Baltayı sert taşa vurdu

Baltayı sert taşa vurdu
Vakit gazetesinin Abdüllatif Şener'in Rotaryenlerden ödül aldığını haber yapıp, Tayyip Erdoğan'ın benzer haberlerini görmezden geldiğini iddia eden kartel gazetesi Hürriyet'in yazarı baltayı sert taşa vurdu. Vakit, arşiv sayfasında Ahmet Hakan'a 'belge

Her fırsatta mütedeyyin kesime ve Vakit Gazetesi’ne saldıran, kartelin irisi Hürriyet ve Patronu Aydın Doğan’a yaranmaya çalıştığı söylenen Ahmet Hakan Coşkun, bir kez daha baltayı sert taşa vurdu.

VAKİT’E SALDIRMIŞTI
Dünkü köşesinde “Konuş ilkesiz adam” başlığı altında Vakit’e ağır hakaretler yağdıran Ahmet Hakan, Vakit’in Abdüllatif Şener’in Rotaryenlerden ödül aldığını haber yapıp, Başbakan Erdoğan’ın benzer haberini görmezden geldiğini iddia etmişti.

“ŞEREFSİZE BİR KUPüRLE CEVAP”
Vakit, Ahmet Hakan’ın ağır hakaretler içeren yazısına bugünkü Arşiv sayfasında sert bir cevap verdi. 18 Mayıs 2003 tarihli gazetesinden bir kupür kullanan Vakit, “Şerefsize bir kupürle cevap” başlığı altında şu ifadeleri kullandı: Abdüllatif Şener’in Rotaryenlerden ödül aldığını haber yapıp, Tayyip Erdoğan’ın benzer haberlerini görmezden geldiğimizi iddia eden Hürriyet’in uşağı, haysiyet yoksunu zata, Vakit’in yandaki haberini takdim ediyoruz.. Bu kupüre bakıp özür dilemeyi düşünür mü acaba?.. Hiç sanmıyoruz, o işediği yatağı temizleyen kadına bile hakaret edecek kadar şeref yoksunu, öz babasına “büfeci Müslüman” diyecek kadar da soyunu inkar edendir çünkü!”

(habervaktim)

VAKİT'İN 18 MAYIS 2003 TARİHLİ HABERİ:

Rotaryenler mutlu oldu

Rotaryenler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın toplantılarına katılmasından büyük bir memnuniyet duydular.

Rotary Kulübü’nün Antalya Kemer’de gerçekleştirilen 2002-2003 toplantısı dün de sürdü. 2430. Bölge Guvernörü O. Müfit Metin, muhabirimize toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Metin, “Tayyip Bey’in ve Sayın Arınç’ın, toplantımıza katılmaları fevkalade iyi oldu” dedi.

DESTEĞİN KARŞILIĞI MI?
Seçim öncesi temaslarında AK Parti’nin, özellikle Erdoğan’ın danışmanlarından TüSİAD üyesi işadamı Cüneyt Zapsu aracılığıyla uluslararası arenada büyük destek aldığını ileri süren Metin, Erdoğan ve Arınç’ın davetlerini kabul etmesinin, söz konusu desteğin karşılığı olup olmadığı konusunda ise şu görüşleri dile getirdi:

“Sayın Başbakan’a ‘ülkemizin menfaatlerini ilgilendiren her konuda çalışmaya hazırız, bizden ne destek talep ediyorsanız, o desteği vermeye hazırız’ diye beyanda bulunmuştum. Tabi biz kendilerine ne kadar yararlı olduk bilmiyorum, ama yararlı olmak isteğimizi beyan ettik. Tayyip Bey’in toplantımıza katılmasının sebebi de, bu beyanımızı geçerli kabul etmesi olabilir. Sonuçta fevkalade iyi bir şey yaptı.”

En çok üye kazandıran kulüp ödülü alan İskenderun Rotary Kulübü Başkanı A. Kadir Doğan da, Başbakan Erdoğan ve Meclis Başkanı Arınç’ın katılımlarının üye kazanmaları açısından son derece yararlı olduğunu belirtti.

Arınç’tan Rotaryenlere büyük övgü:

“Siz veren elsiniz, öpülecek elsiniz”

Türk Rotary Kulübü’nün Antalya Kemer’de düzenlediği yıllık konferansta konuşan Meclis Başkanı Bülent Arınç, Rotaryenlere övgüler yağdırdı. Peygamber Efendimiz’in “Veren el alan elden hayırlıdır” hadisini hatırlatan Arınç, Rotaryenlere, “Sizler de hayırlı olanı yapıyorsunuz. Siz veren elsiniz, öpülecek elsiniz” diye seslendi.

AK Parti’nin Antalya Kemer’de gerçekleştirdiği kampa katılmayan Meclis Başkanı Bülent Arınç, dün aynı muhitte toplantı düzenleyen Rotary Kulübü’nün davetine iştirak etti.

