AK Parti'li üyeden müthiş iddia!

AK Parti'li üyeden müthiş iddia!
AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Acembekiroğlu, 1960'lı yıllarda kurulan İncirlik Hava Üssü'nde 90 atom bombasının bulunduğunu iddia etti.

Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Acembekiroğlu, "Artık İncirlik Hava Üssü ile ilgili kentte bir kamuoyunun oluşması gerektiğine inanıyorum. Yaklaşık üç yıl Greenpeace (Yeşil Barış) ekibiyle birlikte olmuştum. Amerika ve Avrupa'dan gelen bu barışsever insanlar İncirlik'te 90 adet atom bombasının olduğunu söyledi. Zaten bunu Amerika da açıklandı. Şimdi yanı başımızdaki topraklarda Adana gibi bir yeri 90 defa yok edecek atom bombasının üzerinde oturuyoruz." dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda Acembekiroğlu, geniş bir alan üzerinde planlanan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) arazisi yüzünden merkez Sarıçam ilçesinde birçok hizmetin aksadığına işaret etti.

TOKİ tarafından yaptırılan 400 yataklı modern devlet hastanesinin yanındaki otel ve diğer sosyal alanlarla ilgili kompleksin ÇÜ rektörlüğü tarafından mahkemeye verilerek inşaatın durdurulduğunu anlatan Acembekiroğlu, bu girişimin aksine üniversite yönetiminin daha verimli arazilerde yapılaşmayı sürdürdüğünü vurguladı.

Normal bir vatandaşın basit bir inşaat yaparken 40 yerden imza aldığına dikkat çeken Acembekiroğlu, üniversitelerin ruhsat için belediyelerden izin alıp almadığını sordu. Yine Sarıçam Belediye hizmet binası için bir arsaya karşılık üniversiteden uygun gördükleri 20 dönümlük bir alan istediklerini belirten Acembekiroğlu, buranın da kısa bir süre sonra ÇÜ tarafından zeytin bahçesine dönüştürüldüğünü kaydetti. Rektörlüğün benzeri gerekçelerle hafif raylı sistemin üniversiteye girişini istemediğini savunan Acembekiroğlu, "Bu devirde bunu anlamak mümkün değil. Ön sıfatlarında profesör olan ve dünyayı tanıyan insanların bu kadar halktan kopuk, kendi dünyalarına kapanıp yaşamalarını anlayabilmiş değilim. Her kes metro gelecek diye bayram yaparken, 'üniversite bu imkan gelmesin' diyor." şeklinde konuştu. Şehir merkezinden geçen otoyoldan yeterince yararlanılmadığını dile getiren Acembekiroğlu, bu konuda Karayolları yetkililerinin de aynen rektörler gibi burunlarından kıl aldırmadığını söyledi. Şehri ikiye bölen otoyolun giriş ve çıkışının çok zor olduğunu ve oraya ulaşmak için en az 5 km. yol gitmek gerektiğini ifade eden Acembekiroğlu, Sofulu Çöplüğü'nde kurulan atık dönüştürme tesisinin bir an önce faaliyete geçmesini beklediklerini aktardı.


ÖZER: ÇİÇEKLERE ÖDENEN PARALARLA NE SALONLAR YAPILIRDI

CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer ise Altın Koza Film Festivali'nin düzenlendiği Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nun tadilat halinde olduğunu hatırlattı. Özer, şunları söyledi: "380 bin liraya ihale edilen bu bina bitirilmezse Altın Koza için harcanan paralar heba olacaktır. Binanın bir an önce bitirilmesi lazım. Büyükşehir'in maalesef kültürel amaçlı kullanılabilecek bir tek salonu varken Eskişehir'de bu anlamda pek çok alan mevcuttur. Yıllardır çiçeklere ödediğimiz paralarla Adana'ya kim bilir kaç tane tiyatro salonu yapılırdı."

MHP Meclis Üyesi Ömer Seyfettin Turhan da belediye başkanlığı seçiminin şaibeli olduğu söylentisinin kentteki işleri aksattığına işaret etti.


ALDIRMAZ: BİRLİKTE HAREKET EDERSEK SORUNLARI ÇÖZERİZ

Meclis üyelerini dinleyen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ilin sorunlarını 'ortak akılla' çözeceklerini ifade etti. Özellikle Çukurova ve Sarıçam'ın planlı büyümesi gerektiğinin altını çizen Aldırmaz, ziyaretine gelmeyen rektörün yanına 3 kez gittiğini söyledi. Nüfusunun yüzde 75'i kentte yaşan Adana'da büyükşehir ve ilçe belediyelerinin üzerinde ağır bir yük bulunduğuna işaret eden Aldırmaz, il merkezindeki büyük kurumların şehir dışına taşınmasından yana olduklarını aktardı. Üniversitenin kendi toprakları için ilin yararına olan bazı yatırımlara karşı çıkmasını eleştiren Aldırmaz, şunları söyledi: "Kim ne dersin metro üniversiteye gidecektir. Çünkü üniversitede 30–35 bin öğrenci mevcuttur. Teknokent de 5 bin kişilik kongre salonu yapılmış. Kendilerini tebrik ediyorum. Ama buranın ulaşımı ne olacak. Üniversiteler inşaatları için ruhsat almak zorundadır. İlçe belediyelerine yazı yazdık. Aksi takdirde gereğini yaparız. Kimse keyfi hareket edemez. Sofulu Çöplüğü'nde küçük bir fabrika olacak. Zaten eskisi gibi orada sıkıntı kalmadı. Birlik beraberlik içinde hareket etmek zorundayız. Devlet Demir Yolları ve otoyolları şehir merkezinden geçiyor; ama bunlardan yararlanamıyoruz."

Mecliste komisyonlara gönderilen gündem maddelerinden "sözleşmeli personel çalıştırılmasına ait teklif" tartışmalara neden oldu. Oy birliğiyle kabul edilen ve Tepebağ ve civarını kapsayan Adana Tarihi Kent Merkezi Projesi'ne ilişkin görsel bir sunum yapıldı Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.