Yeni Akit'ten ikinci Yalçınkaya bombası!

Yeni Akit'ten ikinci Yalçınkaya bombası!
Dün attığı "Sen kimsin be adam?" manşetiyde gündeme bomba gibi düşen Yeni Akit Gazetesi, haddini aşan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya için bugün bir bomba manşet daha attı. Başta siyasiler olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin sert

Haddini aşan Yalçınkaya, görevini kötüye kullanarak, anayasal suç işledi: YÖK, siyasi partiler ve TBMM’yi hedef alan açıklamalar yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya tepki yağıyor. Hukukçular, Yalçınkaya’nın “parlamenter rejim üzerinde vesayet kurma” girişiminde bulunarak, “görevini kötüye kullandığı” gerekçesiyle Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini belirtiyorlar

HASAN TOSUN'UN HABERİ...

YENİ AKİT'İN "SEN KİMSİN BE ADAM?" BAŞLIKLI DÜNKÜ MANŞETİ İÇİN TIKLAYIN

YÖK ve siyasi partileri hedef alan açıklamalar yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın “görevini kötüye kullandığı” gerekçesiyle yargılanması istendi. Hukukçular, Yalçınkaya’nın son anayasal değişikliğe göre Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi’nde, yetkisini aşarak görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle yargılanacağını söyledi.

“BAŞSAVCI, YÜCE DİVAN’DA YARGILANABİLİR”
Yeni Akit’e konuşan Anayasa Hukuku Profesörü Mustafa Kamalak, Başsavcı Yalçınkaya’nın, yetkisini aşarak “görevi kötüye kullanma” suçu işlediğini ve son anayasa değişikliğine göre Yüce Divan’da yargılanabileceğini söyledi. Anayasa’nın 148’nci maddesine, 12.09.2010 tarihli değişiklikle “Anayasa Mahkemesi, Yargıtay başsavcılarını, görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan sıfatıyla yargılar” ifadesi eklendiğini hatırlatan Kamalak, “Madde çok açık. Görevini kötüye kullanan başsavcı, Yüce Divan’da yargılanabilir. Başsavcıvekili, başsavcı hakkında dava açabilir veya birileri suç duyurusunda bulunursa Başsavcı Yüce Divan’da yargılanır” dedi.

“BAŞSAVCI GÖREVİ İLE İLGİLİ HADDİNİ AŞTI”
Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya da, Yalçınkaya’nın sözlerinin ciddiyetten uzak olduğunu ve dikkate alınmaması gerektiğini söyledi. Kılıçkaya, “Başsavcının söyledikleri tamamen yanlıştır. Ciddiye alınacak laflar değil. Söylediklerinde kayda değer hiçbir cümle bulunmamaktadır” dedi. Kılıçkaya, “Başsavcı görevi ile ilgili haddini aşan bir açıklama yapmıştır. Meclis bunu tehdit gibi algılarsa hakkında dava açılabilir” diye konuştu.

GÜNDEL: BAŞSAVCI ÇAĞA AYAK UYDURAMIYOR
Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gündel ise, “Başsavcı hâlâ durduğu yerde duruyor. Çağa ayak uydurmakta zorlanıyor. Türkiye’nin demokratikleşme hamlelerini okuyamıyor” dedi. Başörtülü kızların okuyamadığını, eğitim haklarının elinden alındığını belirten Gündel şöyle devam etti: “Yıllardan beri bu sıkıntı devam diyor. Örtülü annenin çocuğunu çatışmaya gönderiyorsunuz, başörtülü kızların ağabeyleri burada şehit oluyor. Bunların annelerini kışlaya lojmana sokmuyorsunuz. ‘Haydi kızlar okula’ diyorsunuz sonra bu haklarını ellerinden alıyorsunuz. Ülkede başörtülü kızlarımız ve kadınlarımız kendilerini dışlanmış hissediyor. Kendilerini ikinci sınıf sayan bir genç nesil yetişiriyorsunuz. Bunlara yazık günah… Bunlar bizim insanlarımız, bunlar bizim kızlarımız.”

BAŞSAVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Anayasa’nın 148’nci maddesine göre Başsavcı Yalçınkaya’nın yargılanması için hukuki süreci başlattığını söyledi. Çevik, Başsavcı Yalçınkaya hakkında “görevi kötüye kullandığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Başsavcının, halkın yüzde 50’sinin kabul ettiği anayasa değişikliğine meydan okuduğunu belirten Çevik, “Başsavcı, YÖK ve siyasilere emir ve talimat vererek yetkisi aşmıştır. Bu, görevi ile ilgili suç kapsamına girer. Başsavcı Yüce Divan’da yargılanmalıdır” dedi. Yalçınkaya’nın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Çevik, “Son anayasa değişikliği ile Türkiye’de askeri darbeler dönemi son bulmuştur. Hukuk darbeleri dönemi de mutlaka son bulacaktır. Sorumsuzca davranan Başsavcı’nın yargılanması çok önemlidir” diye konuştu.




www.yeniakit.com



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.