Avcı Kılıç'a kripto cihazı vermiş

Avcı Kılıç'a kripto cihazı vermiş
Hanefi Avcı'nın, polis katili Devrimci Karargah örgütü üyesi Necdet Kılıç'a kripto cihazı (dinleme önleyici) verdiği ortaya çıktı. Avcı, Kılıç'a kripto cihazını kitaptan 3 ay önce vermiş...

Avcı, Kılıç'a kripto cihazını kitaptan 3 ay önce vermiş

Devrimci Karargâh örgütüne yardım ve yataklıktan tutuklanan Hanefi Avcı'nın kitap yazdığı için tutuklandığı iddia ediliyor. Ancak soruşturma çerçevesinde ortaya çıkan deliller, gerçekleri ortaya koyuyor. Çünkü, polis, Avcı'nın Necdet Kılıç ile irtibatını kitap yazılmadan aylar önce tespit etmişti. Üstelik Avcı'nın Kılıç'a kripto cihazı vererek örgüte yardım ettiği en güçlü deliller arasında.

Hanefi Avcı'nın kitap yazdığı için tutuklandığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Avcı ve onu savunan gazeteciler, ısrarla Devrimci Karargah terör örgütüne yardım ve yataklık iddiasını görmezden geliyor. Ancak soruşturma çerçevesinde elde edilen deliller, Hanefi Avcı'nın örgüt üyesi Necdet Kılıç ile irtibatının kitap basılmadan aylar önce tespit edildiğini gösteriyor. Şöyle ki: Avcı'nın kitabı 19 Ağustos 2010'da yayımlandı. Necdet Kılıç hakkında mahkeme kararıyla yapılan örgüt suçu takibi Kasım 2009'da başlıyor. Bir hafta sonra bunu öğrenen Avcı, 25 Nisan 2010'da Kılıç'a kripto cihazı (dinleme önleyici) veriyor. Örgütteki isimlerin dinlendiği uyarısında bulunuyor ve emniyetin taktikleri konusunda Kılıç'ı bilgilendiriyor. Bunun üzerine de örgüt mensupları telefonlarını değiştiriyor. 

Avcı'nın kitabından aylar önce Devrimci Karargâh örgütü üyesi Necdet Kılıç'a telefonların dinlenmesini önlemek için verdiği kripto cihazının serencamı bir hayli ilginç. Devrimci Karargâh terör örgütü şüphelisi Kılıç'ın 25 Nisan 2010 tarihinde Avcı'yla yaptığı görüşmede bir cihazı çalıştırabilmek için ihtiyaç duyduğu şifreyi bir gün sonra Avcı'nın işyerine gelince alacağını söylediği tespit edildi. Kılıç'ın o tarihlerde İstanbul'dan Eskişehir'e bir cihaz almak için gittiği de belirlenmiş. Avcı'nın 'Haliçte Yaşayan Simonlar' isimli kitabı 19 Ağustos 2010'da yayımlandı.

Yani iddiaların aksine Necdet Kılıç'la ilgili mahkeme kararıyla yapılan örgüt suçu takibi Kasım 2009'da başlıyor. Dinleme kararından bir hafta sonra olayı öğrendiğini söyleyen Avcı, kasım ayından sonraki temaslarında örneğin 25 Nisan 2010'da telefon dinlemelerine karşı kripto cihazı vererek bir suçluyu da korumuş ve emniyet taktikleriyle ilgili bilgilendiriyor. Kılıç, 20 Nisan 2010'da Eskişehir'e gidiyor. Cihazın şifresinin verilmesiyle ilgili teknik takipte bilgi elde edilememiş. Ancak kripto cihazının şifre bilgilerinin ankesörlü telefon, yüz yüze görüşme, kurye kullanma ya da e-posta yoluyla paylaşılmış olduğu değerlendiriliyor.

