'Pekçok BDP milletvekili 'evet'ten yana'

'Pekçok BDP milletvekili 'evet'ten yana'
Kürtlerin tercihini ipotek altına almaya çalışan BDP'nin boykot kararına kendi vekillerinin de inanmadığı, çoğunun 'evet' demeden yana olduğu iddia edildi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un iddiaları ilginç...

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Anayasa referandumunu boykot ederek Kürt seçmenlerin sandığa gitmemesini isteyen BDP'ye ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu: Boykot tutmadı, özerklik isteği de bu yüzden...


AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, referanduma ilişkin bir iddia ortaya attı: Pekçok milletvekili de 'evet'ten yana olan BDP’nin boykot kararı bölgede karşılık bulmuyor. Demokratik özerklik de bu nedenle gündeme getirildi.

Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi’nden çıkan çift taraflı ateşkes çağrısı ve PKK'nın Ramazan ayında ateşkes ilan edebileceği haberleri NTV yayınında tartışıldı. AK Parti Milletvekili Abdurrahman Kurt Diyarbakır'dan, ORSAM ve Beykent Üniversitesi Danışmanı Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu da Ankara’dan yayına katıldı.

Kurt, konu anayasa referandumuna geldiğinde, bölge halkının BDP’den farklı düşündüğünü ileri sürdü.

"Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve diğer BDP’li siyasetçilerin ortaya attığı demokratik özerklik, Diyarbakır’da tartışılan bir konu değil" diyen Kurt, BDP’nin amacının, dikkatleri, anayasa referandumuyla ilgili alınan ve karşılık bulmayan boykot kararından başka noktalara çekmek olduğunu söyledi.

Kurt, "Boykot kararı bölge insanımız tarafından kabul görmüyor. Bölgenin gündemi halk oylamasına dönüktür" dedi ve BDP’nin boykot çağrısının daha ziyade batı gölgelerinde yankı bulduğu, bölgede bu konunun işlenmediği yorumlarına; 'bölgede 'evet' tavrı mı hakim?’ sorusuna şöyle yaklaştı:

"HALA TRAVMA YAŞANIYOR"

"Şunu söylemek gerekiyor. Burası 12 Eylül’de Diyarbakır zindanlarının izlerini, travmasını hala yaşayan bir yer. Siz buradaki insanların 12 Eylül’ün yargılanmaması zihniyetine destek vermesini nasıl beklersiniz. Ayrıca BDP, Anayasa Mahkemesi tarafından en fazla kapatılan partilerin geleneğini sürdürüyor. İnsanlara bunu da anlatmak mümkün değil” dedi.

"BDP'LİLER SANDIĞA GİTSE EVET DİYECEK"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın da katıldığı toplantıya, bölgedeki bütün sivil toplum örgütlerinin, bağımsız insanların ve çok sayıda Kürt siyastçinin katıldığını belirten Kurt, "Burada insanlar vicdanlarıyla hareket ettiklerinde doğruyu görüyorlar. BDP’li pekçok siyasetçi de, 'sandığa gidebilsem evet diyecektim' diyor.

Öye bir reform paketi ki, birazcık insan haklarından, sivil demokrasi ve siyasetten yana olan hiç kimsenin 'hayır' deme imkanı yok. Hele bu bölgede ‘hayır’ın anlatılması imkansız. Özel görüşmelerimizde pekçok BDP’li siyasetçi de, ‘önce ben inanamadım ki halka anlatayım’ diyor” şeklinde konuştu.

"BOYKOT BÖLGEDE TUTMUYOR"

"Bu insanlar anayasa reformuyla oluşacak sivilleşmenin ne anlama geldiğini" biliyor diyen Kurt, "Örneğin fişleme. Bölgede 3 milyon insan fişlenmiş ve bu babadan oğula geçmiş. Nasıl olur da şimdi 'hayır' denir. Nasıl olur da 'sandığa gitmiyorum' derseniz; bunun izahı yok. Burada, 'bu şartlarda insanlar sandığa giderse evet diyecekler, bari gitmeyelim' yaklaşımı var. Ve bu bölgede tutmuyor..." ifadelerini kullandı.

ntvmsnbc

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.