Öcalan pazarlıkçısını Oktay seçtirdi!

Öcalan pazarlıkçısını Oktay seçtirdi!
Yargıtay üyesi Hamdi Yaver Aktan'ın internete düşen ses kaydında "Hayır kampanyası için Öcalan'a iş düşüyor" dediği 8. Ceza Hukuk Başkanı Yusuf Uluç'u, eski Adalet Bakanı Oktay'ın seçtirdiği belirlendi.

'ÖCALAN PAZARLIKÇISI' BAŞKANI OKTAY SEÇTİRDİ

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi Başkanı Yusuf Uluç'un başkan seçilmesinde Ergenekon şüphelisi eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın etkili olduğu ortaya çıktı. Uluç'un isme referandumdan 'hayır' çıkması için "Abdullah Öcalan'a çok ihtiyaç var şimdi" denilen ve Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan aracılığıyla BDP'nin "KCK falan diye canınıza okuyacaklar" diye referandumda 'evet' karşıtı safa çekildiği konuşulan ses kaydındaki isimlerden birisi olduğu iddia ediliyor. Başkan Uluç, dün akşama kadar bu iddiaları yalanlamadı.

ULUÇ'UN RAKİBİNE 'ŞERİATÇI' KARALAMASI

Ergenekon şüphelileri Seyfi Oktay ile Avukat Tülay Bekar'ın mahkeme kararıyla dinlenen görüşmelerinde, Yusuf Uluç'un seçilmesi için yoğun kulis yaptıkları ve Uluç'un rakibi Selamet İlday için "şeriatçı" suçlamasında bulundukları tespit edilmişti. Telefon dinlemelerine takılan konuşmalardan bir bölüm şöyle:

Tülay Bekar - Yusuf Uluç (3 Mart 2010)

Y.U: Sen benden daha heyecanlısın galiba

T.B: Çaktırmıyorum uzakta duruyorum ama uzaktan seyrediyorum...

Y.U: Yarın yarın inşallah çıkar ortaya hayırlısı

Tülay Bekar - Yusuf Uluç (4 Mart 2010)

T.B: Bugün var mı efendim seçim?

Y.U: Tamam tamam

T.B: Bitti tebrikler

ESKİDEN ŞERİATÇIYDI 180 DERECE DEĞİŞTİ

Tülay Bekar - Seyfi Oktay (4 Mart 2010)

T.B: Yusuf Bey seçilmiş efendim

S.O: Ha güzel çok güzel bir haber çok iyi

T.B: İlk turda evet sabah seçilmiş. Burası çok gergin efendim buralar

T.B: İlk seçimde seçilmesi de çok güzel birşey değil mi korkuyorduk

S.O: Tabi tabi tabi. (...) muhalif var mıydı

T.B: Selamet Bey (8. Hukuk Üyesi Selamet İlday) vardı ya, aynı daireden efendim. (....)

S.O: Slamet ...ın onun seçilmesi için yani çok belirgin bir şey şeriat yanlısı bir insan çok bilinen bir şey bu hayret bir şey yani ve sonradan böyle 180 derece tavır değiştirdi. • ANKARA star

ERGENEKON SANIĞI TEHDİT ETTİ HSYK ALMAK İSTEDİ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 200 kilo uyuşturucu ile yakalanan uyuştkurucu baronunu tahliye etmediği için Ergenekon şüphelisi tarafından tehdit edilen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak'ın da HSYK üyeleri tarafından görevden alınmak istediğini söyledi. Hakim ve savcıların davalar nedeniyle tehdit ve baskı altında olduklarını belirten Ergin "HSYK toplantısında Canak'ın durumu gündeme geldi mi" sorusu üzerine konunun gündeme geldiğini, ancak HSYK üyelerinin tehdit edilen hakimin görevden alınmasını talep ettiğini açıkladı.

KUDBETTİN İKİ DE BİR BENİ TEHDİT EDİYOR

Erkan Canak'ın tehdit edilmesi, eski Adalet bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu Ergenekon şüphelilerine yönelik teknik takip sırasında ortaya çıktı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Canak, 14 Mayıs 2010 günü Ergenekon şüphelisi Avukat Ali Hadi Emre'yi arayarak bir diğer Ergenekon şüphelisi Avukat Kudbettin Kaya'nın kendisini tehdit ettiğini söylüyor. Görüşmede Erkan Canak "Kudbettin beni ikide bir tehdit edip duruyor ya. (...) işte tahliye edeceksin, etmezsen seni müfettişe şikayet ederim. İftira ederim. Yok şunu yapacağım. (...) 200 kilo uyuşturucuyla yakalanmış nasıl tahliye edeyim" diye serzenişte bulunuyor.

ÖZBEK'E, OKTAY'A DA SÖYLEYECEĞİM

Ergenekon şüphelisi Ali Hadi Emre "sorunu çözeceğini" söylerken 14. Ağır Ceza Başkanı Canak, Avukat Kaya'yı Kadir Özbek ve Seyfi Oktay'a şikayet edeceğini söylüyor. Canak telefonda "Yani adamı katil edecek bu adam ya. Yok efendim müfettişe gideceğim. Her şeyi anlatacağım, demiş. Benim bir şeyim yok da, yani beni böyle taciz etmenin ne anlamı var? Kadir Bey'e de anlatacağım. Gerekirse Seyfi Bey'e de anlatacağım. Yani ne bileyim uyuşturucu baronunu tahliye etmem için beni böyle tehdit etmesi mi lazım yani!" diye konuşuyor.

SAVCIYA DEĞİL DE SEYFİ OKTAY'A ŞİKAYET

Erkan Canak'ın kendisini tehdit eden avukatı savcılığa değil de HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ve Ergenekon şüphelisi Seyfi Oktay'a şikayet etmek istemesi dikkat çekmişti. Yargı kulisleri, "Mahkeme Başkanı Canak Ergenekon şüphelilerinin tahliyesini istediği uyuşturucu baronunu tahliye etmediği için mi konuldu" sorusuyla çalkalanıyor.

Bakan Ergin: Türkiye bu günleri de mi görecekti

Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyesi Hamdi Yaver Aktan, Yargıtay 8. Hukuk Dairesi Başkanı Yusuf Uluç ve Yargıtay 10. Hukuk Dairesi üyesi Fatih Arkan'a ait olduğu ileri sürülen ve "referandumda 'hayır' çıkması için Öcalan'a ihtiyaç var" denilen ses kaydı tepki çekmeye devam ediyor. Bu konudaki suskunluğunu Bugün TV'de yayımlanan "Temsilciler Meclisi" programında bozan Adalet Bakanı Sadullah Ergin "Referandum sürecine ilişkin siyaset dışı aktörlerin ne tür işbirliği içinde olduğunu göstermesi açısından ibret verici bir tablodur" diye konuştu. Ergin, "Ortaya atılan iddialar, Türkiye bugünleri de mi görecekti dedirtecek türden iddialar" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya da ses kayıtlarıyla ilgili olarak ''Hiç kimsenin adalet cübbesini giyerek, hukuku kirletme ve derin bağlantılar içinde toplum mühendisliğine soyunma hakkı yoktur'' dedi.
Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.