İngiliz Hükümeti'nden dini açılım

İngiliz Hükümeti'nden dini açılım
İngiltere'ye protestolar arasında tarihi bir ziyaret gerçekleştiren Katolik dünyasının lideri Papa 16. Benedict İskoçya'nın başkenti Edinburgh'ta devlet töreniyle karşılandı. İskoçya'nın ardından bugün Londra'ya gelecek olan Papa'yı Protestanlar ve ateist

Papa ile görüşecek olan iktidardaki Muhafazakar Parti Eş Başkanı ve Devlet Bakanı Sayeeda Warsi, İngiltere'nin her zaman olduğundan çok daha fazla dine ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Hükümetin ilk ve tek kadın Müslüman bakanı olan Warsi, önceki hükümetin dinin toplum hayatına olan katkısını görmezden geldiğini ve dine dudak büktüğünü kaydederek, yeni hükümetin dinin toplum hayatına olan katkısından faydalanacağını belirtti. 

MEHMET NEDİM ASLAN/LONDRA
İngiltere'nin yeni Muhafazakar Hükümeti, önceki İşçi Partisi Hükümeti'nin dinin toplum hayatına olan katkısını görmezden gelerek ihmal ettiğini belirterek, yeni dönemde dini açılımlar gerçekleştireceğini bildirdi. İngiltere'nin ilk ve tek Müslüman kadın bakanı olan Sayeeda Warsi, önceki hükümetin dini tuhaf bir şey olarak gördüğünü ve yabancılar ile azınlıklara indirgediğini söyledi.

DİNİN TOPLUM HAYATINA BÜYÜK KATKISI VAR
Oxford'daki İngiltere Kilisesi papazlarına bir konuşma yapan Muhafazakar Parti Eş Başkanı ve Devlet Bakanı Sayeeda Warsi, önceki hükümetin dini algısının yanlış olduğunu ve dini sanayi devrimi öncesinden kalma antik bir kalıntı olarak gördüğünü ifade ederek, “İşçi Partisi Hükümeti dinin toplum hayatına olan katkısı konusunda şüpheci davrandı. Dini temelli yardım kuruluşlarının çalışmalarına burun büktüler. Dine karşı olan önyargılarından dolayı inancın toplum hayatına olan katkısı konusunda politikalar üretmediler” dedi.

DÜNYA ESKİSİNDEN ÇOK DAHA DİNDAR

Önceki hükümetin toleranslı olmayan bir seküler entellektüelleri cesaretlendirdiğini söylene Bakan Warsi, dünyanın öncekinden çok daha fazla dindar olduğunu ve dinin insan yaşamının vazgeçilmez bir dokusu olduğunu kaydetti. Warsi, Ramazan Bayramı kutlamasına katıldığı için çok mutlu olduğunu ve aynı şekilde İngiltere'nin Baş Haham'ıyla da sohbet edip yemek yediklerini kayderek, İngiltere'yi ziyaret eden Papa 16. Benedict ile de görüşeceğini söyledi.

PAPA, İNGİLTERE'DE AYİN YÖNETECEK
Öte yandan Britanya'ya tarihi bir ziyaret gerçekleştiren Katoliklerin dini lideri Papa 16. Benedict, İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a geldi. Devlet töreniyle karşılanan Papa, Kraliçe Elizabeth ve buradaki dini liderlerle görüştükten sonra bugün Londra'ya gelecek. Londra'da Hükümet yetkilileriyle görüşecek olan Papa, ertesi gün Hyde Park'ta yapılacak dini töreni yönetecek Papa 16. Benedict, Pazar günü de Birmingham kentinde dini bir ayini yönetecek ve aynı günün akşamı Vatikan'a geri dönecek.

PAPA'NIN BAŞDANIŞMANI GEZİYE KATILMADI
Bu arada, Papa'nın İngiltere ziyareti Proteston ve bazı atheist grupların protestosuna sahne oldu. Kiliselerde çocuklara cinsel tacizlerde bulunan papazlara sessiz kaldığı ve olayların üstünü örttüğü suçlaması yöneltilen Papa için Londra'da bugün protesto gösterileri düzenlenecek. Papa'nın baş danışmanlarından Kardinal Walter Kasper ise son anda İngiltere'ye gelmekten vazgeçti. Kasper, Alman Focus dergisine verdiği bir mülakatta İngiltere'nin üçüncü dünya ülkesi olduğu ve Hıristiyanlara karşı ayrımcılık yaptığını söylemişti. Kasper, İngiltere'de agresif bir atheism bulunduğunu belirtmiş ve bu sözlerinden dolayı tepki toplamıştı.

HABERVAKTİM.COM



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.