MHP'den 'masabaşı' rapor!

MHP'den 'masabaşı' rapor!
MHP, Hatay Dörtyol’daki olayların ardından bölgeye gönderdiği milletvekillerinin incelemelerinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunulmak üzere bir rapor hazırladı. Ama ne rapor...

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edildiği saldırıyla ilgili iddiaları araştırmak üzere kurulan MHP heyetinin, Dörtyol’a gidip araştırma yapmak yerine tatile çıktığı ortaya çıkmıştı. Heyet, nihayet kuruluşundan 7 gün sonra Dörtyol’a gitti, 1 günde araştırmasını tamamladı.

7 GÜN SONRA GİTTİLER!..
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 26 Temmuz’da düzenlenen saldırıda 4 polis şehit düştü. Olayda kullanılan aracın MHP’li Meclis üyesine ait çıkması üzerine MHP yönetimi, 29 Temmuz’da iddiaların araştırılması amacıyla bir heyet oluşturdu. Araştırma yapması beklenen heyet, Dörtyol yerine tatile çıktığı belirlenmişti. Heyet, ancak 7 gün sonra Dörtyol’a gidebildi.

1 GÜNDE RAPOR TAMAMLANDI!..
Heyet Başkanı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, beraberindeki MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin, Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin ile birlikte Dörtyol’da bazı ziyaretlerde bulundu. Heyet, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’i, Kaymakam Hayri Sandıkçı’yı ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu’yu ziyaret etti. Ziyaretin ardından heyet, 1 günde Dörtyol raporunu hazırladı. Raporun jet hızıyla hazırlanması, “Masabaşı çakma rapor mu?” yorumlarına neden oldu.

“OLAYLAR YATIŞSIN DİYE ERTELEDİK”
Vakit’e konuşan Heyet Başkanı MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, 7 gündür neden Dörtyol’a gitmediklerini açıkladı. Yıldırım, “Hafta sonuna denk geldiği için önce idare amirlerini bulamayacağımız için gitmedik. Pazartesi günü ise DTP’lilerin Dörtyol’a gitmek istemesi üzerine tansiyon arttığı için gitmedik. Çünkü bizimle onları mukayese etmeye çalıştılar. Tansiyonu üzerine benzin sıkmak istemedik. Olaylar yatışsın diye erteledik” dedi.

“ARAŞTIRMA YAPTIK”
Yıldırım, araştırma yapılmadan rapor hazırlandığı iddialarına ise “Olur mu öyle şey? Araştırma yaptık. Bütün basının haberi var. Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürünü ve İlçe Jandarma Komutanını ziyaret ettik. Hepsini dinledik” diye konuştu. Yıldırım, raporun MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye ve ardından internet sitesinden kamuoyunun bilgisine sunulacağını söyledi.

“BİLGİ VERMESİ NORMAL”


Yıldırım, “Eski MHP’li Meclis Üyesi Bestami Kılınç hakkındaki soruları araştırdınız mı?” sorusuna “Soru moru yok. Hiçbir MHP’li, PKK ile işbirliği yapmaz” dedi. Kılınç’ın Jandarma İstihbarat elemanı olduğu iddiasına ise Yıldırım, “Olabilir. Yunan ile işbirliği değildir ya. Bölge, dağda teröristlerin yoğun olduğu bir yer. Bu arkadaş zaman zaman istihbarat veriyormuş, ne var bunda?” diye konuştu.

“KILINÇ MAĞDURDUR”


Yıldırım, MHP’li Kılınç’ın partiden istifa ettirildiği iddialarına ise şöyle cevap verdi: “İstifa etmesi veya ettirilmesinin bir önemi yok. Biz kimseyi zorlamadık. Kendisi, partinin yıpratılması söz konusu olduğu için soruşturma sonuçlanıncaya kadar dilekçe ile başvurup istifa etmiştir. Neticede mağdur olan bir insandır. Mağdurdan mahkûm üretmeye çalışıyorlar.”

İŞTE HAZIRLANAN RAPOR

MHP, Hatay Dörtyol’daki olayların ardından bölgeye gönderdiği milletvekillerinin incelemelerinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunulmak üzere bir rapor hazırladı.

Olaya ilişkin fotoğraf ve CD’lerin yer aldığı raporda, verilen şehitler ve yürütülen etnik politika nedeniyle halkta infial ortaya çıktığı belirtilerek, partililere yönelik suçlamaların doğru olmadığı savunuldu. Milliyet'te yer alan raporda şu tespitlere yer verildi:

- Bölgenin son dönemde çok sayıda şehit vermesi, uygulanan etnik politika halkta infial yarattı. MHP’li yöneticiler olayları bastırmak için ellerinden geleni yaptı.

- ‘BDP’lilerin çıkardığı yangın’ deyip belediyeye ait itfaiye aracının yangını söndürmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Fotoğraf ve görüntülerde itfaiye aracının yangına müdahalesi görülüyor.

- Olaylar sırasında halkta oluşan infial sonucunda dükkanların camlarının kırılması vb. olaylar olmuş ancak yağma gerçekleşmedi.

- Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin’in olaylar sırasında provokasyon yarattığı iddiaları doğru değil.

- MHP İl Başkanı, olay sırasında Hatay Emniyet Müdürü’yle birlikte otobüs üzerine çıkarak, vatandaşları yatıştıran açıklamalar yaptı.

- Aracı gasp edilen Payas Belediye Meclis Üyesi Bestami Kılınç’ın, Jandarma’nın yaptığı yazılı açıklamada istihbarat elemanı olmadığı açıklandı. Kendisinin ‘zaman zaman bilgisine başvurulan bir kişi’ olduğu belirtildi.

-Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin akaryakıt istasyonundan benzin aldıkları görüntü Mobese kameralarında mevcut.

Vakit-Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.