Çok sayıda muvazzaf gözaltına alındı

Çok sayıda muvazzaf gözaltına alındı
Deniz Kuvvetlerindeki askerleri fuhuş tuzağına düşürerek şantaj yapan çeteye yönelik operasyon, Askeri casusluk soruşturmasına dönüştü.

23 kişinin tutuklandığı fuhuş çetesi operasyonunda ele geçen belgelerle ilgiliGenelkurmayve TÜBİTAK, ''Devletin Güvenliğini ilgilendiren çok gizli bilgiler içeriyor.'' deyince soruşturmanın boyutu değişti.

Soruşturmayı ''askeri casusluk'' kapsamına alanİstanbulCumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 9 ilde askeri birlikler ve lojmanlarında olduğu 100 ayrı adreste arama yapıldı..

Operasyonda 40'a yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Albay, Yarbay ve binbaşı rütbesinde askerlerle Tübitak'ta görev yapan bürokratlar da var. Genelkurmay Başkanlığının en önemli birimlerinden biri olan GES komutanlığında da arama yapıldı. Gözaltına alınan rütbeli askerlerin bir kısmı burada görev yapıyordu. Polisin girdiği bir diğer önemli adres ise TUBİTAK'tı.

Kriptoloji uzmanları ile Savunma Sanayi Müsteşarlığında Daire Başkanı olarak görev yapan Ahmet V de gözaltına alındı. Operasyounun ilk ayağı olan Fuhuş soruşturması kapsamında daha önce aralarında üst düzey askerlerin de olduğu 100'ün üzerinde askerin ifadesi alınmış, 23 şüpheli tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.