MHP'li vekil pes dedirtti!

MHP'li vekil pes dedirtti!
Darbe mağduru olduğu ortaya çıkan MHP'li Yılmaz Tankut, iktidarı samimi bulmadığı için darbecilere büyük bir darbe indirecek olan anayasa değişikliğini desteklemeyeceğini açıkladı...

AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nu ziyaretinde, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un 12 Eylül mağduru olduğunu iddia etti.

Hangi siyasi partiye mensup olunursa olunsun, 12 Eylül günü sandıkta mutlaka ‘evet’ demek gerektiğini belirten Kirişçi, üniversite arkadaşı MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un da darbe mağduru olduğunu söyledi. Kirişçi, “Kendisi o dönem akademisyen olabilmek için üniversiteye başvuru yapmıştır. Ancak darbe koşullarında hakkında yapılan haksız ve hukuksuz güvenlik soruşturmasında olumsuz bir karar verilmiştir. Bu anlamda kendisi de bizzat bir darbe mağdurudur” dedi.

“EVET MAĞDURUM; ANCAK...”


Vakit’e konuşan MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, 12 Eylül darbesinde yargılandığını ve 1 yıl Mamak Cezaevi’nde yattığını doğruladı. Tankut, şunları söyledi: “1 yıl Mamak Askerî Cezaevi’nde MHP kuruluşlar davasında yattık. 12 Eylül’de çok sıkıntı çektik. Mağduru biziz, her türlü sıkıntıyı çeken biziz. Bu nedenle bu konunun istismarının yanında veya safında yer almayız. Son Anayasa değişikliğinde 12 Eylül’cülerin yargılanması ile ilgili en ufak bir madde yok. Biz önerge verdik. Ama karşı oy kullandılar. Bugünkü iktidarı samimi bulmuyoruz. Bu yüzden de desteklemiyoruz.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.