Heron'lar ASELSAN'ı hatırlattı

Heron'lar ASELSAN'ı hatırlattı
7 askerin şehit olduğu İskenderun’daki PKK saldırısı ile ilgili, USAK Koordinatörü Sedat Laçiner’in, “İsrail, HERON’ları PKK saldırırken kapattı” iddiası günlerdir kamuoyunda tartışılırken; Genelkurmay Başkanlığı’nın se

Ancak Laçiner’in iddiası, 2006-2007 yıllarında peş peşe intihar ettikleri açıklanan ASELSAN mühendislerinin kuşkulu ölümlerini akıllara getirdi. Peş peşe intihar eden ASELSAN mühendisleri, savaş uçaklarının orijinal yazılımlarından bağımsız olarak dost-düşman ayrımı yapabilmesini sağlayacak “milli yazılım projesi” üzerinde çalışıyorlardı

ERTUĞRUL CESUR'UN HABERİ...

7 askerin şehit olduğu İskenderun’daki PKK saldırısı ile ilgili, USAK Koordinatörü Sedat Laçiner’in, “HERON’ların görüntüleri yazılım sebebiyle İsrail’e gidiyor. İsrail, HERON’ları PKK saldırırken kapattı” iddiası günlerdir kamuoyunda tartışılırken; Genelkurmay Başkanlığı’nın sessizliği de devam ediyor. Ancak Laçiner’in iddiası, 2006-2007 yıllarında peş peşe intihar ettikleri açıklanan ASELSAN mühendislerinin kuşkulu ölümlerini akıllara getirdi. Peş peşe intihar eden ASELSAN mühendisleri, savaş uçaklarının orijinal yazılımlarından bağımsız olarak dost-düşman ayrımı yapabilmesini sağlayacak “milli yazılım projesi” üzerinde çalışıyorlardı.

AV. BAŞBİLEN: İDDİAYLA İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA YAPILMALI
İntihar ettiği açıklanan mühendislerden Hüseyin Başbilen ile ilgili iddiaları inandırıcı bulmayarak yargı yoluna giden ailesi ve yakın akrabası Avukat Serhat Ramazan Başbilen, Laçiner’in iddiasının kendileri açısından da hukuki değer taşıyabileceğini belirtti. Vakit’e konuşan Avukat Başbilen, “Türkiye’de iç hukuk yolları bizim için tükendiğinden, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdık. Mahkemeye sunmak için somut delil gerekiyor. AİHM böyle bir iddia üzerinde ne kadar durur, o konuda kuşkularım var. Eğer Laçiner’in iddiasını doğrulayan resmi bir açıklama olursa, bizim açımızdan da hukuki bir delil niteliği kazanabilir” dedi.

PEŞ PEŞE GELEN İNTİHARLAR
ASELSAN çalışanı Makine Mühendisi Hüseyin Başbilen’in 7 Ağustos 2006’da Pursaklar yolunda aracının içinde bileği ve boğazı kesilmiş vaziyette bulunmasının ardından bir başka ASELSAN çalışanı Mühendis Halim Ünsem Ünal, 17 Ocak 2007’de Eymür Gölü kıyısında başından vurulmuş halde ölü bulundu. Bu olaydan dokuz gün sonra, 26 Ocak 2007’de yine bir ASELSAN çalışanı Elektrik Mühendisi Evrim Yançeken’in Batıkent’te oturduğu binanın 6. katından atlayarak intihar ettiği haberi geldi. Mühendislerin peş peşe intihar ettiği iddiası ne ailelerine, ne de kamuoyuna inandırıcı gelmedi. Sır ölümler tartışılırken; 8 Ekim 2007 günü ASELSAN’ın Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği’nin uçak komuta kontrol merkezi bölümünde başarılı işlere imza atan genç mühendis Burhaneddin Volkan’ın askerlik görevini yaptığı Ankara’daki birliğinde intihar ettiği iddiası kuşkuları iyice artırdı.

GENELKURMAY SESSİZ
Öte yandan; kamuoyu günlerdir 7 askerin şehit edildiği İskenderun ve 6 askerin şehit edildiği Hantepe’deki HERON skandallarını konuşurken, Genelkurmay Başkanlığı’nın sessizliği de tepkilere sebeb oluyor. Hantepe’deki baskınla ilgili son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu kadar konuşulan bir konuya kayıtsız kalınamaz” diyerek tepki göstermişti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.