Hanefi Avcı'ya 'Baykal' tuzağı!

Hanefi Avcı'ya 'Baykal' tuzağı!
Hanefi Avcı'nın, Baykalvari bir yöntemle kameraya çekildiği ihtimali ağırlık kazandı. Avcı'nın Sevgilisi Kezban Küçük'ten "Necdet Kılıç'ın evi boşken, bir iki kez buluştuk" itirafı geldi...

Terör örgütü Devrimci Karargâh'ın, Hanefi Avcı'yı tuzağa düşürüp sevgilisi Kezban Küçük ile olan ilişkisini kameraya çektiği iddia ediliyor. Çünkü Avcı'nın bir süredir birlikte olduğu Kezban Küçük ile Devrimci Karargâh örgütü ile irtibatlı olduğu için tutuklanan Necdet Kılıç'ın evinde buluştuğu tespit edildi. Avcı'nın, polis katili terör örgütü üyelerinin evinde sevgilisi ile buluşmasının mantığını açıklamakta zorlandığı kaydediliyor.

AVCI’NIN ‘GÜLÜ’ KEZBAN KÜÇÜK’TEN “KILIÇ’IN EVİNDE BULUŞTUK" İTİRAFI!

Avcı’nın Necdet Kılıç’ın evinde tuzağa düşürüldüğü ve Avcı’ya şantaj yapıldığı iddiaları konuşuladursun, Kezban Küçük’den çarpıcı bir doğrulama geldi.

NTV’ye konuşan Kezban Küçük, Avcı’yla Necdet Kılıç’ın evinde buluştuğunu kabul etti.

”Bir iki kez görüştük, ev boştu” diyen Küçük’ün açıklaması şöyle:

"Bu sürecin gelişiminden korkuyorum. Yoksa kafamı kessinler hiç umrumda olmaz. Ama desinler ki 'Kezban sen bu bardağı ittirdin kırdın'. O zaman amenna. Gel beni kes, öldür. Adını telaffuz etmeyi yemin ederim yeni öğrendim. Bir çırpıda Devrimci Karargah örgütü. Necdet Kılıç. Vallahi hiç onu hatırlamıyorum. Onun evinde bir iki kez görüştük ama boştu yani. Sadece o ve bendik. Kesinlikle yemin ederim ben onları tanımıyorum ya."

KEZBAN KÜÇÜK'ÜN KULLANDIĞI TELEFON NUMARASININ SIRRI

Mahkeme kararı, Avcı'nın bir terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği iddialarının ne kadar ciddiye alınması gerektiğinin göstergesi. Bazı gazetelerin 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' kitabı üzerinden yürüttüğü tartışmanın dışında Avcı ile ilgili ortaya çıkan yeni gerçekler üstünde düşünülmesi gerekiyor. Polis katili terör örgütü Devrimci Karargâh üyesi olmaktan tutuklanan Necdet Kılıç, birçok kez Avcı'dan polisin teknik takibi konusunda yardım talebinde bulunuyor.

Avcı da "Seni gözaltına alacak olsalar takip etmezler. O salaklar senin onları takip ettiğinin farkında değiller. Avukatına söyle herkesi rahatsız etsin, müvekkilim takip altında diye." şeklinde akıl veriyor.

Avcı hakkında şüpheler Nisan 2009'da başladı. 2009 Nisan ayından sonra savcılık ve güvenlik güçleri Devrimci Karargâh örgütü ve üyelerini deşifre etmek amacıyla normal istihbarat metotlarıyla yaptıkları çalışmalardan netice alamadı. Polise 1 Eylül 2009 tarihinde yurtdışından bir ihbar geldi. Önemli iddialardan birisi, Emniyet içinden bazı yetkililerin örgüte bilgi sızdırdığı ve örgüt mensuplarının operasyonlarda yakalanmamaları ve delil bırakmamaları için uyarıldıkları yönündeydi. Devrimci Karargâh'ı mercek altına alan polis, örgüt içerisinde faaliyet gösteren Necdet Kılıç'ın örgütsel geçmişi ve zaman zaman emniyet mensupları ile irtibat kurduğunu gördü. Bu yüzden mahkeme kararıyla Necdet Kılıç'ı dinlemeye aldı. Bu sırada Kılıç'ın aynı telefondan Hanefi Avcı ile de konuştuğu fark edildi.

Polis tüm yasa dışı örgütlerle mücadelede izlediği prosedürü Kılıç'a da uyguladı. Kılıç'ın ikinci bir telefonu olabileceği şüphesiyle ikametinden arama yapan telefonlar üzerinde çalışma yapıldı. Bu noktada polisin çalışmalarında T.Ç. adına kayıtlı 0531....94 numaralı şüpheli bir telefon tespit edildi. Telefon numarasından yasa dışı terör örgütü üyelerinin kullandığı tarzda sadece bir telefon ile irtibatlı başka bir numara aranmıyordu. Örgütler bu yöntemi sık kullanıyordu. Teknik takipten kurtulmak amacıyla başka isimler adına iki telefon alınıyordu. İki telefonla sadece iki kişi görüşüyor başka bir numara aranmıyordu. Polis ipin ucunu yakaladığını düşündü.

Şüpheler bununla sınırlı değildi. Polisin tespit ettiği iki telefon numarası ardışıktı: 0531...94 ve 0531...92. İki telefon sadece birbirleriyle irtibatlıydı ve Kılıç'ın evinden sinyal veriyordu.

Bu numaralardan Kılıç'ın kullandığı değerlendirilen ve Kılıç'ın ev adresinden arama yapan 0531...94 numaralı telefon hattı hakim kararıyla 7 Kasım 2009'da dinlemeye alındı. Kaynaklar Hanefi Avcı'nın iddiasının aksine 0531.....92 No'lu telefonun hiçbir zaman dinlemeye alınmadığını ifade ediyor.

İlerleyen süreçte, Kılıç'ın ikametgahından sinyal veren ve sadece tek telefon ile irtibatlı olduğu için dinlemeye alınan 0531.....94 No'lu telefonun ise edebiyat öğretmeni K.K. tarafından kullanıldığı belirlendi. Telefonun diğer ucundaki kişi ise Hanefi Avcı idi. Hanefi Avcı ile K.K.'yi Necdet Kılıç tanıştırmıştı. K.K.'nin, kullandığı telefonun aramalarını Necdet Kılıç'ın evinden yapıyor olması da bundan kaynaklanıyordu.

HABERVAKTİM-ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.