Korkut Özal: Kardeşimi yağmacılar öldürdü

Korkut Özal: Kardeşimi yağmacılar öldürdü
8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal’ın , “Kardeşimi Ergenekon öldürdü” açıklaması ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 

Kardeşinin zehirlenerek öldürüldüğünü öne süren Korkut Özal, yeni yaptığı açıklamalarda kardeşi Turgut Özal’ın neden öldürüldüğü sorusuna cevabın 1993’den 2003’e geçen zaman diliminde yaşanan yağmalamalarda saklı olduğunu söyledi.

ÖZAL YAĞMACILARI İŞARET ETTİ


Vakit’e konuşan Korkut Özal, “Turgut Bey o dönem görevinin başında kalsaydı bu ülkede kaoslar yaşanmazdı. Sorunlar ile boğuşmazdık. Kardeşimin ölümünden AK Parti iktidarına kadar geçen süreç çok iyi analiz edilmelidir. 1993’ten 2003’e kadar ülke yağmalandı. Ülke perişan bir hale getirildi. Bu yağmaları yapanlar ve ülkeyi perişan edenlere bakarsak, Turgut Bey’in neden ortadan kaldırıldığını anlarız. O yağmacılar ortaya çıkarılmalı ve hesap sorulmalı. Çünkü onların önündeki en büyük engel Turgut Beydi. Her şey o süreçte gizli. O sürece mercek tutulabilinirse ciddi ipuçlarına ulaşılacağına inanıyorum” diye konuştu.

“AÇIK SÖYLÜYORUM; KARDEŞİMİ ÖLDÜRDÜLER”
“Ortada karanlık nokta çok” diyen Korkut Özal, “Gerçek olan ölümünün normal olmadığıdır. Çok açık, kardeşimi zehirlediler. Bu konuya mercek tutulmalıdır. Planlı bir şekilde kardeşimi öldürenler sadece o gün için değil geleceğe yönelik de planlar yapmışlardı. Her plan toplum önünde hayata geçirildi” dedi.

Türkiye’de derin olayların üzerine gidilmeye ve karanlık ilişkilerin deşifre edilemeye başlandığını vurgulayan Özal, “Süreci takip ettikçe kardeşimin ölümündeki sır perdelerinin aralanacağına umudum artıyor. Gizli güç odaklarının hepsi ortaya çıkacaktır. Tarihe ışık tutulacaktır” dedi. Gizli güç odakları konusunda Özal, “Türkiye’de çok sayıda gizli teşkilat var. Bu teşkilatlardan biri de Ergenekon. Biz bugün Ergenekon’un sadece bir yüzünü görebiliyoruz. Görünmeyen yüzü önemli… İşte bu yüz de deşifre edilirse karanlıkta kalan bir şey kalmaz. En başta Turgut Bey’in ölümü aydınlanır” diye konuştu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.