Bunda da A. Cengiz çıktı

Bunda da A. Cengiz çıktı
Malatya’da biri Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili devam eden Zirve Yayınevi davasının derinleştirilerek genişletilmesinin engellenmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Yayınevinde gerçekleştirilen cinayetlerle Ergenekon ve Kafes Eylem Planı delileriyle doğrudan hukuki ve fiili bağlar bulunmasına rağmen birleştirmenin önüne geçilmeye çalışıldığı iddia edildi. Ergenekon davasına bakan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün Malatya’daki olayın Ergenekon davasıyla birleştirme girişimlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz tarafından önlendiği öne sürüldü.

Zirve Yayınevi davasının 28. duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki görüldü. Duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Tutuklu sanıklar Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Salih Yıldırım jandarma ve polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Tutuksuz yargılanan Bülent Varol Aral da duruşmaya katıldı. Duruşma öncesi salonda azmettirici olarak yargılanan Varol Bülent Aral, kendi avukatı Hasan Duran ile tartıştı. Avukatının kendisi aleyhinde çalıştığını önü süren Aral, mahkemeye sunulan iddianameleri talep etmesine rağmen vermediğini söyledi. Başka bir davadan Adıyaman Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aral, “11 ay sonra dışarıdayım. Çıkınca görüşeceğiz” dedi. Uyarılara rağmen yüksek sesle bağıran Aral, salondan atıldı.

7 YILLIK DÖNEMDE CİNAYETLER PLANLANMIŞ
Müdahil avukatlarından Erdal Doğan, duruşmada, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile 18 Ocak 2010 tarihinde yaptığı bir konuşmadan bahsetti. Doğan, yaptığı konuşmada, Zirve Yayınevi’nde işlenen cinayetlerin İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan Kafes Eylem Planı davasıyla doğrudan hukuki ve fiili bağlantısı olduğu konusunda kuşkuları olmadığını söyledi. Kafes Eylem Planı iddianamesi kabul edilmeden önce Ergenekon davasını yürüten Savcı Zekeriya Öz ile iki davayı birleştirme konusunu görüştüklerini anlatan Doğan, Öz’ün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından birleştirme girişimlerinin engellendiğini ifade ettiğini aktardı.

İki davanın birleştirilmesi gerektiğini kaydeden Doğan, hem Kafes Eylem Planı eklerinde hem de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bu cinayetlerle ilgili hazırladığı raporda hukuki ve fiili bağlantıların açık olarak belirtildiğini iddia etti.

MAHKEME KARARINI 15 EKİM’DE VERECEK


Avukatların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, Sivas Cezaevi’nde tutuklu bulunan Orhan Kartal ile Amasya Cezaevi’nde bulunan Erhan Özen’in cumhuriyet savcılarına ifade verdiklerini belirterek iki sanığın bir sonraki celse Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Duruşmada, dava dosyası ve ek delil klasörleri Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan Kafes Eylem Planı ile Zirve Yayınevi cinayetleri arasında bir bağ olup olmadığı konusundaki görüşünü önümüzdeki celse açıklayacağını belirten mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Ekim tarihine erteledi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.