Yüzbaşıdan 'GATAkulli' itirafı

Yüzbaşıdan 'GATAkulli' itirafı
Yüzbaşı M.U. “İfade vermek için gittim. Ancak Merkez Komutanlığı’nda, ‘Emir var, ifadeye gitmeyeceksin. Sağlık raporu al’ dendi. Ben de rapor alıp gelmedim” dedi...

1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız ve Genelkurmay Adli Müşaviri Tümg. Hıfzı Çubuklu ile birlikte İnternet Andıcı soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Yüzbaşı M.U., 19 subayın, ‘emir komuta’ zinciri içinde sağlık raporu alarak ifadeye gitmediğini doğruladı. 

Mazeretsiz olarak ifade vermeye gelmediği için hakkında yakalama kararı çıkarılan Yüzbaşı M.U., önceki gün Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e “Ben ifade vermek için merkez komutanlığına gittim. Ancak merkez komutanlığında bana, ‘Yukardan talimat var. İfadeye gitmeyeceksin. Sağlık raporu al’ dendi. Ben de rapor alarak gelmedim” dedi.

RAPOR FİKRİ KİMDEN ÇIKTI

Öte yandan İnternet Andıcı soruşturmasında sağlık raoru fikrinin Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’ya ait olduğu iddia edildi. Savcı Öz’den ifadeye çağırma işlemini geri almasını isteyen Çolakkadı’nın talebi reddedildi. Bunun üzerine Çolakkadı’nın tavsiyesiyle şüpheli generallerin ‘sağlık raporu’ aldığı iddia edildi.  

ANKARA’YA YOLLA BASKISI

1.Ordu Komutanı Iğsız ve Genelkurmay Adli Müşaviri Çubuklu’nun savcı Öz’e değil de Başsavcıvekili Çolakkadı’ya ifade vermelerinin sağlanmaya çalışıldığı da iddia edildi. Bunun amacının da ifadeleri alınan paşaların dosyasının sonraki aşamalarda Ankara’ya gönderilme planları olduğu öne sürüldü. Başsavcı Aykut Cengiz Engin’in bu konuyla ilgili Çolakkadı’ya izinden döner dönmez yetki vermeyi planladığı da iddialar arasında. Dün yaşanan son gelişmedeyse, Çolakkadı, Öz’den soruşturma dosyasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.