O harekâtı MHP’li Atılgan yönlendirmiş

O harekâtı MHP’li Atılgan yönlendirmiş
Vakit gazetesinin, detaylarını dün yayınladığı ve görüntüleri habervaktim.com'da yayınlanan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın evinin yakınındaki caminin minaresine çarpan askeri uçak kamuoyunda şok etkisi yaptı. 27 Ekim 2004 tarihinde Erdoğan'ın Cuma namazlarını

YENER DÖNMEZ'İN HABERİ...

Vakit Gazetesi'ni ekonomik lince maruz bırakan 312 general arasında da bulunan Atılgan, uçağın minareye çarpmasıyla ilgili olarak, “Önümüze çıkan kartala çarpmamak için alçaktan uçtuk ve kaza oldu” açıklaması yaptı. 

ATILGAN: KARTALA ÇARPMAMAK İÇİN
Atılgan'ın bu açıklaması uzmanlar tarafından inandırıcı bulunmadı. Uzmanlar, minarenin alemine çarpan uçak filosundaki üçüncü uçağın uçakları yöneten Atılgan tarafından yönlendirildiğini, bu yüzden bunun bir kaza değil bilerek yapılmış bir şey olduğunu belirtiyorlar. Askeri havacılık konusunda görüşlerine başvurduğumuz uzmanlara göre, Kürşat Atılgan üç uçaklı filonun komutanı ve sağ ve sol koldaki uçakları da yönlendiriyor. Yani bu tür uçuşlarda filoyu yöneten kişi uçuşun bütün detayını ayarlıyor, kararları o veriyor. Sağ ve sol koldaki uçakların pilotları da Atılgan'ın lideri olduğu ana uçağın yönlendirmesine göre hareket ediyor. Minareye çarpan üç numaralı uçak da liderin yönlendirmesiyle hareket ediyor. Lider hiçbir uyarıda bulunmuyor ve pilot son anda tırmanışa geçerek minareye tamamen çarpmaktan kurtuluyor. Ayrıca ses kayıtlarının hiçbir yerinde “kartal”dan söz edilmiyor.

GERÇEK BİR ALÇAK UÇUŞ
Bu arada Vakit Gazetesi'ne konuşan emekli Havacı Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları, olayın Atılgan'ın emriyle gerçekleştiğine dair elinde çok önemli bilgiler olduğunu belirtti. Hacımustafaoğulları, uçuş yapan bir uçağın belli bir seviyenin altına inmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Ancak burada deniz seviyesinden yükseklik 1060 metre. Yani kara ile mesafe sadece neredeyse 150 metre. Mesul mahal üzerinde alçak uçuş yapılmaz. Çünkü bir pilot hatası ya da teknik arıza beraberinde felaketleri getirir. Sadece özel tedbirler alınması gerektiği anlarda alçak uçuş yapılır. Bence bu uçuş göz göre göre katliam. Çok maksatlı bir uçuş” ifadelerini kullandı.

DERHAL İNCELEME BAŞLATILMALI
Emekli Binbaşı Hacımustafaoğulları şöyle dedi: “Ergenekon şüphelisi savcı İlhan Cihaner yargılanırken mahkemenin üzerinden geçirilen uçaklardan farksız. Bir de komutan çıkmış ‘Kartal’dan söz ediyor. O sürat ile havada kartalı göremezsin. Görsen de yapacak bir şeyin yok. Onu o denli görecek yeteneğe sahip bir pilot zaten o alçak uçuş hatasını da yapmaz. Uçuş hakkında tüm yetkili merciler derhal inceleme başlatmalıdır.”

ŞOK GÖRÜNTÜLER VE İLGİLİ TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.