Sıkıyorsa Shakespeare’e de saldırsana!

Sıkıyorsa Shakespeare’e de saldırsana!
Yahudi asıllı Taraf yazarı Roni Margulies, Necip Fazıl için Başbakan ve hükümetine hitaben tam olarak şöyle dedi: “Azgın bir ırkçının, altı milyon kişinin ölümünü onaylayan ve az bulan bir yaratığın adını Nâzım Hikmet’le birlikte anamazs

"Bir Yahudi ile el sıkıştıktan sonra parmaklarınızı saymayı unutmayın, birkaçı eksilmiş olabilir” esprilerinin mucidi Avrupa edebiyatının şaheserleri sayılan yüzlerce eserde Shakespeare’in Yahudi tefeci karakteri “Shylock” gibi binlerce örnek var. 
Roni Margulies ve dindaşları acaba onlardan da hesap sorabiliyorlar mı? Yoksa onlar söz konusu olduğunda “bunlar sadece dekoratif unsur olarak Yahudi düşmanı” zırvasıyla tevil yoluna mı gidiyorlar?
Roni de biliyor ki onlar şimdilik yaralı birer aslan değil. Bir aslanı yaralayacak ancak onun kanından kimseler çıkana dek, tıpkı Shakespeare’in Shylock karakteri gibi o aslanların kalplerine yakın bölgelerden et koparmak kabil olmayacak.
Türkiye’de ise referandumda “evet” oyu vermenin karşılığı olarak Necip Fazıl’ın kalbine yakın bir bölgeden et koparmak, şu sıralar Paris’te, Londra’da, Sen Petersburg’da, Viyana’da, Berlin’de iz süren sırtlanlar için Türkiye’den gelecek kolay bir ara öğün gibi olacak.

Ali Eyvaz’ın yazısını okumak için tıklayın…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.