Tekin, Küçük ile çekilen resmini silmek istemiş

Tekin, Küçük ile çekilen resmini silmek istemiş
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan eski yüzbaşı Muzaffer Tekin’in, gözaltına alınmadan önce bilgisayarında bulunan bazı resimleri ve belgeleri silmek istediği ancak başarılı olamadığı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Muzaffer Tekin’in bilgisayarının silinmiş kısmında ilginç fotoğraflara ulaştı. Muzaffer Tekin, emekli tuğgeneral Veli Küçük’ün elini öperken çekilmiş olduğu resim ile Ümraniye’de ele geçirilen bombaların sahibi olduğu iddia edilen tutuklu sanık Oktay Yıldırım’ın resmini silmek istemiş.
Muzaffer Tekin’in bilgisayarının silinmiş kısmında ‘Ergenekon Lobi Belgesi’ de yer alıyor.

AÇILMAYAN DOSYA VE FOTOĞRAFLAR DA BULUNUYOR!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Muzaffer Tekin’in bilgisayarında, silinmiş dosyalar arasında bulunan, içerisinde toplam 50 adet powerpount ve 5 adet zip edilmiş dosyanın açılmadığını, dosyaların açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, 15 Haziran 2007 tarihinde, Muzaffer Tekin’in Kadıköy ilçesi Göztepe semtinde bulunan evinde arama yapmıştı.

İŞTE TEKİN'İN SİLMEK İSTEDİĞİ O FOTOĞRAF



SAVCI PEKGÜZEL’DEN TEKİN’E DERS!
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin’in, kendisi hakkında Ergenekon örgütü ile ilişkilendirilen tek delil olduğunu ileri sürdüğü ‘Ergenekon Lobi Belgesi’nin, hangi belgeye dayanılarak kendi bilgisayarından çıktığının kendisine izah edilmesine ilişkin talebi için de bir açıklama yaptı. Muzaffer Tekin’den çıkan dijital malzemelere, inceleme tutanaklarında yer verildiğini kaydeden Pekgüzel, bu bölümde Tekin’in bilgisayarının silinmiş kısmında Lobi isimli belgenin bir kısmının bulunduğunun ifade edildiğinin de sanık Tekin’e izah edilmesini istedi.

MUSTAFA BALBAY DA SİLMEK İSTEMİŞTİ
Gözaltına alınan, daha sonra serbest kalan Mustafa Balbay, sekiz ay sonra yeniden gözaltına alınmış ve 2009 Mart ayında tutuklanmıştı. İlk gözaltına alındığında bilgisayarından silinen bilgilerin polis tarafından kurtarıldığı ve bu belgelerin Balbay’a gösterildiği, Balbay’ın da şaşkınlık içinde, “Ben bunları bilgisayarımdan silmiştim!” şeklindeki sözleri basına yansıdı.

KENAN KIRAN/YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.