Yargıyla dalga geçiyorlar

Yargıyla dalga geçiyorlar
1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, İnternet Andıcı soruşturmasında ifade vermeye yine gitmedi.

Mahkemeye ikinci kez 10 günlük sağlık raporu gönderdi. Bu girişim hukukçuların sert tepkisine yol açtı. 

Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, 'iki kere rapor göndermenin adli mekanizmayla dalga geçmek' anlamına geldiğini söyledi.

İkinci raporun inandırıcı olmadığını kaydeden Avcı, “Cumhuriyet Savcıları mahkemeden ‘zorla getirilme’ kararı çıkartıp, sanıkların hazır bulunmasını sağlamalıdır. Adalet rapor beklemez. Delilleri karartma şüphesi var. Iğsız hala Türk Silahlı Kuvvetleri’nde önemli bir görevde. Alt hiyerarşideki subaylar üzerinde çok ciddi bir etkiye sahip. Ordu komutanı seviyesindeki bir kişinin delilleri karartma şüphesi oldukça üst seviyededir. Iğsız’ın tutuklamaya sevk edilmesi, sürpriz olmaz" dedi.

MİLLETİ ALDATIYORLAR

Emekli Askeri Hâkim Faik Tarımcıoğlu, hekimlerin bu oyuna alet edilmesini eleştirdi. Rapor alan askerlerin çeşitli etkinliklerde boy gösterdiğini vurgulayan Tarımcıoğlu, "Bu aldatmacadır, ipe un sermedir. Makamları hiçe saymadır. Mantıklı, hukuki ve vicdani dayanağı yoktur. Kanun varsa vardır, uygulama varsa vardır. Öteden beri GATA’da ve bazı hastanelerde yapılan uygulama işi sulandırmaktan ibarettir. Bu komediye son verilmeli" şeklinde konuştu.

ADLİ TIP’A GÖNDERİLSİN

Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek ise mahkeme heyetinin şüphelilerin hastalık durumunun aksine davranışlar sergilediği için raporu kabul etmeyebileceğine işaret etti. Petek, şöyle devam etti: "İlgili kişileri Adli Tıp Kurumu’na gönderip yeni bir rapor aldırabilir. Delil olarak tüm kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden faal durumlarını gösterebilir. Mazeret kabul edilmeyerek ifadeye gelmediği için şüpheliler hakkında işlem de yapılabilir. Zorla getirme işlemi devreye girebilir." Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.