Kazan'dan 'Öcalan' tehdidi!

Kazan'dan 'Öcalan' tehdidi!
Yüksek yargının, referandumda 'hayır' çıkması için PKK'yla işbirliği yaptığının ortaya çıkması Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Ergenekon sanıklarının avukatı Turgut Kazan'dan ise tehdit geldi...

Bazı Yargıtay üyelerinin referandumda ‘hayır’ çıkması için Öcalan’a sığındığını gösteren ses kayıtlarına yalanlama gelmedi. Siyasetçi ve hukukçular ise bu sözlerin maskeleri düşürdüğünü söyledi. 

Yargıtay 8. Daire üyesi Hamdi Yaver Aktan, 8. Hukuk Dairesi Başkanı Yusuf Uluç ve Yargıtay 10. Hukuk Dairesi üyesi Fatih Arkan’a ait olduğu iddia edilen ve referandumda ‘hayır’ çıkması için PKK elebaşı Abdullah Öcalan’dan faydalanılması istenen konuşmalarla ilgili dün gün boyunca tek bir yalanlama gelmedi. 3 Yargıtay üyesi de herhangi bir açıklama yapmazken, siyasetçiler ve hukukçular konuşulanlara tepki gösterdi.

ÖCALAN’A BU SÜREÇTE İHTİYAÇ VAR

Ses kayıtlarında, Yargıtay Üyesi Aktan’ın talebiyle Erzincan Ergenekon sanığı İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan’ın BDP’lilerle görüşüp “Bunlar KCK operasyonları ile canınıza okuyacaklar” diyerek referandum için ‘hayır’ oyu istedikleri anlatılıyor ve “Öcalan’a bu süreçte çok ihtiyaç var” yorumları yapılıyordu. Bu konuşmalarla ilgili tek açıklama BDP Eşbaşkanı’ndan geldi. 

BDP: GÜNDEMDE ANAYASA YOKTU

Selahattin Demirtaş, Cihaner’in avukatı Turgut Kazan’ın 23 Şubat’ta Meclisteki diğer partileri ziyaret ettiği gibi kendilerini de ziyaret ettiğini söyledi. Demirtaş, “Cihaner dosyası ile ilgili bilgi vermek için gelmişti. Görüşmede KCK operasyonları da gündeme gelmiş olabilir ancak ses kaydında iddia edildiği gibi referandum konusunu görüşme imkanı yok. Çünkü anayasa değişikliği Meclis gündemine bile gelmemişti. Anayasa ile ilgili bir önerisi de olmadı. Yargıçlar neden BDP’yi bu hesaplaşmaya çekmek istiyorlar bilmiyorum. Ancak biz Ergenekon’la kesinlikle aynı safta bulunmaz, aynı çeşmeden su içmeyiz” diye konuştu.

SKANDAL DEĞİL TAM BİR FACİA

SUAT KILIÇ (AK Parti Grup Başkan Vekili): Bu konuşmalar bir skandal değil facia. ‘Hayır için bunu göze almaları doğrusu belli çevrelerde gerçekten bir cinnet halinin egemen olduğunun göstergesidir.

HASAN CELAL GÜZEL: Bu kadar siyasallaşmış yargı kuruluşlarının üyelerinin her türlü kulisi yapabileceğini, teşbihte hata olmaz, şeytanla bile pazarlığa hazır olduklarını düşünüyorum.

KÜRTLER BU OYUNU İYİ GÖRMELİ

ORHAN MİROĞLU: HSYK üyeleri hem Temizöz’ü yargılayan hakimleri geri çekelim diye bakanlığa dayatmada bulunacak, bir yandan da Kürt hareketinin üzerinden bu saltanatı nasıl sürdürelimin hesabını yapacaklar. Kürtler bunu iyi görmeli.

DOÇ. DR. ÖNDER AYTAÇ: Son gelinen süreçte yıllardır Abdullah Öcalan ile görüşmüş olan vesayet yapısı, inisiyatifin kendi elinden gitmesinden dolayı sanki sivil irade Öcalan ile görüşüyormuş gibi bir yaygarayı ortaya çıkarmış olabilir.

CHP, BDP’nin elinden tutmalı

Hamdi Yaver Aktan: BDP var ya son derece önemli. Bunu geçende Turgut Kazan’la konuşuyoruz. Demirtaş’la görüştü: “Ulan KCK falan diye canınıza okuyacaklar”. Ondan sonra açıklama yaptılar “Biz yargıyı siyasallaştıracak şeyde yokuz” dediler.

