Baydemir'in sorgu fotoğrafları ortaya çıktı

Baydemir'in sorgu fotoğrafları ortaya çıktı
Osman Baydemir'in iki belediye işçisi tarafından PKK adına sorgulandığı iddiası da KCK ana davasına girdi. Dosyada, ses kayıtlarının yanı sıra iki fotoğraf da delil oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, sözde PKK mahkemesinde sorgulandığı iddiası geçen hafta başlayan 151 sanıklı KCK davasına girdi. Baydemir'in, PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın mahkeme kurduğu yer olarak polis kayıtlarına geçen apartmana girip çıkarken çekilen görüntüleri de delil dosyasında yer alıyor.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK'nın sözde Türkiye Meclisi Hukuk Komitesi Üyesi Seda Akbaş Can ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde 'temizlik işçisi' Ümit Aydın'ın bir apartman dairesinde kurdukları mahkemede yargılandığı öne sürülen Baydemir'in konuya ilişkin ses kayıtlarının ardından fotoğrafları ortaya çıktı. SABAH muhabirinin ele geçirdiği fotoğraflarda Baydemir, polis tespitlerine göre sözde KCK yargılamalarının yapıldığı bir apartmana girerken ve çıkarken görülüyor. 

İŞTE,YARGILAMANIN SES KAYDI
Baydemir'in PKK tarafından yargılandığı iddiasına ilişkin ses kaydı, geçen şubatta kamuoyuna yansımıştı. Telefon ve ortam dinlemesi sonucu elde edildiği bildirilen kayıtlara göre Baydemir, 2008'de PKK'nın talimatıyla başlatılan "Ben de Sayın Öcalan diyorum" kampanyasına destek vermemekle suçlanmış, uyarı cezası almıştı. Ümit Aydın "30 gün içinde reddetme hakkınız var" deyince Baydemir "İtiraz etmeyeceğim" yanıtını vermişti.

BAYDEMİR REDDETMİŞTİ
Ses kaydı üzerine Baydemir, Cumhuriyet Savcısı'na 5 saat ifade vermişti. Baydemir, zaman zaman parti yöneticileri ve yerel yönetimler komisyonu üyeleriyle görüş ayrılıkları ve tartışmalar yaşadıklarını belirterek, "Ancak iddia edildiği gibi bu hiçbir zaman parti dışındaki bir oluşum tarafından herhangi bir konuda sorgulandığım hususları doğru değildir" demişti. Baydemir'i yargıladıkları iddia edilen davanın sanıkları Seda Akbaş Can'ın "sözde hâkim", Ümit Aydın'ın ise "sözde savcı" olarak görev yaptığı iddia ediliyor.

Ses kaydındaki diyaloglar
 
Baydemir'i yargıladıkları ileri sürülen KCK sanıkları Seda Akbaş Can'ın "hâkim", Ümit Aydın'ın ise "savcı" olarak görev yaptığı iddia ediliyor. Ses kayıtlarındaki konuşmalar, aynen söyleydi.

Osman Baydemir: Bu manada taşımamız gereken sorumluluğu taşımadığımız kanaatine mi varılmış? Seda

Akbaş Can: Bize intikal eden dosya bu.

Ümit Aydın: Öncü misyonu olan arkadaşlarımız bu konuda 3- 4 kat daha duyarlı olmak zorundadır. Biraz biz pratik görevlilerini daha böyle dikkatli açısından böyle bir kararın uygun olacağını düşündük.

Seda Akbaş Can: Senin hukukçuluğun benzer olduğu belli bir duruş geldiği nokta, eylem beni dehşete düşürdü.

Osman Baydemir: Pek çok kararınızın bana göre olmaması lazım. Topluma yansıdığına bak, işte böyle denilmesi lazım, bu karar topluma yansıdığında öyle bir şey olmayacaktır.

Ümit Aydın: Size aktarılmıştı. Bu hareketin bir hukuku var. Bu halkın sizinle bir hukuku olacak. Sonuçta sizin sorumluluklarınız olacak, yerine getirmeniz gereken bir takım vasıflar olacak.

Seda Akbaş Can: Bu konuda vicdanı rahatsız edecek bir karar aldığımızı düşünmüyoruz.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.