CIA'ye göre İsrail'in kaç yılı kaldı?

CIA'ye göre İsrail'in kaç yılı kaldı?
ABD Başkanı Barack Obama'nın Filistin topraklarını işgal altında bulunduran İsrail'i barışa zorlamasının arkasında CIA'nin geçtiğimiz yıl hazırladığı bir raporun etkili olduğu belirtiliyor. İsrail'in mevcut şartlarda 20 yıl sonra varlığını sürdürebilmesin

Raporda, İsraillilerin doğum oranları düşerken, Filistin nüfusunun da hızla arttığı kaydediliyor. Amerikan Senatosu İstihbarat Komisyonu ve Başkan Obama'ya sunulan raporun, Obama'nın barış görüşmelerinin sürdürülmesindeki ısrarının nedeni olduğu ve İsrail'i barışa zorlayarak yok olmaktan kurtarmaya çalıştığı kaydediliyor. 

MEHMET NEDİM ASLAN
İşgal altında tuttuğu Filistin topraklarında terör estiren İsrail'in 20 yıl sonra varlığını sürdüreceği şüpheli. Bu tahmin İsrail'in varlığının sürdürülmesi elinden geleni yapan Amerikan istahbarat teşkilatı CIA'ye ait.

OBAMA'NIN ISRARININ ARKASINDAKİ NEDEN
Washington yönetimi ısrarlı bir şekilde İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmelerinin devam etmesini isterken, bu ısrarın arkasında CIA'nin İsrail'in varlığını mevcut şekilde sürdüremeyeceğine dair raporunun etkili olduğu belirtiliyor. ABD Başkanı Obama'nın, İsrail'in ne olursa olsun müzakere masasından kalkmamasına yönelik kararlı tutumu, İsrail'i yok olmaktan kurtarmaya yönelik olduğu belirtiliyor. CIA'nin geçtiğimiz yıl hazırladığı ve Obama ile birlikte az sayıda kişiye dağıtılan raporda İsrail'in varlığının sürdürülmesi için en iyi yolun tek devletli bir sistem olduğu belirtiliyor.

İSRAİLLİ YAHUDİLER GERİ DÖNÜYOR
İsrail'in mevcut şartlarda varlığını 20 yıl sonra kaybedebileceğini tahmin eden CIA'nin hazırladığı raporda, iki devletli yapının pratikte mümkün olmadığı belirtilirken, bunun yerine 'demokratik ve eşitlik prensipleri üzerine kurulu' tek devlet modelinin İsrail'i yok olmaktan kurtaracağı kaydediliyor. Raporda 1947/48 ve 1967 yıllarında sürgün edilmiş Filistinlilerin geri döneceğinin tahmin edildiği ve önümüzdeki 15 yılda 2 milyon İsrailli'nin geldikleri ülkelere geri döneceği ifade edilirken, halen 500 bin İsrailli'nin Amerikan pasaportu taşıdığını ve Amerikan pasaportuna sahip olmayanların da başvuruda bulunduğu kaydediliyor.

İSRAİLLİLER AZALIRKEN FİLİSTİNLİLER ARTIYOR
CIA raporunda ayrıca daha önce Rusya ve Avrupa'dan İsrail'e gelmiş 1,5 milyondan fazla Yahudinin tekrar geldikleri yerlere geri dönebileceğinin de tahmin edildiği ifade ediliyor. Raporda, İsraillilerin doğum oranlarının düşerken Filistin halkının nüfusunun hızlı bir şekilde arttığı belirtilen raporun Amerikan Senatosu İstihbarat Komisyonu'na da sunulduğu belirtiliyor. Öte yandan Filistin'in al Youm sitesi CIA'nin 1990'lı yılların başında Güney Afrika'daki apartheid rejiminin yıkılışı ve Sovyetler Birliği'nin da yıkılışını öngördügünü ve İsrail'in de aynı şekilde yok olacağını kaydetti.

KİM BU CIA AJANI TÜRK?-TIKLA

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.