'Meclis'e gelme, döveriz'

'Meclis'e gelme, döveriz'
Bu da CHP töresi! İzmir’in CHP’li Buca Belediye Meclis Üyesi Doç. Dr. Levent Köstem’in, belediyenin yolsuzluk, iş takipçiliği ve kadrolaşma konusundaki icraatlarını eleştirmesi, başına dert oldu.

Köstem, Başkan Ercan Tatı’nın, Meclis Üyesi Hüsnü Kaya’yı yüksek maaşla Başkan Yardımcısı ilan etmesine, işçi maaşlarını ödemekte zorlanırken makam odasına 80 bin TL’lik lüks harcama yapmasına, kumar oynamaktan sabıkası olduğu iddia edilen bir ismi Buca-Mar şirketinin başına geçirmesi ve lüzumsuz yere İngiltere’ye yapılan geziyi eleştirmişti.

YOLSUZLUKLARA GÖZ YUMMAYACAĞINI AÇIKLADI
29 Mart Yerel Seçimlerinde Buca Belediye Meclis Üyesi olan CHP’li Köstem, yaptığı açıklamada, CHP’nin kazanması için kendisini ortaya koyduğunu belirterek, “Seçimden sonra yapılan ilk toplantıda, belediyeciliğin şaibelere açık olduğunu, bu nedenle herkesin dikkat etmesi gerektiğini, elleri kelepçeli ne beni, ne bir başkasını görmek istemediğimi belirttim ve eğer usûlsüzlükler olursa buna göz yummayacağımı ifade ettim. Seçimden bir ay sonra yapılan atamaların birkaç tanesine karşı çıktım. Ne olduysa ondan sonra oldu” dedi.

“MECLİS’E GELME, DÖVERİZ”
Siyasetin hep toplum için yapıldığını zannettiğini; ancak gerçeklerin öyle olmadığını belirten Köstem, “İş takipçiliği yapanlar, ihale takip edenler, belediyeden nemalanmak isteyenler, zaman içinde siyasi rant sağlayarak, parti meclisi üyesi, MYK üyesi olmak veya milletvekili olmak, siyasetle uğraşmanın temel nedeni olabiliyor. Beni Meclis’te yuhalattılar. ‘Meclis’e gelme, döveriz’ dediler. Disipline yolladılar, ceza verdiler. Kendi partinizden belediyenin yaptığı bazı ihalelerdeki gariplikleri Meclis’te açıklarsanız artık çok olmuşsunuz demektir” diye konuştu.

“PİS SİYASETİ DE PİSLİKLER YAPAR”
Bürosunun bile basıldığını belirten Köstem, şunları dile getirdi: “Bu da yetmezmiş gibi, Alevi düşmanı, Yahudi düşmanı, Kürt düşmanı olmakla suçladılar. Beni, 9 ay hapis yatmış partilinin birisine asılsız bir dilekçe verdirerek ilçeye şikâyet ettiler. Ana avrat küfrettiler. İşte siyasetin pis yüzü budur. İşte bu pis siyasettir. Pis siyaseti de pislikler yaparlar. Ancak şunu herkes bilsin, inandığım yoldan asla dönmem. Ben iş takipçisi, ihale takipçisi, bütün gününü belediyede geçiren, kaşarlanmış, parti parti dolaşan, pis siyaset yapan üç beş bozuk siyasetçiye pabuç bırakmam.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.