PKK o silahları Hantepe'ye nasıl taşıdı?

PKK o silahları Hantepe'ye nasıl taşıdı?
PKK’nın, Hantepe baskınında Docka marka ağır silah kullandı. Teröristlerin, tekerlekli ayağı ile birlikte 191 kiloya ulaşan bu silahları saldırı bölgesine nasıl getirdikleri tartışma konusu oldu.

PKK’nın, Hakkari’nn Çukurca bölgesindeki Hantepe baskınında Docka marka ağır silah kullandığının açıklanması, teröristlerin, tekerlekli ayağı ile birlikte 191 kiloya ulaşan bu silahları saldırı bölgesine nasıl getirdikleri tartışmasına yol açtı.

Genelkurmay Başkanlığının, Heron uçaklarının baskın öncesi görüntü aldığı halde müdahale edilmediği iddiasına ilişkin açıklamasında, ‘’Teröristlerin çevredeki hakim arazilerde mevzilendirdikleri Doçka silahları, bölgedeki helikopter faaliyetlerini tahdit etmiş, Doçka mevzilerinin yerlerinin tespit edilmesi üzerine, hava harekatı icra edilerek bu mevziler tahrip edilmiştir’’ denilmişti.

TEKERLEKLİ AYAKLA 191 KİLO
Daha önce Şemdinli'de 9 askerin şehit düştüğü saldırıda da kullanılan Docka’ların 2 bin 600 metre yüksekliğindeki dağlara, görünmeden nasıl çıkarıldığı da tartışılmıştı.

Rus malı olan Docka’lar, tank, araba veya sehpa üzerine monte ediliyor.

Gövde ve namlu ağırlığı 34 kilogramı, en basit ayağı ise 25 kilogramı buluyor. Tekerlekli ayağı ise 157 kiloya ulaşıyor.

Tekerlekli ayaklı bir Docka silahın toplam ağarlığı 191 kiloyu buluyor. Gövdesi, namlusu ve sehpası ayrı taşınan silahlar katırlarla taşınıyor.

Silahlar dakikada 600 mermi atabiliyor ve 2 kilometre menzili bulunuyor.

gazeteport

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.