Heronların kontrolü İsrail’in elinde

Heronların kontrolü İsrail’in elinde
USAK Genel Koordinatörü Doç. Dr. Sedat Laçiner’in, 7 askerin şehit olduğu İskenderun’daki PKK saldırısı ile ilgili, “Heronlar’ın görüntüleri yazılım nedeniyle İsrail’e gidiyor. İsrail, Heronları PKK saldırırken kapattı”

ERTUĞRUL CESUR'UN HABERİ...

Yılmaz, hava kuvvetlerinde, İsrail tarafından modernize edilen F-4 Fantom uçaklarının uçuşunda görev yaptığını dile getirerek, “Uçaklarda yüksek frekans sistemi kullanılır. Üretici ya da modernize eden firma isterse bir üst frekansı kendisine saklar, böylece uçağın kontrolünü elinde tutabilir” diye konuştu.

İSRAİL KENDİSİNE KARŞI TEKNOLOJİ SATMAZ
İsrail tarafından modernize edilen tank ve uçakların İsrail’le muhtemel bir savaşta etkisiz olacağını kaydeden Yılmaz, “İsrail kendi geliştirdiği teknolojinin kendisine karşı kullanılmasına tabii ki izin vermeyecektir. Savunma sanayinde teknoloji transferi öyle para verilerek alınacak bir şey değildir. Şimdiye kadar İsrail ile sorun çıkmadı, çünkü bu zamana kadar her şey onların istediği gibi gidiyordu. Ancak artık işler değişti, Türkiye ile İsrail’in çıkarları paralellik arz etmiyor. Bunun sonuçları görülecektir. Bu nedenle milli savunma sanayinin geliştirilmesi bundan sonra çok daha büyük bir önem taşıyor” dedi.

DİKER: “BU KUŞKULAR HEP VARDI”
Emekli Hava Yarbay Tevfik Diker de, Laçiner’in dile getirdiği iddiaların, İsrail ile savunma sanayi alanında yapılan anlaşmalarla ilgili dile getirilen kuşkuları arttırdığını dile getirerek şöyle konuştu: “Teknolojiyi üreten kim ise onun imkân ve kabiliyetlerini bilir, istediği anda istediği gibi yönlendirir. Yıllardır özellikle savunma sanayinde dışarıdan teknoloji alımında bazı bilgilerin verilmediği ifade edilir. Havacılıkta da bu kuşkular hep karşımıza çıktı. Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın toplumu tatmin edecek bir açıklama yapması şarttır. Sayın Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül bu konuda Genelkurmay Başkanlığı’nın lojistik başkanı gibi davranmak yerine toplumu tatmin edecek bir açıklama yapmalıdır.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.