Baykal'ı kapıdan sokmayın

Baykal'ı kapıdan sokmayın
CHP MYK’da eski genel başkan ve yardımcılarının referandum çalışmalarında görevlendirilmediği kararı çıktı. Karar, Sav imzasıyla tüm teşkilata iletildi...

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık yaptığı Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) Baykal ve dönemin genel başkan yardımcılarına referandumda görev verilmemesi yönünde karar aldığı ortaya çıktı. Genel Sekreter Önder Sav ise alınan karar doğrultusunda 29 Temmuz 2010 tarihinde teşkilatlara bir genelge göndererek bu isimlere görev verilmeyeceğini duyurdu. 

Genelgede MYK’da çalışma grupları oluşturulduğu belirtilerek, “Anılan gruplarda genel başkanlık yapmış olan, 2007-2010 döneminde genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan milletvekillerimiz ile genel sekreter, genel başkan yardımcısı Hakkı Suha Okay, TBMM grup başkanvekilleri, Ankara, İstanbul ve İzmir milletvekilleri görevlendirilmemiştir” denildi.

KONUŞMALARI SUÇ SAYILACAK

Partinin eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, karara tepki göstererek, alınan kararın kendilerine tebliğ edildiğini belirterek, “Siyaset tarihinde ilk kez oluyordur. Sakın ha bunları çağırmayın denilmek isteniyor” dedi. Referandumda parti adına bir konuşma yapması halinde suç işlemiş olacağını da savunan Ateş, “Yarın bu yüzden disipline de verilebiliriz” diye konuştu.

OKAY’DAN ATEŞ’E TEPKİ

CHP Sözcüsü H. Süha Okay ise Ateş’e tepki göstererek, “Burada iki ihtimal var, ya espri yapmıştır, ya da yazıyı anlamamıştır. Ateş 4-5 gün önce Altındağ ve Mamak çalışmalarına katıldı. Bu açıklamaları şık bulmuyorum” dedi.

‘Eski başkana bir görev verilmemiştir’

Genel Sekreter Önder Sav, 29 Temmuz 2010 tarihinde teşkilatlara gönderiği genelgede kararı duyurdu. Genelgede “Çalışma gruplarında genel başkanlık yapmış olan, 2007-2010 döneminde genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan milletvekillerimiz görevlendirilmemiştir” denildi.

12 Eylül gibi yasakladılar

Yılmaz Ateş 12 Eylül’ün bütün siyasilere yasak getirdiğini hatırlatarak, “Bu parti yönetimi de bizi parti çalışmalarından yasaklıyor” dedi. Parti kararından ve gelişmelerden Baykal’ın üzüntü duyduğunu kaydeden Ateş, “Kendisi de benim gibi partiden görev beklediğini söyledi. Bu kadro partiyi yüzde 4.5 lardan alıp 30’lara taşıyan bir kadro bunların deneyimleri var bırakın bunlardan yararlanmayı kadro dışına çıkarılıyor. Böyle bir şey olur mu?” dedi. Anayasa oylamasının genel seçimlerden de önemli olduğunu belirten Ateş, Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Bunu nasıl CHP hafife alabilir ki genel başkanın iyi niyetle koşturması ama buna yönelik mesajların da verilememesi çok büyük eksiklik. Bu olay Recep bey ile havuzlu villa kadar basitleştirilemez” diye konuştu. Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.