JİTEM’in varlığı kabul edildi

JİTEM’in varlığı kabul edildi
TSK’da çok önemli bir isimden Jitem'in varlığı ve icraatları ile ilgili çarpıcı itiraflar geldi.

HABERVAKTİM ÖZEL- 

Hava Kuvvetlerinde insan kaynaklarının yönetimi ile ilgili en kritik noktalarda görev yapan bir isimden Jitem'in varlığı ve icraatları ile ilgili itiraf gibi açıklamalar geldi. Bu itiraflar dailymotion.com’da yayınlanan yeni bir ses kaydında.

DAİLYMOTİON’A DÜŞTÜ
dailymotion.com’da yayına konulan ses kaydının Hava Kuvvetlerinde çok önemli bir görevde bulunan Tuğgeneral Mehmet Eldem’e ait olduğu ileri sürülüyor. Ses kaydındaki Eldem olduğu iddia edilen kişi;

- Seferberlik Tetkik Kurulunda herkesle ilgili bilgilerin bulunduğundan,
- JİTEM'in kesinlikle var olduğundan ama TSK'nın bu oluşumun varlığını bile bile inkar ettiğinden,
- JİTEM arşivlerinde Seferberlik Tetkik Kurulunda bulunan bilgilerden daha özel bilgilerin bulunduğundan,
- Bir çok kişinin fişlediğinden bahsediyor.


Bu ses kaydındaki kişi gerçekten Tuğgeneral Mehmet Eldem ise böylece mahkemelere “teşkilatımızda JİTEM diye bir birimimiz bulunmamaktadır” şeklinde cevap veren Genelkurmay’ı; en üst seviyeden, önemli birimlerde çalışmış bulunan bir generalin ağzından yalanlayan bu ses kaydı bilinen ama kamuoyundan saklanan gerçekleri bir kere daha göz önüne sermiş oluyor.

KİM BU KİŞİ?
Tuğgeneral Mehmet Eldem bugüne kadar şu kritik görevlerde bulunmuş bir isim:

- Hava Kuvvetlerindeki tüm personelin hangi kursları alacağını belirleyen Kurslar Şube Müdürlüğü,
- Hava Kuvvetlerinin en önemli subay kaynağı Hava Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanlığı,
- Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığı



Tuğgeneral Eldem şu anda Hava Kuvvetlerinin insan gücünü şekillendiren ve yöneten birim olan Personel Daire Başkanlığı görevini yürütüyor. Hava Kuvvetlerine personel yetiştirilmesi ve personelin tüm kurs, atama, tayin, sicil gibi işlemlerinin yapıldığı birimlerde en yetkili kişi olarak görev yapan, askeri öğrenci ve personele ait en özel ve kritik bilgilere sahip olan Tuğgeneral Mehmet Eldem’e ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki ifadeler JİTEM'in varlığını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Tuğgeneral Mehmet Eldem olduğu ileri sürülen kişi konuşmasının bir bölümünde tüyler ürperten itiraflarda da bulunuyor.

Bu gününe kadar, tel örgü içerisinde hukuk kurallarının geçmediğini, JİTEM, Seferberlik Tetkik Kurulu gibi birimlerde tamamen hukuk dışında yapılanmalar olduğunu, kanun ve kurallara aykırı fiiller gerçekleştirildiğini ve kimsenin hesap soramadığı anlatılıyor. Ancak son gelişmelerden sonra Savcı ve Hakimlerin artık her yere girebileceğini, TSK’da herkesin ayağını denk alması gerektiğini yoksa fena olacağı ifade ediliyor.

İŞTE DÖKÜMÜ

dailymotion.com’da yayına konulan ses kaydının dökümü şöyle:

Şimdi artık bundan sonra hiç kimsenin kaçarı yok. Yani buradaki bilgisayarları ben vermem şudur budur falan filan hakkımız yok öyle şeye herkes her şeyi artık donuna kadar inceleteceğiz herhalde. Ve bu hâkim de şeymiş herhalde. Ne diyorlar bir yerin hâkimi diyorlar.

