Huzurlarınızda YARSAV'ın adayları

Huzurlarınızda YARSAV'ın adayları
YARSAV’ın, günlerdir sır gibi saklayıp, sonunda açıklamak zorunda kaldığı HSYK adayları tanıdık isimlerden oluşuyor. YARSAV’ın desteklediği adaylar içinde, Osman Kaçmaz, Hayri Keskin, Abbas Özden, Mehmet Reşat Koparan gibi son dönemlerde

Hasan Tosun'un haberi

Günlerdir destek verdiği adayları sır gibi saklayan YARSAV, sonunda resmen hangi adaylara destek vereceğini açıkladı. YARSAV’ın destekleyeceğini duyurduğu adaylar tanıdık. İşte o isimlerden bazıları:

TAMER AKGÖKÇE -
Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Tamer Akgökçe, gazeteci-yazar Perihan Mağden’i, Ozan Arif ve İsmail Türüt’e basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 6 ay hapse mahkûm etti. Mağden, yazısında hükümeti devirmek için kamuoyu oluşturmak üzere Ergenekon sanıkları tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen Rahip Santoro ve Hrank Dink cinayeti sanıklarını öven Ozan Arif ve İsmail Türüt’e ağır eleştiriler yöneltmişti.

ALİ ASKER KAZAK -
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Asker Kazak ise 30 yıldır devam eden eski DİSK Başkanı Kemal Türkler suikastı sanığı ve MİT’çilerin himayesinde olduğu ortaya çıkan Ünal Osmanağaoğlu’na, Yargıtay’ın bozma kararlarına rağmen 3 defa beraat kararı verdi. Üzeyir Garih cinayetine de bakan Kazak, duruşmalara 2 defa muamma bir kalp krizi gerekçesi ile katılmamıştı.

MEHMET REŞAT KOPARAN -
Kayseri 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehmet Reşat Koparan ise Enerji Bakanı Taner Yıldız’a yumruk atan Şahin Şimşek’i tahliye etmesiyle gündeme gelmişti. Bakan Taner Yıldız, 19 Nisan 2010 tarihinde Kayseri’de katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğramış ve burnundan yaralanmıştı.

GÜNGÖR TOSUNOĞLU - İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Güngör Tosunoğlu’nun ise İzmir’de süper savcı olarak bilinen Murat Gök’ün başlattığı “Yengeç” adıyla düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Emekli Hakim E.Y. ile birlikte görev yaptığı ortaya çıktı. Sanıklardan Emekli Hakim E.Y., “rüşvet, irtikap ve nitelikli dolandırıcılık” suçundan yargılanıyor.

ALİ HAYDAR YÜCESOY - Beyoğlu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ali Haydar Yücesoy, 2001’de Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde görev yaptığı sırada, PKK’ya eleman kazandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki kişinin gözaltı süresinin uzatılması talebine karşı çıktı. Yücesoy, ayrıca Silvan’da bir örgüt operasyonu sırasında öldürülen bir genç kızın ailesinin yargısız infaz ve işkence iddiaları üzerine suç duyurusunda bulunmuştu.

OSMAN KAÇMAZ - Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ise kamuoyunun çok yakından tanıdığı bir isim. Kaçmaz’ın, disiplin soruşturması kapsamında meslekten ihracı isteniyor. Kaçmaz, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yargılanmasını istemişti.

AYRİ KESKİN - Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin de tanıdık isimlerden. Keskin, Ergenekoncu çevrelerin talebi üzerine TİB’e baskın düzenlemişti.

ABBAS ÖZDEN - Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden ise Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi’nin aramasını yapan polisler hakkında dava açmıştı. Polisler, Özden hakkında “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla şikâyetçi olmuştu.

ORHAN SUNGUR - Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sungur ise internete düşen ses kaydında Ergenekon davasının Yargıtay’da birleştirilmesini istemesiyle gündeme gelmişti. Sungur’un Kaçmaz’a, “Ergenekon’un tamamını birleştirsinler” dediği iddia edilmişti.

İŞTE YARSAV’IN ADAYLARI


YARSAV’ın, resmen destekleyeceğini açıkladığı isimlerin tümü şöyle: “Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Tamer Akgökçe, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Asker Kazak, Adana 1. Ticaret Mahkemesi Başkanı Sezai Kepenek, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin, Kayseri 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehmet Reşat Koparan, Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Güngör Tosunoğlu, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Funda Tuner, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sungur, Beyoğlu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ali Haydar Yücesoy, Ankara 5. İdare Mahkemesi Başkanı Emine Aktepe, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Emin Ayhan Çarıkcı, Adalet Başmüfettişi Abidin Çelik, Ankara 11. İdare Mahkemesi Başkanı Seval Kırklar ve Danıştay 13. Daire Tetkik Hakimi Hüseyin Özgün.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.