Camiler BBG Evi gibi

Camiler BBG Evi gibi
Balyoz sanıklarından Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nun, İstanbul'daki ilçelerin muhafazakarlık tespitini camiler üzerinden gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Ramazan ayının ilk günlerini yaşadığımız bu günlerde, daha çok camilere koşup ibadet eden cemaati ilgilendiren ilginç bir fişleme yapıldığı ortaya çıktı. 

Vakit'in elde ettiği Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nun İstanbul Jandarma Bölge Komutanı olduğu döneme ait olan belgeye göre; Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu İstanbul’da bulunan ilçelerin muhafazakarlık tesbitini camiler üzerinden yapmaya çalıştığı kaydedildi.

CAMİLERİN DOLULUK ORANINI TESBİT ETMİŞLER
Sancılı geçen bu yılki YAŞ toplantısında Doğan medyasında da “terfileri haksız olarak engelleniyor” diye yer alan 9 generalden biri olan Balyoz sanıklarından, “Fişçi General” olarak bilinen, Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nun İstanbul Bölge Komutanı olduğu döneme ait olduğu belirlenen fişlemelerde; camilerin BBG evi gibi gözetlendiği, bütün vakit namazlarında cemaat sayılarının miktarının tesbit edilmeye çalışıldığı belirlendi.

CUMA NAMAZI İÇİN AYRI VAKİT NAMAZI İÇİN AYRI FİŞLEME
Helvacıoğlu tarafından İstanbul’da bulunan camilerle ilgili olarak tutulan çetelede; “Caminin adı, kapasitesi, vakit namazlarında ibadet için gelen kişi sayısı, vakit namazlarında camilerin doluluk oranı, Cuma namazlarında ibadet için gelen kişi sayısı, Cuma namazlarında camilerin doluluk oranları”na varıncaya kadar detaylı bilgi bulunuyor. Müslümanların manevi duygularla dolup taştığı, sahuru ve iftarı ile oruçlu geçirilen bir günün ardından akşamları, teravih namazları için camilere koşup vakit namazlarını da camilerde eda etmeye çalıştığı bu günlerde; Helvacıoğlu’nun o dönemde 3000 civarındaki camiyi tek tek fişlettirdiği belirlendi.

VEKALET FORMÜLÜYLE GÖREVDE TUTULUYOR
Hatırlanacağı üzere son Yüksek Askeri Şura’da Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nun kanunen terfi etmesi mümkün olmadığından emekli edilmesi bekleniyordu. Ancak buna rağmen Genelkurmayın vekalet formülü ile usulsüz olarak korgenerallik kadrosundaki bir göreve skandal bir şekilde ataması yapıldığı ortaya çıkmıştı. Bulunduğu bütün görevlerde fişleme yapması ile bilinen Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nun emekli edilmemesi; “Korunuyor ve hukuktan kaçırılmaya çalışılıyor” şeklinde yorumlanıyor.






VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.