Şimdi şöyle seferberlik bölge teşkilatları herkes hakkında arşiv yapıyor. Ben söyleyeyim yani. Herkesin arşivi vardır. Bu Bursa’daki böyle göz önünde olan insanların hepsinin bilgileri vardır.

Orada da muhtemelen herkesin bilgisine rastlayacak bunu nasıl yorumlar bilmiyorum. Sivil yargıcı savcısı mesela tutmuş mesela diyelim kimin: Ankara Valisinin hakkında çeşitli bilgiler yazmışlar: şöyledir böyledir tarikatla bağlantısı vardır.

Mesela atıyorum ondan sonra şimdi onu görünce o savcı nasıl algılayacak olayı. Herkesin hakkında benim hakkımda da vardır o. Herkesin hakkında vardır. Benim hakkımda da vardır o.

Ondan sonra herkesin hakkında var. İleri gelenler hakkında şüpheli veya değil. Herkes hakkında çeşitli şekilde yorumlayıp bunları arşive atmışlardır onlar.

Resmi olarak kurulan JİTEM diye bir Jandarma İstihbarat Teşkilatı vardı. Bunu Türk Silahlı Kuvvetleri alenen inkâr etti. Bizim böyle bir teşkilatımız yok diye. VAR!

Resmi olarak kurulmuş emir verilmiş de kurulmuş ama. Komutanı var. Başkanı var. Havkomda yapılaşması var. Şunu bunu var. Türk Silahlı Kuvvetleri bunu gördü. Evet inkar etti.

Bizde böyle bir teşkilat yok diye. Ama var. Var yani. Bilmeyen yok. Herkes biliyor. İnkar ediyor. E şimdi inkâr ediyorsun. Böyle bir teşkilat var. Bunun görevleri içerisinde olmayan şeylerde yapıyor bazen.

İstihbarat çalışması da yapıyor. Yani niçin yapıyor. Ne olur ne olmaz diye yapıyor. Yani şeye yönelik çalışma. Aslında jandarmada yapıyor. Jandarmanın istihbarat şubelerine girseler neler bulurlar acaba? Post modern darbe vardı ya. İşte post modern darbe bu esas. 28 şubatta yaptıkları vardı.

Post modern darbe. Bana göre o darbe marbe değildi. Bu darbe işte. Adam her şeyinde şimdi seni şimdi kovalamaya başladı. Her şeyin içerisine girdi. Hayır diyemiyorsun. Bunu için başka neler çıkacak?

Dediğiniz gibi yorumlamaya bağlı. Eğer ters zamanda bir yorumlarsa hepsini içeri alırlar. Taa şeye kadar. Çünkü o bilgiler muhtemelen sadece kendi arşivinde değil.

Bilgi olarak da belli yerlere gidiyordur. Şimdi o arşivlenmiş dokümanların hepsinde dağıtım hanesi vardır. O dağıtım hanesine gittiği zaman dağıtımda heee neresi işte bilmem ne jandarma alay komutanlığı TIK TIK GENELKURMAY sırayla o dağıtımlara da gidecek bakacak.

Yani doğrumu değil mi diye. Oraları da sorgulayacak. Ondan sonra al gülüm ver gülüm. Savcı umarım bilinçli biridir. Ondan sonra konulara yatkın biridir. Fazla uzatmaz. Ama değilse bundan sonra çok farklı yerlere çekilebilir.

En güvenlikli yerler oralarıydı İKK yönünden hassasiyet veya gizlilik yönünden hassasiyet yönünden gösteren yerlerdir. Yani işler böyle. Tamamen saydam bir hale geçiyoruz. Haberiniz olsun . Ne var ne yok geldiği zaman kapıya savcı mavcı. Bir dakika burası askeri bölge giremezsin.

Bilmem ne falan diyemeyiz. Buyrun hoşgeldiniz deyip her tarafımızı açacağız böyle.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.