Ertosun savcıyı sattı!

Ertosun savcıyı sattı!
HSYK üyesi Ertosun, hukuk tarihine geçecek skandalla ilgili savcıyı suçladı...

Basını ağır tazminat davalarıyla sindirmeye çalışan HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, gazetemiz Vakit ile ayrı bir gazete olan Star’ın birbirine karıştırılması suçlusunun savcı olduğunu ileri sürdü. HSYK üyesi Ali Suat Ertosun tarafından “mağdur” edildiği iddiasıyla gazetemiz yazarı Yener Dönmez ile Yazı İşleri Müdürü Ahmet Can Karahasanoğlu hakkında skandallar tarihine geçecek bir dava açılmıştı. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Dönmez ve Karahasanoğlu, ömürleri boyunca hiç çalışmadıkları bir gazetede, hiç yer almayan bir haberden sorumlu tutularak, suçlu ilan edilmişti. Oysa ne Yener Dönmez, ne de Ahmet Can Karahasanoğlu, ömürleri boyunca Star gazetesinde hiç çalışmamış ve yazı yazmamışlardı.

“DAVA MI AÇTIRILDI” ŞÜPHESİ
Star gazetesinin söz konusu sayısında iddia edilen böyle bir haber bulunmazken, buna rağmen gazetemiz yazarı Dönmez ile Yazı İşleri Müdürü Karahasanoğlu’nun olmayan bir haberden sorumlu tutulmaları kafaları karıştırdı. Bu durum akıllarda, birilerinin yönlendirmesi sonucu kulaktan dolma bilgilerle dava açıldığı şüphesini artırdı.

“BEN DEĞİL, SAVCI SUÇLU”
Vakit’e konuşan HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, Vakit ile Star’ı birbirine karıştıranın kendisi değil, davayı açan savcı olduğunu ileri sürdü. Ertosun, “Ben ceza davası açmıyorum. Onu savcı açıyor. Dolayısıyla varsa bir hata bana değil savcıya aittir. Benim konu ile ilgili haberim bile yok. Sadece bana davacı olup olmadığım soruldu. Ben de davacı olduğumu ilettim o kadar” dedi.

“SAVCI ARKADAŞI TANIMIYORUM”
Kendisinin sadece hukuk davaları açtığını belirten Ertosun, “Dava açan savcıyı tanıyor musunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Savcı arkadaşı tanımıyorum. Açan savcı bildiğim kadarıyla sizin gazetenin basıldığı yerin savcısıdır. Savcılar kamu görevlilerine karşı yapılan hakaretleri belirler ve ona göre dava açarlar. Zannediyorum savcı arkadaş da internette okurken yanlışlıkla Star gazetesini kopyalamış olabilir.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.