Sözlerine, “Değerli uluslararası Rotary 2430. Bölge üyeleri” diyerek başlayan Arınç, Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerinde yaptığı birçok konuşmada yaşadığımız toprakların tarihinden ve kültüründen örnekler verdiğini hatırlatarak, Türkiye’nin muhteşem bir kültürel derinliğe sahip olduğunu söyledi.

“ANADOLU’YU FETHEDEN GöNüL ERLERİ…”
Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anadolu’da yaşam bulmuş Antik Yunan’ın, Roma’nın, Bizans’ın, İslâm medeniyetinin birbirine geçmiş, yoğrulmuş, bilgiden, kültüründen akıp gelen kıymetli bir miras üzerinde oturuyoruz. İşte bu topraklarda yüzyıllar önce sevgi tohumları ekmiş sivil örgütler vardı. 14. yüzyıl Türkiyesi bu sütunlar üzerinde yükseldi. Bunlar bu toprakların diğer bir deyişle sivil örgütleridir. Onlar silahların, kılıçların ele geçiremediği gönülleri fetheden gönül erleriydi. Gittikleri her yere sevgi tohumları ekerlerdi. Zannedilir ki, Anadolu kılıçların gölgesinde fethedildi, yanlış; Anadolu’da, Balkanlar’da önce bu sivil kardeşlik örgütleri tarafından fethedildi. Belki bu ilk sivil örgütler sayesinde sizin gibi binlerce kuruluş canla başla insanlık yararına çalışmaktadır.”

“TECRüBELERİMİZİ İNSANLARA AKTARMAMIZ GEREKİR”
Bütün dünyanın sevgi saçan kuruluşlara ihtiyacı olduğunu belirten Arınç, uluslararası ilişkilerimizi kullanarak, tecrübelerimizi diğer insanlara aktarmamız gerektiğin kaydetti.

Uluslararası Rotaryenler içinde Türk Rotaryenlerin ayrı bir yeri olduğunu ileri süren Arınç, “Zira bu toprakların mensuplarının mayasında doğal olarak atılmış bir sevgi tohumu vardır. çünkü biz Yunus’un dediği gibi, yaradılanı hoş görürürüz, Yaratan’dan dolayı” diye konuştu.

Arınç, politize olmuş bir sivil toplum örgütünün topluma en büyük zararı veren kurumlar haline geleceğini, siyasallaşan her şey gibi sivil örgütlerin de siyasallaşması halinde amaçlarından sapacaklarını ifade ederek, “Ama ben biliyorum ki, bu ülkede halkı için çalışan sizin gibi binlerce sivil örgüt ve onların milyonlarca gönül erleri var” dedi.

ARINç’A PLAKET VERİLDİ
Meşhur Rotary sloganlarından biri olan ‘En iyi hizmet eden en çok yararlanır’ ibaresini de hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben de halkın temsil makamı Meclis’in Başkanı olarak bu slogana şu cümlelerle katkıda bulunmak istiyordum, ‘halkına en yi hizmet eden en kazançlı çıkar.’ Toplantınızın hayırlara vesile olmasını diler, hepinize sevgilerimi sunarım.”

Arınç’a, konuşmasının ardından, 2430. Bölge Guvernörü O. Müfit Metin tarafından bir plaket verildi. Arınç’a ayrıca bir de Rotary rozeti takan Metin ile Bülent Arınç, daha sonra otelde bir süre özel olarak görüştüler.

AK PARTİ İSTİŞARE TOPLANTISI SONA ERDİ
öte yandan; AK Parti’nin, Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısı sona erdi. Tekirova beldesindeki Rixos Otel’de yapılan toplantının dünkü son oturumu, yaklaşık 2 saat sürdü.

Başbakan Erdoğan, Antalya’daki temaslarının ardından akşam saatlerinde İstanbul’a geldi.

ATAMA VE BERABERLİK UYARISI
Bu arada; Başbakan Erdoğan’ın, bakanlardan, atama yaparken dikkatli davranmalarını istediği öğrenildi. Başbakan Erdoğan’ın bazı uyarılarda bulunduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre, parti içinde hemşehricilik, eş-dost kayırma gibi davranışlardan uzak durulmasını isteyen Erdoğan, bakanlardan da atamalar konusunda dikkatli hareket etmelerini istedi.

AK Parti’nin toplumun bütün kesimlerinden oy alarak tek başına iktidara geldiğini anlatan Erdoğan, milletvekillerinin, vatandaşlar ile hükümet arasında köprü görevi gördüğünü kaydetti. AK Parti’yi bölmek ve parçalamak isteyenler bulunduğunu anlatan Erdoğan’ın, milletvekillerini kimseyle polemiğe girmeme konusunda uyardığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.