Bu kapsamda Necdet Kılıç'la yaptığı görüşmelerin soruşturma dosyasının eklerine de girdiği ileri sürülüyor. Necdet Kılıç'ın telefon görüşmelerinin dinlenmesini engellemek amacıyla Avcı'yı ankesörlü telefonlardan aradığı ve Hanefi Avcı'nın makam telefonundan aradığı da belirlenmiş. Geçtiğimiz günlerde tutuklanan Necdet Kılıç'ın da mahkemede kripto cihazı ile ilgili soruları cevapsız bıraktığı ileri sürülmüştü.

Soruşturma kapsamında, Necdet Kılıç ve Hanefi Avcı'nın neden İstanbul'da gizli buluşmalar gerçekleştirdikleri araştırılmış. Bu çerçevede Hanefi Avcı'nın kitap yazmadan önce Necdet Kılıç'ın faaliyetlerinden haberdar olduğu, ona kripto cihazı verdiği, takipten kurtulma tekniklerini öğrettiği, gizli buluşmalar gerçekleştirdiği ve son olarak da yazdığı kitapla Devrimci Karargâh örgütünün soruşturmasını deşifre ettiği ileri sürülüyor. Örgüt mensuplarının da bunun üzerine telefonlarını değiştirdikleri tespit ediliyor. Hatta kitapla birlikte örgüt liderlerinden birinin yurtdışına kaçtığı biliniyor. Avcı da zaten Devrimci Karargâh örgütüne üye olmaktan değil, örgüte yardım ve yataklık yapmaktan sorgulanıyor. Avcı, Devrimci Karargâh örgütüne yardım ve yataklık yapmak, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmekten tutuklandı. Avcı'nın tutuklanmasıyla birlikte kitap yazdığı için böyle olduğu iddiaları gündeme geldi. Ancak soruşturma tarihleri bu iddiaları yalanlıyor.

7 Kasım 2009 tarihinde Devrimci Karargâh'la ilgili teknik takip ve dinlemeler başlıyor. Aralık 2009'un son haftalarında da Avcı'nın telefonları dinlemeye takılıyor. Bundan bir hafta sonra durumdan haberdar olan Avcı, 6 Ocak 2010'da İçişleri Bakanlığı'na dilekçe veriyor. 12 Ocak 2010'da da Adalet Bakanlığı'na dilekçe veriyor. Avcı bu dilekçelerinde 7 Kasım 2009 tarihli mahkeme kararıyla kendisi ve yakın çevresinin dinlendiğini ifade ediyor. Adalet Bakanlığı 25 Mart 2010 tarihinde dilekçeleri işleme koyuyor ve kendisine dilekçelerle ilgili tebligat 31 Mart 2010 tarihinde ulaşıyor. Avcı, 10 Nisan 2010'da kitabını yayımlamaktan vazgeçiyor. Daha sonra 20 Ağustos 2010'da kitabını yayımlıyor. Açıkçası hakkındaki soruşturmalar kitap yayımlandıktan sonra değil, kitap yayımlanmadan aylar önce başlatılıyor.

13 Ocak 2010 tarihinde Avcı'nın Necdet Kılıç'la yaptığı görüşmede emniyetin imkanlarını örgüt üyeleri için nasıl kullandığı ortaya çıkıyor. Kitap yayımlanmadan aylar önce hakkında soruşturmalar devam ediyor. Ancak kitap yayımlandıktan sonra soruşturma deşifre olduğu için operasyon başlatılmak zorunda kalınıyor. Avcı'nın Kılıç'a dinlemeleri engelleyen bir kripto cihazı göndermesi de soruşturmadaki en büyük delillerden birisi. Avcı ve Kılıç arasında geçen bir görüşmede ise Kılıç, ankesörlü telefondan aradığını ve takip edildiğini söylüyor. Avcı ise Kılıç'a cep telefonuyla takip eden kişinin fotoğrafını çekmesini tavsiye ediyor. Söz konusu kayıtlar, Avcı'nın düzenli olarak Kılıç'a soruşturmalarla ilgili bilgi sızdırdığını, Kılıç'ın da sıkıştığı her durumda Avcı'yı aradığını ortaya koyuyor. Avcı da bazı görüşmelerde Kılıç'a akıl vererek kendisini takip edenlerin fotoğrafını çekmesini istiyor. Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.