Başörtüsü densizliğine tepki!

Başörtüsü densizliğine tepki!
CHP'nin başörtüsü sorunu için saçı açık çözüm önerisi getirmesine STK'lardan tepki geldi...

‘Başörtüsü sorununu biz çözeriz’ diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiği Ayata, formülü anlattı: Öğrencinin saçının tamamen kapatılması şart değil! 

CHP Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Başkanlığına getirilen ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Sencer Ayata, üniversitelerdeki başörtüsü sorununa çözüm olarak ‘öğrencilerin açılması’ anlamına gelen ‘Öğrencilerin saçının tamamen kapatılması şart değil’ teklifini getirdi. Ulema’ya danışacaklarını belirten ve ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptığı dönemde başörtülüleri okula almayan Ayata’ya, öğrenci dernekleri ve sivil toplum örgütlerinden tepki yağdı.

CHP MİTİNGLERİNDE DE ARTTI

Ayata’nın başörtü sorununa ‘bağlama şekli üzerinde uzlaşılabileceği’ şeklindeki çözüm önerisinin Ekim’de tamamlaması bekleniyor. Tamamlanmayan çalışma önerilerinin taslağı şu şekilde:

• Anadolu’da işçi ve çiftçi kadınların saçları bazen gözükebiliyor. Saçı hiç göstermeden kapanma, örtme acaba İslamiyetin bir koşulu mu? Din adamlarının görüşleri de alınabilir.

• Çözüm üretmek istenirse ara yollar bulunabilir. Geleneksel baş bağlama tarzlarımızda saçın tamamen kapatılması şart değil. Bu konuda uzlaşabilir.

• Türban tarzı baş bağlama kentlerde çoğaldı. Bu modaya uyanların çoğunluğu doğrudan siyasi kimlik vurgusu yapmıyor. CHP mitinglerinde bile bu tarz baş bağlayanlar çoğaldı. Bunu siyasal kimliğe çevirme eğilimi daha fazla üniversitelerde.


AYATA'YA STK'LARDAN TEPKİ GELDİ 

‘Çözüm’ dedikleri TEKTİPLEŞTİRMEK

• AKDER Genel Sekreteri Neslihan Akbulut: Yasağı savunanların argümanları başörtüsünün tek tipleştirdiğiydi. Çözüm diyerek aynı yöntemi kullanmaya çalışıyorlar.

• ÖNDER Başk. Hüseyin Korkut: Biz bir  saç örtme formülü sunalım, siz de kabul edin diyorlar. Böyle bir şey mümkün müdür? Böyle özgürlük olur mu?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.