Yusuf Uluç: Ben sana birşey söyleyeyim mi aslında BDP’nin elinden CHP’nin tutması lazım.

H.Y.A: Turgut Bey’e dedim sen görüşüyorsun. Bunlarla görüştü, grupta falan gitti. Referandum reddedilirse bu sayede reddedilir.

YU: Evet, evet...

H.Y.A: Geçen muhaliflerle yemekteydim, muvazzaflar da vardı. Bir de sivilden bir kişi daha vardı. Onlara söyledim. Mümkün değil dedim yani. Bundan geri adım atamazsın. Öyleyse adama niye yaptırıyorsun ki?

Kaostan ben yararlanırım

H.Y.A: Şimdi bak, Kürtler, istediklerini almak için diretecekler. Ulan batıyorlar ya, anayasaya, tam bir kaos olsun, bu kaostan ben yararlanırım.

Fatih Arkan: Yani sonunda eee, Cumhuriyetin içine gireceği her kaos

HYA: Turgut Beye (Turgut Kazan) dedik ki ya, Demirtaş’la (BDP eşbaşkanı) görüştü, onlar da bir iki açıklama yaptı. Ben birkaç yerde de söyledim, askerlere de söyledim; bunlara ihtiyacımız var. Yani, evet dediği anda gidiyor bu iş.

Öcalan’a çok ihtiyaç var

HYA: Bunları referandumda yeneceksin.

FA: Referanduma da çok güvenme abi, bu halk...

HYA: Yok canım ben de güvenmiyorum. Kürtleri gözden geçirmek lazım, Kürtlere ihtiyaç var.

FA: Eeee, çok çabuk.

HYA: Abdullah Öcalan’a çok ihtiyaç var şimdi

FA: Çok çabuk işbirliği içine giriyorlar ama. Sağolun pek...

Kazan’dan TEHDİT

Yargıtay Üyesi Hamdi Yaver Aktan’ın isteği üzerine BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile konuştuğu ileri sürülen Avukat Turgut Kazan, star’ın sorularına karşı tehditvari tutum takındı. Önceki gün internet sitelerinde yer alan ve dün de basında yer alan ses kayıtlarıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine “Basında yer almadı, sizlerde yer aldı” dedi. Konunun önceki gün internet sitelerinde tüm gün boyuncu yer aldığının hatırlatılması ve görüşlerinin sorulması üzerine Kazan, “Yüreğiniz yetiyorduysa yayınlamadan önce sorsaydınız. Bu konuda basın toplantısı yapacağım. O zaman yüreğiniz yeterse gelirsiniz, dinlersiniz” dedi. “yüreğiniz yetiyorsa” ifadesinden neyi kastettiğinin sorulması üzerine Kazan, telefonu kapattı.  

Önceden hesap sorulsaydı

REŞAT PETEK (Emekli Başsavcı): Gerçekten vahim bir durum. Hakimler tarafsızlıklarına gölge düşürecek eylem ve işlemlerde bulunamazlar, bu yönde açıklama yapamazlar. Hamdi Yaver Aktan, daha önce de bazı Ergenekon sanıklarının tahliyesi konusunda ismi gündeme geldi. Ama hiçbir işlem yapılmadı.

Yüksek yargı, PKK terör örgütü lideriyle işbirliği yapmayı dahi siyasi iktidarı başarısız kılmak, referandumda hayır oylarının çıkması için, böyle bir işbirliğini dahi düşünür hale gelmişse hem ortada bir suç vardır, hem de gerçekten Türkiye yargısını bir daha masaya yatırıp düşünmek zorundadır.

Çünkü güvenlik birimleri PKK terör örgütüyle mücadele edecek, şehit verecek, şehit cenazeleri gelecek ama yüksek yargı, derin devlet yapılanmasında siyasi irade ile mücadelesinde terör örgütüyle dahi işbirliğini göze alacak. Bu konuşmalardan ortaya çıkan anlam bu. Bu hukuken suç, ahlaken ayıp, siyaseten de asla yargının bulaşmaması gereken bir konu.

Bu konuşmaları hakimlerin bir kısım disiplin suçu olarak görmek bence kifayet etmez. Burada gerçekten Öcalan ile dahi işbirliğini gündeme getiren konuşmalar olduğuna göre, bu ses sahipleri her kimler ise Ergenekon terör örgütü bağlantıları dahil olmak üzere örgüt bağlantılarının araştırılması lazım. Çünkü, Ergenekon terör örgütünün yargı ayağı ve bürokrasi ayağı deşifre edilmedi Türkiye’de.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.