Bu sorular Avcı'yı terletti!

Bu sorular Avcı'yı terletti!
Tartışma başlatan Haliç’te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat kitabıyla ilgili Vakit’in sorularını cevaplayan Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın çelişkili ifadeleri dikkat çekti.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkan Vekili ve Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın, Ergenekon’dan Deniz Baykal ile ilgili kaset skandalına ülke gündemindeki konularla ilgili yazdığı Haliç’te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat kitabı bazı kuşkuları da beraberinde getirdi. 20 Ağustos’ta piyasaya çıkan kitabın içinde, yayınlanmasından kısa zaman önceki gelişmelerin de yer alması, kitabın Avcı’ya derlenip verilmiş olabileceği iddiasına neden oldu. 

KİTABI BAŞKALARI MI HAZIRLADI?
Örneğin kitaptaki Habervaktim.com sitesi yazarı Yavuz Derinsoy ile ilgili ifadeler bu iddiayı doğrular nitelikte. Zira şu ana kadar Habervaktim.com’da 4 yazı yazan Yavuz Derinsoy’un ilk yazısı 8 Temmuz 2010 tarihli. Kitabı basan Ayrıntı Basım Evi’nden edindiğimiz bilgilere göre kitap basımevine 8 Ağustos’ta verildi. Bir hafta da tashih süresi dikkate alındığında Yavuz Derinsoy’un Habervaktim.com’da yazmaya başlamasıyla kitabın baskıya giriş süresi arasında sadece 3 haftalık bir zaman dilimi var. Kitabın baskıya girdiği tarihte Derinsoy, sadece bir yazı kaleme almış. Kitapta Derinsoy’un tek bir yazısı üzerinden bir takım iddialarda bulunulması dikkat çekiyor

AVCI VAKİT’E KONUŞTU
Eskişehir Emniyet Müdürü Avcı’nın piyasaya yeni çıkan kitabının “Bir takım çevrelerce hazırlanan operasyonel bilgilerden oluşan bir kitap” olduğu iddia edilmişti. Kitapla ilgili iddiaları Avcı’ya sorduk. Vakit’e konuşan Avcı, iddiaları doğrular nitelikte açıklamalar yaptı. Çelişkili ifadeleri ile dikkat çeken Avcı, kitaptaki bir çok ifadesini de hatırlayamadı.

“BAŞKA BİR İSMİ YAZARKEN DERİNSOY’U DA EKLEMİŞİM”
Avcı, “Yavuz Derinsoy’un takma isim olup olmadığı konusunda kesin bilginiz var mı?” şeklindeki sorumuza, “Hatırlamıyorum” dedi. “Kitabınızda Yavuz Derinsoy için sahte isim diyorsunuz” hatırlatmamız üzerine, “Onu da diğer ismin yanına eklemişimdir, diğer isimden eminim” diye konuştu. “Emin olmadığınız bir isim ile ilgili iddialarda bulunmanız ne kadar doğru?” şeklindeki sorumuza ise “Bana gelen bilgilileri, ben takma isim olduğuna emin olduğum bir ismi yazmıştım. Yavuz Derinsoy ismini de oraya eklemişim” dedi.
Kitabında “Habervaktim.com” adlı internet sitesi ile ilgili de bir takım iddialarda bulunan Avcı, bu konuda da çelişkili beyanlarda bulundu. “Habervaktim.com’u takip ediyor musunuz” şeklindeki sorumuza Avcı, “Evet, zaman zaman ediyorum” diye cevap verdi. Habervaktim.com ile ilgili iddialarının doğru bilgilere dayanmadığını söylememiz üzerine Avcı, “Kitabımda öyle mi demişim, tam olarak hatırlayamıyorum. Ancak cemaatin kurduğu bazı siteler var. Habervaktim.com’u da cemaat kurmuş olabilir diye düşünmüştüm” dedi. “Kesin emin olmadan bu iddialara kitabınızda yer vermeniz ne kadar doğru” şeklindeki sorumuza, “Tabii elimde kesin delil yok ama bize de gelen bazı bilgiler var. Cemaatin kurduğuna emin olduğum siteler var. Habervaktim.com’u da oraya eklemişiz” diye cevap verdi.

“DARBECİ OLUŞUMLAR YOK” DEMEDİM
Kitapta Türkiye’deki darbe girişimlerini inkar eder bir yaklaşım sergileyen Avcı, “Darbe planları ile ilgili doğruluğu TÜBİTAK, Adli Tıp, Jandarma Kriminal, TSK’ya dayandırılan belgeler ve mahkeme kararları var. Bunlara rağmen kitabınızda hiçbir belge ve delil olmadan nasıl reddediyorsunuz” şeklindeki sorumuza ise şöyle cevap verdi: “Benim kitabıma ayrıntılı bakarsanız hiçbir şekilde ‘Darbe girişimi yok’ demiyorum. Türkiye’de her dönem darbe girişimi olmuş, TSK her dönemde kendisini sistemin koruyucusu ve bekçisi olarak addetmiştir. Onun için bu tip yapılanmalar olabilir. Ben kitabımda asla öyle bir şey söylemedim. Ancak ortaya çıkarılan belgeler birbirlerine karıştırıldığı için çok değişik anlamlar çıkabiliyor. Onun için ortaya çıkarılan belgeleri farklı farklı incelemek gerekir diye düşünüyorum. Kitapta da öyle yazdım. Gelsin söz konusu savcılar, bunları onlara da ispat etmeye varım.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.