 'Öncelikli ve acil olarak AKP yönetiminin tasfiyesi ve işbirlikçilerinin saf dışı bırakılması maksadıyla, harekât alanını şekillendirilmesi de dahil olmak üzere resmi, gayri resmi tüm yurtseverler seferber edilecek, başta Silahlı Kuvvetler'in imkân ve kabiliyetleri olmak üzere maddi ve manevi tüm güçler kullanılacak." ifadelerine yer verildi. Ek-M isimli belgede ise "İstanbul ve civarı başta olmak üzere hassasiyet arz eden şehirlerde iltisaklı kişilerin sevk ve idare ettiği halka yönelik eylemler yapılacağı" belirtiliyor. Tutanaklarda "Soruşturma kapsamında incelenen veriler arasında 1. ve 2. öncelikli olarak belirlenmiş toplam 843 şahsın iltisaklı şahıs olarak belirlendiği, bu şahıslardan onlarcasının halka yönelik eylemlerini gözlerini kırpmadan gerçekleştirecek kanlı terör örgütleri üyeleri oldukları tespit edilmiştir." deniliyor. Emniyetin hazırladığı tespit tutanağında Balyoz Harekât Planı'nda seferber edileceği belirtilen gayri resmi kişilerin örgütsel bağlantılarının tespit edildiği anlatıldı.

Emniyet müdürlüğünün tespitleri arasında Balyoz darbe planında görevlendirilen 843 kişiden 183'ü hakkında da önemli bilgilere ulaşılmış. Darbe planında ana ve baba adları ve doğum tarihleri verilen isimlerin El Kaide, Hizbullah ve Hizbuttahrir gibi örgütlerin militanları olduğu tespit edilmiş. Bahse konu tespitler darbe planında harekât başkanı olarak yer alan emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'ye de soruldu. Bu isim listelerinin neden oluşturulduğuyla ilgili sorulara Tanyeri, Balyoz Harekât Planı'ndan haberi olmadığını söylemekle yetindi.
Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.