Ankara’ya giden bitiyor

Ankara’ya giden bitiyor
Ergenekon Terör Örgütü davası kapsamında yargılama konusu olan “darbe günlükleri” soruşturmasının Ankara’ya gönderilmesi, Ankara’ya gönderilen dava ve dosyaların akıbetini gündeme getirdi. İşte o örnekler:

1- Ankara’ya gönderilen Erzincan davasında fotokopi üzerinden karar verilirken, davanın bir numaralı sanığı Orgeneral Saldıray Berk’in 212 gündür ifadesi dahi alınmadı. 

2- Genelkurmay Başkanlığı, “İnternet andıcı” soruşturmasında 4 generalin ifadesini almadı, 57 gündür Savcı Zekeriya Öz’ün talimatını yerine getirmedi.

3- Milli Savunma Bakanlığı, dosyası İstanbul’dan Ankara’ya gönderilen ve ‘Sahte çürük raporu çetesi’ soruşturmasında delilleri karartmakla suçlanan Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu hakkında işlem dahi yapmadı.

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

Ergenekon Terör Örgütü davası kapsamında yargılama konusu olan “darbe günlükleri” soruşturması, Ankara’ya gönderildi.

Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile “Darbe günlükleri”ni yazdığı belgelenen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ile ilgili yürütülen “Darbe günlükleri” soruşturmasının, ‘yetkisizlik’ kararı verilerek Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmesi, Ankara’ya gönderilen dava ve dosyaların akıbetini gündeme getirdi.

Ankara’ya gönderilen Erzincan davasında fotokopi üzerinden karar verilirken, davanın bir numaralı sanığı Orgeneral Saldıray Berk’in 212 gündür ifadesi dahi alınmadı.

Genelkurmay Başkanlığı, “İnternet andıcı” soruşturmasında 4 generalin ifadesini almadı, 57 gündür Savcı Zekeriya Öz’ün talimatını yerine getirmedi.

Milli Savunma Bakanlığı, dosyası İstanbul’dan Ankara’ya gönderilen ve ‘Sahte çürük raporu çetesi’ soruşturmasında delilleri karartmakla suçlanan Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu hakkında işlem dahi yapmadı. İşte o örnekler:

1- ERZİNCAN DAVASI ANKARA’DA, FOTOKOPİ ÜZERİNDEN TAHLİYE!
Erzincan’da yürütülen Ergenekon Terör Örgütü soruşturması davası, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülürken, Yargıtay 11. Ceza Dairesi, dava dosyasını istedi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erzincan davasına ilişkin dava dosyası kendilerine gelmeden fotokopi üzerinden, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner dahil, tutuklu 10 sanığın tahliyesine karar verdi.
Davanın bir numaralı sanığı EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmalara katılmadı. Saldıray Berk, 3 kez ifadeye çağırılmasına rağmen Erzincan Adliyesi’ne de gitmedi. Saldıray Berk, 212 gündür ne mahkemeye gidiyor, ne de duruşmalara katılıyor!

2- GENELKURMAY, 57 GÜNDÜR SAVCI ÖZ’Ü ENGELLİYOR!
“İnternet andıcı” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Genelkurmay Başkanlığı tarafından kara propaganda amacıyla kurulan internet siteleri ve internet andıcıyla ilgili soruşturmada, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelmeyen generaller için talimat yazısı çıktı.
Savcı Zekeriya Öz, şüpheliler Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, korgeneraller İsmail Hakkı Pekin ile Mehmet Eröz’ün Ankara’da ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı’nın Diyarbakır’da ifadelerinin alınması için talimat yazısı gönderdi. Genelkurmay Başkanlığı, 57 gündür Savcı Zekeriya Öz’ün talimatını yerine getirmedi.

3- DELİLLERİ GİZLEYEN ÇUBUKLU’NUN İFADESİ DAHİ ALINMADI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘sahte çürük raporu çetesi’ soruşturmasında delilleri karartmakla suçlanan Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’yla ilgili görevsizlik kararı verdi. İstanbul Başsavcılığı’nın yazılı ve şifai talebi üzerine dosya, Milli Savunma Bakanlığı’na gönderildi. Hıfzı Çubuklu hakkında işlem dahi yapılmadı.

Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta’nın görevsizlik kararında, bilirkişi raporuyla tespit edilen 397 belgenin istemelerine rağmen savcılığa gönderilmediği, Hıfzı Çubuklu’nun hiyerarşik üstünlüklerini kullanarak askerî savcılara emir verdiği ve delilleri gizlediği vurgulanıyor.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.