Bahçeli cumaya gidecek!

Bahçeli cumaya gidecek!
Akdamar'da yapılan ayine tepki gösteren Devlet Bahçeli, Meclis'in açılacağı 1 Ekim'de Kars'a gidip Ani Harabeleri'nde, katedralden camiye çevrilen Fethiye Camisi'nde cuma namazı kılacak...

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ermenilere Van Akdamar Kilisesi'nde ayin yaptırılmasına karşılık vermeye hazırlanıyor. Meclis'in açılacağı 1 Ekim'de Bahçeli, TBMM Genel Kurulu'nda değil, Kars Ani Harabeleri'nde olacak. Bahçeli, Alparslan tarafından 1064'te fethedilerek katedralden camiye çevrilen Fethiye Camisi'nde Cuma namazı kılacak. MHP'nin İl Başkanları ve MYK toplantısı Genel Merkez'de yapıldı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda seçim için start verildi.

Bir saate yakın süren konuşmasında il başkanlarına referandum sürecindeki çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Bahçeli, medya ve hükümetin, "MHP tabanının evet oyu verdiği" görüntüsü yaydığını ancak bunun doğru olmadığını söyledi. Hükümetin, devletin bütün imkanlarını kullanarak baskı yapmasına rağmen yine de yüzde 42'lik bir oranla 15 milyon insanın anayasa değişikliğine "hayır" dediğine dikkat çeken Bahçeli, "Her şeye rağmen direnebilen bu yüzde 42'lik kitle var olduğu sürece, devleti yıkmaya, ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

MHP'nin bundan sonraki hedefinin genel seçim olduğuna vurgulayan Bahçeli, il başkanlarından seçim için çalışmalarını, herkesi kucaklamalarını ve iktidarın yanlışları ile kendilerinin yapmak istediklerini, parti ayrımı gözetmeksizin bütün vatandaşlara anlatmalarını istedi. Seçimden önce terör örgütü ve siyasi uzantıları ile hükümet arasında görüşmeler yapıldığını kamuoyuna duyurduklarını anımsatan Bahçeli, "Bizim propaganda sürecinde söylediklerimizin doğru olduğu bir hafta içinde ortaya çıktı" dedi. Hükümet ile BDP arasında yapılan görüşmeye işaret eden Bahçeli, "Yaşananları medyada 'eski Ülkücü' olarak tanınan ve tabanımızı yanlış yönlendirmek isteyenler de görsün" dedi. 

1 EKİM'DE KARS'TA
MHP'nin yeni bir anaya yapılmasına karşı olmadığını ifade eden Bahçeli, "Biz bunu sürekli savunuyoruz. Ama Türk sözünün anayasadan çıkarılmasını, vatandaşlık tanımının değiştirilmesini, Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısının bozulmasını ve değişmez maddeleri sulandıracak değişiklikleri kabul edemeyiz" diye konuştu. Bahçeli iktidarın kendilerini Sivas-Gavurdağı çizgisinin ötesine gidemiyor gösterdiğini de hatırlatarak ilginç bir haber verdi. MHP'nin "gidemiyor" denilen bölgeye gideceğini ve her yerde olacağını belirten Bahçeli, Kars'taki Ani Harabeleri'ni ziyaret edeceğini söyledi. Alparslan tarafından katedralden dönüştürülerek Fethiye Camisi adını alan camide Cuma namazını kılacağını belirten Bahçeli'nin verdiği bu haber il başkanları tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Bahçeli, "Meclis'in açıldığı 1 Ekim günü, ben orada olacağım" dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.