'Cinsel ilişki' CD'si Avcı'yı gerdi

'Cinsel ilişki' CD'si Avcı'yı gerdi
Hanefi Avcı’nın kitabında görevden alınmasına yol açtığını savunduğu enerji operasyonu ve 51 No’lu CD ile ilgili iddiaları fos çıktı. 'Özel ilişkisi' olduğu iddia edilen Avcı'nın, Ergenekon'un şantaj CD'siyle ilgili çarpıtması gözlerden k

“Haliç’te Yaşayan Simonlar” isimli kitapla gündemdeki yerini koruyan Hanefi Avcı, yaptığı enerji operasyonunun ucu hükümete çıktığı için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) görevinden alındığını iddia etmişti. Avcı’nın iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Avcı’nın 2005’te gerçekleştirdiği enerji operasyonunda gözaltına alınan 18 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Avcı, KOM’dan ayrıldıktan sonra bu operasyonun devamı niteliğindeki 2007 Ekim’inde gerçekleştirilen Mavi Hat operasyonunda ise 64 kişi gözaltına alındı ve 34 kişi tutuklandı. Avcı’nın gerçekleştirdiği operasyondan daha büyük olan Mavi Hat operasyonunu gerçekleştiren polislerin hiçbiri görevlerinden alınmadı. Bu durum, Avcı’nın “Eneji operasyonundan ötürü görevden alındım” tezinin gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu.

AHMET PEK HALEN GÖREVDE
Çok sayıda bürokratın halen tutuklu bulunduğu Mavi Hat operasyonunun ardından ise ne operasyonu yapan Ankara Organize’de, ne de planlamayı yürütün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nda (KOM) herhangi bir görev değişikliği olmadı. Operasyonu yürüten KOM Daire Başkanı Ahmet Pek’in daha büyük bir operasyonu gerçekleştirdiği halde halen görevde olması, Hanefi Avcı’nın bu iddiasının da gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu.

51 NO’LU DVD YALANI
Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın kitabında yer alan ve kartel gazetelerinin üzerine atladığı 51 No’lu DVD konusunda korkunç bir çarpıtma yapılıyor.
Sözde ‘cemaat, emniyet, hükümet’ üçgeninde yasadışı görüntü kaydı yapan bir yapılanmanın var olduğunu, bu yapılanmanın üst düzey komutan ve yargı mensuplarına şantaj ve baskı yaptığını iddia eden Avcı, buna dayanak olarak Ergenekon iddianamesinde yer alan 51 No’lu DVD ve intiharları sonrası internete düşen görüntüleri ile dikkat çeken subayları gösteriyor. Kitabın yayınlanmasından sonra ‘yandaş basının’ bir biri ardına yaptığı haberlerde ise TSK’da yaşanan intihar ile istifaların silahlı kuvvetleri yıpratmak için cemaat tarafından sızdırıldığını iddia etmeye başladı. Oysa Ergenekon ve yandaşlarının gözünü korkutan sapık ilişkilerin yer aldığı 51 No’lu DVD TSK’nın teknik olanakları kullanılarak Ergenekon sanıkları tarafından şantaj amacıyla kaydedildiği biliniyor.

ASKERLER VE YARGI MENSUPLARINA AİT GÖRÜNTÜLER
Hanefi Avcı’nın kitabının yayınlanması ile Ergenekoncuların büyük bir iştahla savunmaya başladığı ‘51 nolu DVD Cemaat tarafından şantaj için kaydedildi’ iddialarını tamamen çökerten durum ise DVD’nın ele geçirildiği kişi ve ele geçirilme biçiminde gizli. Emekli Albay Avukat Mustafa Levent Göktaş’ın Ankara’daki bürosuna yapılan baskında ele geçirilen ve arama tutanağına 51. sırada kaydedilen DVD’de, birçok yargı mensubu ve subayın özel görüntüleri bulunuyor. Ergenekon sanıkları tarafından örgütün çıkar ve amaçları doğrultusunda kullanılmak üzere kaydedildiği belirtilen görüntü ve ses kayıtları ile bir yargı ve TSK mensubuna şantaj yapıldığı belirtiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na göre sanıklar şu ana kadar 91 yargı mensubuna şantaj yaptı.
Bengü TV spikeri Ebru Gül ile yaptığı aşk görüşmeleri ve bir otele girerken çekilen görüntüleri internete düştüğü için mesleğinden ayrılmak zorunda kalan Balyoz sanığı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın’a da yine aynı şebekenin kurbanı olduğu belirtiliyor.

Avcı’nın merkeze alınma talebi Köşk’te
Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın merkeze alınmasına ilişkin tek kişilik kararnamenin imzalanarak Başbakanlık'tan Çankaya Köşkü'ne gönderildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı için Çankaya Köşkü'ne gönderildi.
Öte yandan; Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, bir haftalık izin süresinde eşyalarını toplayacağını söyledi. Avcı, Eskişehir Emniyet Müdürlüğündeki makamında kendisini ziyaret eden gazetecilere yaptığı açıklamada, merkeze atanmasıyla ilgili hazırlanan kararnamede bir sorun olmayacağını düşündüğünü belirtti. İzinde olduğu süre içinde Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz'ın bu göreve vekalet edeceğini ifade eden Avcı, ''Bir hafta izin sürem var. İzin süremde eşyalarımı toplayacağım. Bu arada bir kitap evinin isteği üzerine yarın yazdığım kitabımın imza gününe katılacağım'' dedi.

Yiğit Doğaner-Murat Alan/Vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.